Здраво девојки, дали некоја од вас има вакво искуство со ова, имав интервју со една компанија за sales и пред да ме тренираат бараат да одам на полиграф тест. Имале доверливи информации за клиентите и сакаат преку тоа да видат да не имам лоши намери, но некако ми е чудно тоа првпат слушам.. ако има некој искуство околу оваа тема нека сподели нешто..
Братучедми во сртанство работи, за скоро било какво вработување се оди на полиграф. Прашуваат за алкохол за дрога дали имаш пробано нешто украдено и слично. Не им е важно дали имаш украдено лижавче како дете или било што, битно им е да не даваш лажни изјави за било што. Ништо страшно, само потпиши дека своеволно сакаш на полиграф.
глупости Ко прво, полиграфот не е сигурна метода за детектирање лага; ко второ, сенкир во ЦИА ќе работиш
Јас живеам во Америка, во овие 19 години имам сменето многу различни и сериозни работи и никој никогаш не ме тестирал со полиграф тест. Порано обавезно сите праќаа на дрога тест, а на последниве две работи само на разговор и толку.
Првпат слушам за нешто вакво и морам да признаам ми е многу сомнително. Замисли утре тие информации што ќе ги добијат од тебе да ги искористат против тебе. Јас не би идела. Само и само ако се работи за полиција/судство која е должна да ти ги заштити податоците кај друг никој не би правела ваков тест.
За доверливи информации се потпишува документ, не се праќа на полиграф. Ова некој изиграва тајна агенција и врши испитувања, до кога вакви глупости.
Зависи што фирма, што се работи. Ако е сериозна позиција, секако со добри примања, зошто да не. Ама ако е обична работа со примања од 20 илјади, во тој случај мислам дека се занесуваат малку.
Полиграф нели има само МВР или сум грешка? Не може кој кога сака и за било кои цели ќе му текне, ќе оди на полиграф. Ако е за некоја обична работа, смешно е да одиш на полиграф.
Глупости тешки. Убаво ти пишале горе, полиграф не е ни најточна метода, па посебно не за вработување да треба да одиш на полиграф, за што? Нема никаква потреба освен ако не се работи за позиција која бара некакви дополнителни сигурносни протоколи, што се веројатно 1% од работните места. За sales дефинитивно не би прифатила.
И да прифати, не е тоа така. Колку што знам само МВР има полиграф и тоа дали по наредба на суд или како оди, не знам, ама ако на секој газда му текне да праќа работници на полиграф, оххоо, гужва ќе има, редици.
Хахаххаха што читам Кај кадар млад не остана тука па и тоа што остана кај не го плаќаат па уште по полиграф го праќаат аахаххахаха пресмешно
Од луѓе имам слушано муабети дека за трезорист во Никоб прават полиграфско тестирање иако не знам колку е точен муабетот