вака.. ја отворив темава само за да добијам некој совет од вас, ако има ваква тема однапред се извинувам.. ситуацијата е следната пред некое време едно дете од школо започна да ми праќа погледи... кога го забележав тоа и јас започнав да го гледам, и сега цело време само се погледнуваме никако не го тргаме погледот еден од друг.. но само тоа, не се познаваме (иако учиме во исто школо, не сме онака официјално запознати ) и не зборуваме... незнам што значи ова, а се случува веќе некое време.. ако имате некој совет за мене супер ќе биди.. pls
Moже ти штрчи некое влакно,исфлекана си,па те гледа... Не,најсериозно...и мене колку ме гледале,и јас сум мислела дека има нешто,ама баш немало. Ете,има еден, абе цело време ме гледа,мислам дека ме урочи,ама испадна ја свиѓа другарка ми. Распрашај си се ти,да не се брукаш.
се случува вистина Па може му се допаѓаш ама се плаши да ти се пријиди, распрашај се се додека не пробаш нема да знаеш позззззз
[/quote] Moже ти штрчи некое влакно,исфлекана си,па те гледа... Не,најсериозно...и мене колку ме гледале,и јас сум мислела дека има нешто,ама баш немало. Ете,има еден, абе цело време ме гледа,мислам дека ме урочи,ама испадна ја свиѓа другарка ми. Распрашај си се ти,да не се брукаш.[/quote] незнам мн ми е чудно, затоа и барам совет, а за да му пријдам сеуште е рано... незнам како да откријам што е работата и дали има нешто...
Moже ти штрчи некое влакно,исфлекана си,па те гледа... Не,најсериозно...и мене колку ме гледале,и јас сум мислела дека има нешто,ама баш немало. Ете,има еден, абе цело време ме гледа,мислам дека ме урочи,ама испадна ја свиѓа другарка ми. Распрашај си се ти,да не се брукаш.[/quote] незнам мн ми е чудно, затоа и барам совет, а за да му пријдам сеуште е рано... незнам како да откријам што е работата и дали има нешто...[/quote] Е затоа де..прати некоја другарка кај негов другар,иако ќе дознае,ама ти битно на чисто да си. А од кај знаеш,може другарка ти и другар му ќе се врзат,па таман + шанса за тебе.
па веројатно има некоја причина зошто ти праќа погледи... а дали причината си ти или другарка ти ќе покаже времето... ма да искрено типувам дека тебе те свиЃа бидејќи нели во тебе се ѕвери
Го имам истиот случај со L0ve .Само трае 1,5 година и јас само си чекам ама никако да си дочекам!!!!!
страв ми е дека ако нешто преземам ќе испадне дека всушност ништо не било... а доста ми е од разочарувања
Правило бр1 за добро пријателство: Ако ти го свигаш едниот, другаркати мора да го занимава другиот, така да пуштија другаркати да се распраша ... ехее мене така колку пати ми се има случено
Здраво женски кај нас у школо има еден многу згоден кошаркар со кој наон стоп се погледнуваме. Ама онака посебно!!! Незнам дали ме свиѓа !!!! Кажувајте побрзо како да дознаам дали ме свиѓа и ако ме свиѓа као да му пратам знак дека и јас него го свиѓам???? ПОБРЗО УШЕ ДЕВЕТ ДЕНА ЗАВРШУВА ШКОЛСКАТА ГОДИНА ПОСЛЕ ТОА ОН СИ ОДИ И BUe BUe ....
Совет до девојките.Доколку машкиве не иницираат први,еве што да направите.Пријдете до машкото и допрете(или стегнете) ја неговата рака или рамо со вашата рака,и насмевнете се.Ништо не зборувајте, само гледајте го во очи.Така 2-3 секунди штама.Потоа може да се повлечете.Машко што е заинтересирано за вас нема шанси да не изреагира на ова.Може да изреагира веднаш а може и следниот ден или по неколку дена.Доколку не изреагира на ова не е заинтересиран,или ако е заинтересиран и не изреагира на ова тогаш е безнадежен случај
Има погледи и...погледи ! Зависи какви се тие погледи што ви ги праќа ?? Може да е знатижелно меркање, може да е само забава а може да е симпатија во прашање, мислам дека очите се огледало на душата и може многу лесно да се процени какви се тие погледи кои ви ги праќаат момците ? но најчесто за себе никогаш не знаеме, затоа е добро некоја ваша блиска пријателка, другарка, сестра...на која имате доверба да ја испита ситуацијата на тоа поле. Зошто оној што гледа од страна најчесто гледа точно !
Девојче убаво машкиот пол има 3 погледа - манијачки поглед - уби се поглед - добронамерен сладок поглед тој од страна што те гледа може да е сериски убиец и да сака да те силува и убие не шири вакви дезинформации ке те замолам - Погледот се разбира е многу важен додека е користен од страна на понежниот пол машкиот ..... од мое искуство и околина не е добро ... (со исклучок на некои професионалци ..)
Мислам дека девојката имаше во предвид трета страна во ситуацијава кога би видела што се случува меѓу двајцата ќе знае дека е тоа тоа поглед со искри дрн дрн.. барем мислам дека е тоа ццц тоа што сака да каже