Здраво.Значи имам две деца едното ми е теи години а другото шест месеци.Но,ете останав бремена повторно.Не ми е ни породилното поминато а јас сум веќе бремена.Закажав за во четврток абортус со вакум со локална анестезија,но јас сум МНОГУ голема плашливка сакам да знам дали ќе ме боли?Вие што имате такво искуство.Ве молам објаснете ми многу ќе ми значи.Зошто овие дена не можам ни да јадам ни да спијам ни да функционирам,само на тоа мислам Ви благодарам однапред
Имаш тема за абортус, подобро таму прашај. Но бидејки тоа е рана бременост, најверојатно си е обична киретажа, само искуство да прашаш за болницата каде што ке ја правиш.. Најди ја темата, Абортус.
Каков е овој абортус?Не е спомнат во нашите клиники.Каде се применува и како?За обичен знам,ама со вакум????
Абортус со вакум аспирација, мене ми правеа таков во Плодност бидејќи имав missed abortion, со целосна анестезија немав болки никакви и крварев само 1 ден. Не се плаши ќе помине.
Ништо страшно, првиот мој абортус беше така.. Те успиваат, работат... те будат, примаш инфузија да поминат неколку часа и те пуштаат дома.. Мене ми ставија апчиња вагинално за отварање .. Се отвараш до некој степен како за пораѓај и плодот се одлепува.. Нема никакво гребење на матка ни оштетување.. Влечи со вакум и тоа е тоа
Со целосна анестезија е 9000 ден, а локална незнам. Мене ми беше прва бременост и несакав да одам во државна Битола, иначе матичниот ми даде упут со приоритет за таму.
Mislam deka e do 6 ta nedela ne sum sigurna ama mislam deka taka do 6 ta nedela Iskreno da ti ti kazam jas ke bidam so lokalna anestezija ne celosna vo privatna ambulanta a bidejki mi bese preeeemnogu strav probav probav denes da prasam vo bolniicata drzavna tuka bitola preku edna sestra sto ziveeme mi rece trebalo krvna slika i krvna grupa tri dena rok ako se predomoslam i mi zakazuvale za so celosna.E pojdov denes o doticnata doktorka so krienkata nikoj da ne ne slisni rece se brzam za na carski eve ti apcinja i jjavi mi se za eden sat.krvta mi se zamrzna seto toa so krienje znaev deka ke mo bara pari posle na raka i deka ke pretrpam tortura apcinjata go cuvam da mi gi ppokazam vcetvrtok na doktorot so ke me praj.. strasno za stramota
Епа девојки јас завршив со абортусот денес и само да ви кажам беше до локална анестезија,брзо,лесно и безболно.Џабе се плашев!Сепак ви благодарам на искуствата споделени и совети.Сега можам и јас да и кажам на друга девојка која е во слична ситуација да не се плаши воопшто Поздрав
Јас правев во Битола, добро поминав.. Цело време веа со мене сестрите а и докторот. Но за апчињата секако првиот пат ми зедоа 4000ден :/ А за вториот ми бараше пари ама слушна **** од персоналот и ми ги даде апчињата, ги земале ое грција едно апче 90денари било. И мој совет со целосна анестезија (да тешко се разбудив и незнаев каде се наоѓам) ама со локална кога ме чистеа мислев сите органи ми ги извадоа
Јас завршив со абортусот и го правев со локална анестезија со вакум во приватна ординација и јас за разлика од вас,поминав одлично не почувствував болка,само минимални менструални болки и траеше кратко,многу поголем ми беше стравот отколку цела процедура Ви посакувам на сите кој сте во таква ситуација да направите абортус,да поминете лесно како мене,стравот бил за џабе. И да додадам платив 3500 ден. бидејќи сум матична кај тој гинеколог
Не бев јас со вакум тој пат.. Кога ја стави инексијата (која беше мн болна, зошто ми ја стави вагинално) веднаш почувствував некое здрвување. Работеше докторката и реков ух спас нема веќе болка. Кога наеднаш почна да греби од маткат е тогаш попот во бело го видов. Од болка до повраќање стасав
Ааа...ама ти значи со гребење ,затоа те болело.Не,мене ми рече со гребење не работам само со вакум ,не сакам ни да имаш болка ни пак оштетување на матката.А и јас од страв ќе се онесвестев амана крајот излезе вистина безболно
Кај др. Русе во Битола,во неговата ординација.Ме смири бидејќи не можам да ти опишамм колку бев исплашена,цело време со убо,со трпение и траеше 10 мин работа со се припреми со се се.Јас лично сум многу задоволна од него.