За брзо почнуваме со црвста храна па ме интересираше каков прибор за јадење користите за бебињата? Најдов еден дрвен сет, па ме интересира ваше искуство? Дали е поздрав од пластичните за користење? Веќе имам еден пластичен сет на томи типи, ама ова ми се виде како подобра опција. Еве слика.
@SophiaBella ај линк , многу убави се . Ние за сега имаме од чико чинија , за почеток е доволно . Купив и чашка со клунче за 6 + ама незнае уште да пие од неа А и лажичките од чико се преубави , ептен сум задоволна.
Ако се истите , што ги гледав и јас некаде околу 2000 ден се И со пластичен убав нема да згрешиш , тањирче е тањирче , овие се од бамбус и добри али цената е лудило .. Набавете си добри силиконски меки лажичиња тие се битни ..
Исто и јас би препорачала меко лажиче, силиконско. Бебче не знае да јаде од лажиче, често и ќе го гриза. Битно е да не се повредат непцата. За тањирче, имаме едно од томи типи ни врши работа. Ако знам дека ќе изеде цела кашичка, директно и од тегличка му давам. Реално за 2000ден би му купила нешто друго
@Poppins @Mia.milicka Не се 2000, 800 ден. се, комплетот е како за поголемо детенце, со чинија поголемка поделена на 2 дела, виљушка, лајче и чаша, а има и едно помале чинивче шо планирав сега да го користам за кашички. А за лајчето секако сега со силиконско ќе давам. А и да беа поскапи небитно, гледам шо поздраво и поквалитетно да земам за синчето, не ми е многу битна цената. Затоа и прашав, претпоставувам дрвото е природен материјал и поздрав, за разлика од пластиката. Сакав искуства да прочитам.
Најпрактично и најхигиенски мене ми е стаклена тегла. На почетокот какви не прибори и лажички не купував, што од потреба , што од мерак.Но праксата ми покажа дека со стаклена тегла мене ми е најфункционално. Знам колку изел. Користам тегли од готови кашички. Најхигиенски ми е зошто стаклото поубаво ми се мие од било која пластика. И за транспорт убаво е затвоено и во термос го збира. За лажиче на почетокот користев силиконско, сега веке не, не сака со такво. Имам две бели пластични од икеа, со нив најлесно ни оди и само ги мијам за секој оброк.
Не знаев каде да прашам, па ајде овде. Дали некој ја има кутијава за храна и како сте задоволни? Има многу позитивни ревјуа, ама и доста пишале дека многу лесно фаќала мувла и покрај редовно чистење.
Може не е за во темава прашњево, ама најактивна е, па да прашам: се збори дека приборот од бамбус бил потенцијално штетен и да не се користи, повлекле одредени производи од продажба. За сите важи или конкретни? Зш јас користам баш таков сет со бамбус веќе со месеци.
На страната на АХВ има повлекување само од Бебе Хоум http://fva.gov.mk/mk/230104-otpovikuvane-nebezbeden-pribor-jadene-izraboten-bambusovi-vlakna И јас користам ама од ДМ ми се, ова е само за посебен производител.