Barav vakva tema ne najdov ako e dupla odma vkanta ne mozev da se odlucam kade da ja postavam i resi ovde. Decko mi so negovite roditeli ke se vseluvaat vo nov dom za dve nedeli,mi treba nekoja idea sto da kupam kako podarok za noviot dom.Sakam torta da napravam,da kupam vino a za podarok nemam idea sto da kupam.
Јас за нов стан добив: електричен бокал, чаши неколку вида, прекривач, огноотпорен сад, даска за пеглење, цвеќе бенџамин (убаво многу, ама дополнителна инвестиција ми отворија саксија да му купувам), тостер, од блиските пари, од свекрва ми телевизорот, слика (која мене ете не ми се вклопуваа). Толку ми текнува.
Еве дел од подароците кои јас ги добив: Микробранова печка, блендер, сет чинии, чаши и филџани, вазна за цвеќе, постелнини дури 4, телевизор, украси, чинија за овошје, правосмукалка, пари... толку ми текнува.
Јас треба да и земам на старосватицата поклон, утре сме на гости а стварно незнам што да и земам, 100 пати ја прашав вика што било стварно немам идеја
@SunnyGirl2, зависи колкав ти е буџетот но јас би одела на нешто практично, што знам дека ќе го користат. Комплет елегантни филџани секогаш е убав подарок, исто и декантер со сет вински чаши а ако ти се даваат повеќе пари, кристално шише за алкохол е супер опција.
Dajte nekoj predlog no da ne se filgani i cashi.mi treba za kaj kumasincite a nemam nikakvi ideii sto da e poklonot.ic ne me biva za pokloni
Сет филџани или чаши никогаш не се убав поклон . Бар не после третиот комплет што ќе го добиеш . Не замерувај но морам да си кажам за мене. Мислам штом веќе си викнал гости логички е дека си обезбедил чаши и филџани во кои ќе служиш. И секој нов комплет стои во плакар и фаќа прашина затоа што едноставно повеќе од еден комплет не ти треба во употреба. Мислам јас за поклоните не марев што донесоа, донесоа. И ког прашуваа викав што сакате едноставно да не ги трошам. Па можеби луѓето имаат нешто по дома што им се вртка. И сега се си чувам.. Но веќе ако купувате немора баш чаши, секој има чаши.
Неможам да Ви предложам каков поклон да оденесете, ама да Ви предложам дуќан.. Пантер Мис во Визбегово. Сите гифт-шопови од таму земаат роба.Далеку поефтино е.Еден исти поклон се разликува па и за 300-400 денари. Сега ми текна...на пластичарска ви дуќаните за сервиси (тањири) има коцкасти тањири по 150-170-220 денари (зависи од големина).Има коцкасти големи за сервирање и разни мали садчиња за сосови по 70-80 денари.
За оваа пригода секогаш преферирам и подарувам или некое старо,сортно вино или некој друг вид елегантен поскап алкохол. Скоро сите имаме вакво катче во домот и дополнување на колекцијата е добредојдена секогаш. Плус некое благо, или бонбониера или ако е пример торта моја изработка купувам некоја декоративна чинија и подарувам во комплет.
Здраво,следниот месец сум поканета кај моите први братучеди за вселувањето во нивниот нов дом,па ако може да ми дадете некоја идеја за некој интересен подарок.
Јас сум за да се однесе нешто што ќе користи. Или некој украс. Секој според своите можности. Игра улога и колку ти е блиска личноста. Кај другар на маж ми однесовме стаклена здела (за салата), бонбониера и кафе. Кај братучед мој однесовме сервис за торта, бонбониера и кафе. Ние добивме сервис за ручање и украс. Имаме уште гости во најава.
Убав подарок е уметничка слика, икона, некој убав сувенир, апарат за домаќинство, некој сервис и слично.
Ми треба идеа за поклон за вселување во нов дом. Би сакала да е нешто креативно, персонализирано Се работи за ептен блиски и мили луѓе. Ви благодарам!
И мене ме интересира ова,јас се мислев нешто како апарат за домаќинство ама пак незнам што имаат што немаат,некој друг предлог?
Вазна, уметничка слика, (за апарат за домаќинство треба да се праша дали го имаат и дали ќе им служи), украс, постелина ...за мене барем ова е нај
Зависи колкава кујна имаат домаќините и какви лични преференции имаат. Мене кафемат ми е убав подарок (долче густо не е ни многу скап). в Во Горење има мн убави бокали за греење вода, керамички се. Многу подобар избор од пластиката што секаде ја има. Во Карес секогаш има по нешто уникатно (и богами скапо). Цвеќе исто би ми бил избор. Мал сецко (јас многу го користам мојот), слики, доколку сакаат домаќините, интересно чергиче за пред врата рамка со закачалки за клучиња убав часовник за ѕид (ако им го знаеш стилот).