1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за вселување во нов дом

Дискусија во 'Дом' започната од 24.07, 10 октомври 2015.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    33.126
    Barav vakva tema ne najdov ako e dupla odma vkanta :) ne mozev da se odlucam kade da ja postavam i resi ovde.
    Decko mi so negovite roditeli ke se vseluvaat vo nov dom za dve nedeli,mi treba nekoja idea sto da kupam kako podarok za noviot dom.Sakam torta da napravam,da kupam vino a za podarok nemam idea sto da kupam.

2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    21.208
    Јас за нов стан добив: електричен бокал, чаши неколку вида, прекривач, огноотпорен сад, даска за пеглење, цвеќе бенџамин (убаво многу, ама дополнителна инвестиција ми отворија саксија да му купувам), тостер, од блиските пари, од свекрва ми телевизорот, слика (која мене ете не ми се вклопуваа). Толку ми текнува.

На SunnyGirl2, DVAANGELA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.822
    Допаѓања:
    28.251
    Еве дел од подароците кои јас ги добив: Микробранова печка, блендер, сет чинии, чаши и филџани, вазна за цвеќе, постелнини дури 4, телевизор, украси, чинија за овошје, правосмукалка, пари... толку ми текнува.

На joy1, 24.07, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.549
    Јас треба да и земам на старосватицата поклон, утре сме на гости а стварно незнам што да и земам, 100 пати ја прашав вика што било:^) стварно немам идеја

5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.535
    Za na stan jas imam noseno toster, fildzani, cinija na spratovi za kolaci, pegla...

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.100
    Допаѓања:
    5.672
    Пoдaрoк зa вселувaње вo куќa нa дечкo???

Не ми текнувa нииштo...

7. Nausicaa

Nausicaa Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.422
    Допаѓања:
    19.817
    @SunnyGirl2, зависи колкав ти е буџетот но јас би одела на нешто практично, што знам дека ќе го користат. Комплет елегантни филџани секогаш е убав подарок, исто и декантер со сет вински чаши а ако ти се даваат повеќе пари, кристално шише за алкохол е супер опција.

На joy1 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    10.931
    Dajte nekoj predlog no da ne se filgani i cashi.mi treba za kaj kumasincite a nemam nikakvi ideii sto da e poklonot.ic ne me biva za pokloni:smirk:

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    21.208
    Сет филџани или чаши никогаш не се убав поклон :D. Бар не после третиот комплет што ќе го добиеш
    :( .
    Не замерувај но морам да си кажам за мене. Мислам штом веќе си викнал гости логички е дека си обезбедил чаши и филџани во кои ќе служиш. И секој нов комплет стои во плакар и фаќа прашина затоа што едноставно повеќе од еден комплет не ти треба во употреба.
    Мислам јас за поклоните не марев што донесоа, донесоа. И ког прашуваа викав што сакате едноставно да не ги трошам. Па можеби луѓето имаат нешто по дома што им се вртка. И сега се си чувам.:D. Но веќе ако купувате немора баш чаши, секој има чаши.

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.545
    Допаѓања:
    320.415
    Неможам да Ви предложам каков поклон да оденесете, ама да Ви предложам дуќан..
    Пантер Мис во Визбегово.
    Сите гифт-шопови од таму земаат роба.Далеку поефтино е.Еден исти поклон се разликува па и за 300-400 денари.

Сега ми текна...на пластичарска ви дуќаните за сервиси (тањири) има коцкасти тањири по 150-170-220 денари (зависи од големина).Има коцкасти големи за сервирање и разни мали садчиња за сосови по 70-80 денари.

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.144
    Допаѓања:
    105.385
    За оваа пригода секогаш преферирам и подарувам или некое старо,сортно вино или некој друг вид елегантен поскап алкохол. Скоро сите имаме вакво катче во домот и дополнување на колекцијата е добредојдена секогаш. Плус некое благо, или бонбониера или ако е пример торта моја изработка купувам некоја декоративна чинија и подарувам во комплет.

На irena.1 и referentka им се допаѓа ова.
  12. Iluzija666

Iluzija666 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    35
    Здраво,следниот месец сум поканета кај моите први братучеди за вселувањето во нивниот нов дом,па ако може да ми дадете некоја идеја за некој интересен подарок.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    25.451
    Јас сум за да се однесе нешто што ќе користи. Или некој украс. Секој според своите можности. Игра улога и колку ти е блиска личноста. Кај другар на маж ми однесовме стаклена здела (за салата), бонбониера и кафе. Кај братучед мој однесовме сервис за торта, бонбониера и кафе. Ние добивме сервис за ручање и украс. Имаме уште гости во најава.

14. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.698
    Убав подарок е уметничка слика, икона, некој убав сувенир, апарат за домаќинство, некој сервис и слично.

На Aleksandra9999, KuklickaMoja, Недопирлива5 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    3.511
    Ми треба идеа за поклон за вселување во нов дом. Би сакала да е нешто креативно, персонализирано Се работи за ептен блиски и мили луѓе. Ви благодарам!

16. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    2.566
    И мене ме интересира ова,јас се мислев нешто како апарат за домаќинство ама пак незнам што имаат што немаат,некој друг предлог?

17. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    98
    Вазна, уметничка слика, (за апарат за домаќинство треба да се праша дали го имаат и дали ќе им служи), украс, постелина ...за мене барем ова е нај:)

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.700
    Допаѓања:
    108.545
    Зависи колкава кујна имаат домаќините и какви лични преференции имаат.
    Мене кафемат ми е убав подарок (долче густо не е ни многу скап). в
    Во Горење има мн убави бокали за греење вода, керамички се. Многу подобар избор од пластиката што секаде ја има.
    Во Карес секогаш има по нешто уникатно (и богами скапо).
    Цвеќе исто би ми бил избор. Мал сецко (јас многу го користам мојот), слики, доколку сакаат домаќините, интересно чергиче за пред врата :) рамка со закачалки за клучиња :) убав часовник за ѕид (ако им го знаеш стилот).

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.700
    Допаѓања:
    108.545
    Сега ми текна. Рачен усисивач исто ми е многу користен.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    6.793
    Допаѓања:
    14.729
    Предлог подарок за стан за блиска личност?