Полагање на поправни испити во средно

Дискусија во 'Образование' започната од panisher, 3 јуни 2021.

1. panisher

panisher Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site , ovaa godina bese online i nogu bezveza se ucese , profesorite flezat na cas dadat lekcija izlezat drugiot cas te ispituvat za sosema drugo , jas imam 5 edinici i klasnio mi recedeka ke odam na polaganje , jas nemam nisto protiv toa sto ke odam na polaganje tuku sakam da prasam dali nekoj znae kako se odviva toa , dali ti kazuvat sto treba da ucis kolku lugje te isprasuvat koga odis na polaganje i taka natamu , inace edinicite se staveni poradi toa sto laptopot mi se rasipa vo dekemvri a togas bas stavaa ocenki a jas ne bev pristuen i mi naredia mnogu edincici , popraviv nekolku ama ovie ostanatite se reseni da me ostavat na poalganje , posebno istorija , samo sakam da znam kako ke se odviva ako nekoj znae neka mi napsie fala odnapred.

2. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Како бе така, кај се твоите да ургираат? Каде е класниот раководител да реагира? Зар неможеле да договораат да одговараш/поправиш оценките со физичко присуство?

Мислам дека имаше 2 сесии за полагање, јуни и август, ама не сум сигурна. Треба да го учиш целиот материјал што си требал да го совладаш во текот на годината. Ќе имаш комисија од 3-4 професори или наставници, тие ќе те прашаат по едно прашање и треба да им одговориш. Се полага усно, колку што знам ти ќе стоиш пред нив и они ќе те прашуваат. Само не знам како ќе полагате годинава со оглед на ситоацијата, консултирај се со класниот или директорката како ќе се одвива. Среќно.

На Glowy и panisher им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.349
    Ќе одиш цело лето во школо, ама со 5 единици директно се паѓа година мислам две треба да имаш само за да одиш на полагање. Иначе одиш на часови цел јуни во школо, слушаш настава и ќе одговараш, или усно или на тест, и ако не положиш во јуни пак ќе одиш во август ама во август нема пак настава туку само на полагање ќе одиш, како и да е цело лето ќе го поминеш учејќи и полагајќи ако воопшто стигнеш до полагање бидејќи со 5 кеца директно паѓаш година.

На WildMk и Glowy им се допаѓа ова.
  4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    6.610
    Точно со 5 единици директно се паѓа година. Границата беше 3 единици, е сега не сум сигурна дали ако имаш 3 паѓаш или со над 3 се паѓаше.
    Инаку како што шиша Нина во јуни одиш и на часови.
    Во зависност од школото, некои кажуваат што ќе бидеш прашан и што да научиш за двојка.
    Најдобро ти е да разговараш со калсниот, да се потруди и ти и тој барем да дојдеш до тој минимум на единици за да не паднеш година.

На buba4e89 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Проблемот е што ако е вистина дека компјутерот му се расипал, не можи да го оценат, ако е отсутен пола учебна година.
    Како пишале единици?
    Или било каква оценка...

Треба(ло) да реагира школото.

На злоба му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    И со три се паѓа година. Паметам дека имав еден соученик во средно што во втора година на полугодие имаше четири единици, а потоа класната му кажа да поправи барем две за да може да оди на полагање ако не може поинаку. Не верувам дека се сменило нешто.

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Деца,не учите ,ги правите другите демек будали,.
    Работите не стојат така како што ти кажуваш.
    Сигурно дека тестови професорите во давале,ти сигурно ќе положеше ако имаше учено на тестови,ако немаш лаптоп можеше да ја контактираш класната и да ти дадеа други начини на полагање.
    Јас не мислам дека причината за единиците е до лаптопот.

На SnowWhite8, WildMk, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  8. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Ти друже да си провериш да не случајно си и остаен па да повторуваш уште една година. До 3 кеца е границата.
    Дека лаптопот не ти чинел нее оправдување, сигурно дома имате минимум 4-5 телефони. 90% наставата и во училиштата и ние на факс ја следиме преку мобилен.

На Плавуша123, Ivanna23., злоба и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ElenaBUTTERFLY

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Ете тоа сакав и јас да го кажам.Сосема си во право!

10. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Абе секако ако не одговараш единица ставаат, како па да не. Оставаат празно место, барем кај мене у средно беше така. Со која логика би ставиле единица? За отсуство се става оправдан/неоправдан а не единица.

11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Од 180 часа половина од нив ако не присуствуваш мислам дека беше границата 120часа без разлика дали се неоправдани или оправдани собрани вкупно, се оди на класен испит каде ја полагаш цела година по сите предмети ако не положиш ја повторуваш.

Последна измена: 6 јуни 2021
  12. panisher

panisher Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kako da pravam test na telefon do deka napisam 1 odgovor plus na makedonski fond treba i zavrsuva testot po 15 min trae testot i posle se praka avtomatski , kako da pravam prezentaciii po istorija makedonski i po so ne drugo preku telefon , se iznervirav i ostaviv se sega kupiv laptop od 50 iljadi taka da ke nenam problemi za dr godina ako e online.

Ajde ti zemi telefon i odgovaraj na 20 prasanja za 20 min a ponekogas i 15 , i da gi znaes na pamet nema da napises ni polovina plus na makedonski fond , kako da resavam matematika preku telefon da pravam prezentacii ?

Jas vleguvav na casovi ponekojpat i angliski ednas mi rece deka nemozam da imam poveke od 2 bidejki ne sum bil aktiven mi stavi 2 i mi ja namali posle na 1 poradi neaktivnost.

Mozebi oti sega e online pa drugo e , angliski mi stavi 1 zatoa sto ne sum i se vklucuval na casovi i ne mi ni dade sansa da odgovaram inace znam angliski sega imam 3 od nea nemame testovi samo usno od 1 3 imam sega

Последна измена од модератор: 9 јуни 2021
  13. ElenaBUTTERFLY

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Искрено,да си некој што учи,ќе научи.Тој што учи секако учи,тој што не учи никако.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    6.886
    Друже ќе си се снајдиш. Сигурно имаш барем некој постар десктоп компјутер. Јас кога полагав испит информатика, немав камера. Во последна минута шо се вели најдов решение за да ја поврзам камерата од телефонот со десктоп компјутерот.

15. panisher

panisher Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas prasav samo kako se odviva polaganjeto , inace mi gi popravija site edincii samo use 1 treba utre ke mi kazat vo skoloto inacve nema da odam na polaganje , spored zakanite od profesiorite mislev deka sigurno ke me ostavat na polaganje , eden covek fati vrski i mi sredi rabota taka da nemam problemi.

Da drugar vo pravo si eve jas gore na tavanot imam 200 desktop kompjuteri bas site rabotat i brzi se kako struja , kako ne mi tekna porano ...

Последна измена од модератор: 12 јуни 2021
  16. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Ако ова беше школо оваа година и претходната година.... Знам како ти е... А другите доколку не сте осетиле ништо од овие онлајн глупости би било подобро и да не пишувате.

На panisher му/ѝ се допаѓа ова.