Последниот Дон (The Last Don)

Дискусија во 'Филмови' започната од milky-candy, 5 август 2011.

1. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Вакво ремек дело од филм според мене заслужува не само нова тема, туку цела категорија на форумов...Не постои филм до сега кој ми оставил поголем впечаток од овој.

Последниот Дон (The Last Don) е снимен според истоимениот бестселер на Марио Пузо, кој е автор и на романот Кум (The Godfather).
    Филмот се состои од четири помали делови (мини серија), а главните улоги ги толкуваат : Danny Aiello, Joe Mantegna, Daryl Hannah (прекрасна е во филмот), Jason Gedrick, Kirstie Alley (глуми феноменално), Rory Cochrane, Penelope Ann Miller итн...
    Можам со часови да пишувам за филмов, али залудно е, бидејќи треба да се погледне...
    Го имате целосно на Замунда (сите 4 делчиња одеднаш се спуштаат) и ги имате по два во два фолдери.
    Филмот трае вкупно 258 минути.
    На ваков филм не може никој да остане рамнодушен (изборот на актерите, феноменалната приказна која е обработена, ефектите, локациите на којшто е сниман итн...) Ќе ве натера да размислувате на приказната и актерите уште долго после гледањето - ќе ви се вртат во глава сцени од филмот. Реална и длабока приказна...Сите што се љубители на филмови, инсистирам да го гледаат.

Power isn't everything...It's the only thing.

Чекам коментари... :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Ме заинтересира.
    Го најдов на Замунда, ама голем е торентот, ќе го спуштам бавно откако ќе ми се потроши интернетот, за да не ми го лапне сега. :tmi:

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Ливинг, мислам дека е околу 4,7 гига вкупно значи сите 4 делчиња...И кога ќе ги спуштиш одиш по ред, во првиот фолдер се 1 и 2 дел, а во вториот фолдер се 3 и 4 дел...Таму се само со 1 и 2 означени -немој тоа да те буни...

Чекам твои коментари ^_^ ^_^ ^_^

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.670
    Допаѓања:
    38.273
    Ги имам гледано трите дела, ама еднаш. Бев основно и не се сеќавам баш на филмов. Иако бев мала, ме заинтригира да го гледам. Се сеќавам дека го даваа на Канал 5.