Zdravo imam 14 mesecno bebe pred nekoj den imase vospalenie vo usite bevme vo detska klinika ni dadoa terapija sega fala bogu e dobro isto taka sestra mi ima 5 godisno since I on isto taka imase problem so usite ona slusna za list od cuvar kukja da se kape od tecnosta sto ispusta listot direktno vo uvo toa I go napravi od togas detevo nema ni b od bolka e sega prasajnevo mi e dali ima nekoj iskustvo so pomalo dete priblizno kako moeto dali ste koristele vakva alternativa I kako pominavte?
Хомеопатија е различно од народни лекови. Јас не би ставала во дете неиспитана работи, од типот на "капки му мајчино млеко во окото да не му солзи" затоа што знам дека мајчино млеко содржи шеќер а шеќер во око и не е баш најпаметно идеја, или "намачкај со со сало и ракија за температура" затоа што сите знаеме дека алкохолот се апсорбира и преку кожата и бебе може да вдише повеќе од доволно, или "дај му малку лимон (на бебе под година) да не ика" и слично. А хомеопатија мислам дека е друга приказна, поупатените и тие што живеат низ Европа може да кажат поточно, ама мислам дека веќе се смета како гранка на медицината и препарати се издаваат во аптека, а не набрани од бавча и потенцијално опасни Имам само едно искуство со природен лек, Apis mellifica купен од странство и можам да посведочам дека на мене делува. ПС. Да додадам дека повеќе верувам на лекови, традиционални, на природна база и хомеопатски отколку на т.н. народни лекови
Јас не би експериментирала кај толку мало дете со ова. Јас пред 2-3 години од овој совет поголем проблем си направив, ми се затна скроз увото и ми се влоши воспалението.
Tokmu taka bas sakav da slusnam iskustva I mislejna od drugi sekako ne bi stavala Da sepak.sakav da slusnam mislejna vo vrska so ova
se otkazav aj mislev lek ke e ama razgovarav I so pedijatar I sekako nema ne daj boze moze loso da vlijae fala na sovet
Направи - сошиј мала перничка 12-12 цм. и наполни ја со сол. Загреј ја со пегла (пробај прво на своето лице (очи) да не е презагреана) и ставај ја зад увото на детето кое има настинка. Помага и при воспаление на уво, но тоа најчесто бара атб лечење. Имам испробано на себе и многу олеснува.
Ова потврдувам, и мене ме спаси пред некој месец. Морска сол. На дете дури беше мало му ставав така во импровизирано перниче од газа- толчен лук. И го држев над ушето дури спиеше, некои 10- 15 минути. Значи допрено до ушето, не пикнато внатре. Лукот е природен антибиотик, а столчен испушта некои материи, не ми текнува баш кој е соодветен термин. Ама за ушите кај деца, главно е носето да не е затнато, значи прво фокус на тоа, се друго е второстепено.
daaa I za lukot isto.slusnav ama bas koga go.fakaat usite togas e zatnato.I.noseto pa ajde morska sol vo nos prskajne Fala.vi mnogu potreben mi.bese sovet za ova ❤ a I baska bas koga se vospaleni usite I noseto mu e zatnato pa stavajne morska sol kapki vo nos deksametazon kapki za usi ama nekako ne pomaga se dodeka ne mu se prepise antibiotik a nejkam da go natrupam so antibiotik I sirupot daleron mu.pomaga go.smiruva za nepolni 15 minuti
Па затоа се воспалуваат ушите, оти е затнат носот и нема проток на воздух. А како што нема проток на воздух, се множат бактерии и после мора антибиотик. Далерон веројатно помага против болка, ама не го решава проблемот. Значи главно работете на тоа носето да не се затнува, инхалации, пумпица, морска вода. И најдобро на орл да се оди, ако се направи проблем, да не се направи беља со ушите. За чуваркуќа сум чула, ама лично ми било страв да пикам било што во уши.
Da tokmu taka momentalno go smiruva daleronot bukvalno nemozam da go iznesam nadvor detevo a kapa nikako nejke ja vadi orl go imam odneseno detevo e vika cuvstvitelno na usi dodeka potporasne vaka ke bide
За хомеопатските лекови можам да споделам само позитивно искуство, почнав да користам хомеопатски лекови кога син ми беше негде околу 1 година од тогаш активно користам веќе 4ипол години за нас дома и за децава и сум презадоволна.
Дали некој има пробано да дава лук, ѓумбир, куркума, мед и маслиново за имунитет на дете? Ваше мислење за ова?