Дали користите прелив за коса и каков. На кој начин се употребува, како се нанесува на косата. Јас имам бланширани прамени и сакам да користам прелив за коса, но поим немам како! сакам прамените да ми бидат бели или сребрени можеби. Ајде совети
И мојата коса е слична ко твојата само нијансирана е и сакам прамените да ми бидат побели да не м исе познава жолтото и затоа си го најдов спасот, користам еден шампон на EUGENE PERMA незнам колко имаш слушнато за оваа козметика до душа и јас незнаев ама ми ја предложија и си купив таков шампон тој е фактички за неутрализирање на жолтило и по боја е љиљаков и го ставам кога се капам го држам 5 минутки и плавам и после тоа косата ми е прекрасна и плус добива сјај
не не еве вакво е пкаувањето само љиљаковi se шарките а шишенцето бело е кога ке идеш у парфимерија ке речеш да ти дадат шампон за неутрализирање на жолтило а цената мислам дека беше 500-600 а го земав од ГТЦ спроти спицикато има една парфимерија забораив како се вика
Devojki se izvinuvam 6o taka upagam ama jas kako profesionalec mozam da vi kazam edno : 6amponite za plava kosa (tie liljakovite) se top i toj na eugen perma i toj na revlon poradi toa 6to go zgasnuvaat zoltiloto i se pogodni za doma6na upotreba.Dokolku sakate prelivi da stavate nemojte da gi kupuvate onie od parfimerii-nema da mozete sami da go nanesete za da ja dobiete posakuvanata nijansa. Bolje na frizer odi stavi si posto najdobar e onoj preliv 6to se pravi so mixanje na poveke boi i trae okolu 3 meseci. Moze preterav so pisuvanjeto izvinete me
На фризер што ми ставаат стои само 2 миења и толку паднато е,затоа што не можам да одам често сакам дома да ја средам косата, фала ви за советите ке прашам и на ревлон колку е цената штом се добри и двата и ке земам еден од нив.
Во право си тука, не е исто кога ќе си ставам сама и кога ќе отидам ан фризер да ми ја средат, ама тој што ми го става фризерката е од некоја фарба и мах ми стои еден месец а немам време се да идам ан фризер и затоа си го купив да не ми бидат жолти прамените фала сепак
zavisi so koi boi raboti frizerot. Jas rabotam so revlon i 3meseci ne paga top se. A inaku toj od revlon 6amponot e 500 denari po frizerskite saloni kade 6to se vr6i prodazba, a po parfimerii mislam deka go nema i ako go ima poskap e. A od eugen perma najdobar e kako onoj zeleniot 6to ste go stavile na slika so 6i6ence kako konus samo luljakovo slobodno 6to drugo ve interesira tuka suuuuuum
А таби ако не е тајна кај работиш па да знаеме за друг пат кога ќе треба прелив да ни се стави да те имаме во предвид тебе
Тоа шишенце лилјаково е за прикривање на жолтите прамени така? И колку време трае...мора да се употребува за секое миење? Ај кажи ми нешто повеке те молааам
А за Glynt што ке ми кажете. Јас сакав фарба таква да земам ама бела скроз, само поима немам како да ја направам и да ја ставам за прамените бели да бидат....со вода ли се меша и малку да постои на косата или хидроген треба?
Дали некој знае како се прават преливите што обично ги прават во фризерските салони пр.да го неутрализираат жолтилото,секогаш кога ќе појдам на фризер дали да ја фарбам или нијансирам на водена коса ми стават некој прелив што го мешаат со фарба.Е сега каков е тој прелив?Би било убаво доколку некој знае да ни каже како се прави
Здраво Таби, Јас имам едно прашање за тебе До пред 6 месеци имав црна коса која што ми ја осветлеа на фризер и ја носев таква кафена до пред 1 недела кога решив да извадам прамени и извадив ама воопшто не ми се допаѓа како ми стојат. Сега сакам да ги стемнам па би сакала да те прашам за совет дали е многу голем шок за косата толку брзо да ја фарбам и како да ги стемнам? Јас се мислев да ја исфарбам целата коса со малку посветла нијанса на кафена ( пртходно ја фарбав со 6ка)..но незнам дали ке ми останат како посветли прамените зашто би сакала да ми се разликуваат од целата боја но да не ми бидат плави туку да се прелеваат...знам дека се заборавив со пишување но се надевам дека ке можеш да ме посоветуваш ФАЛА ти однапрд
Едно прашање... Дали со црвен прелив може кафеава коса да направам малку накај црвена... но да не ми се изгуби старата боја после опаѓање на преливот?
Пред некоја година, уште пред да се офарбам за првпат, бев на фризер да ми стават прелив една нијанса потемна од мојата. Промена во бојата немаше, само имав преубав сјај што ми траеше околу две недели. Не бев задоволна затоа што немаше никаква промена во бојата.
Прочитав дека работиш со Ревлон фарбите, па затоа те молам за едно мислење. Прородно имам црна коса, но пред одколку месец дена избланширав еден прамен за да добијам лилјакова боја. Праменот ми беше со трајна фарба на Ревлон С 20 идеална боја баш како што ја сакав, Но по првото мијање го снема лилјаковото стана циклама, и се така обелуваше се додека не стана некоја бледа црвена никаква нијанса со плави корени ( бојата падна до бланштот), а до таа бледо црвана нијанса стасав уште на 4то мијање Ако не секои 2 недели го фарбам праменот ке останам без него помошшшш плс
снегулка21 за сребрени да ти бидат прамените ке си купиш сребрен ехотон не е скап околу 70 ден.е го има во дуканите за козметика.имам испробано и супер ефект и се става на мокра коса