Форумџика на годината

Продукти за нега на тело и лице од Тему

Дискусија во 'Тело' започната од MelaDin, 29 јануари 2025.

1. MelaDin

MelaDin Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Дали имате нарачувано продукти за нега на тело и лице од Тему?
    Резултати / коментари?

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.939
    Допаѓања:
    11.528
    Немам и никогаш не би. Тему е само за некои ситници, тракатанци низ дома што велам. Имам ситнурии за низ дома порачувано, некои ствари за дете со Стич, шноли, лепенки, играчки украс, и мм некои машки ствари.
    Шминка, никогаш не би ставила од таму. Ах да и сијалички ама секогаш под надзор кога беа вклучени јас було какви не оставам така не па од тему. Јас дури се мислев и за сунгерчиња за шминкање многу, и на крај не порачав, шубе ми е некако.
    Кај нас имаш сигурна шминка за ефтини пари, не ризикувај. Немој да станеш бумбар во лице од неа.

На Dust, Medea., KiT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MelaDin

MelaDin Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Да, исто мислам и јас но се повеќе ми излегуваат статии дека и скапите шминки се штетни па чисто за споредба да прашам нели сега е популарно за се тему 8-|

4. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    269
    Имам нарачано шпатула за лице слична на таа што ја рекламираше Магнолија. Не ми стои да е ефикасна баш како што се фалат кај нејзе или постои и опција јас да не знам правилно да ја работам :lol:

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.939
    Допаѓања:
    11.528
    Секоја шминка може да има нус појави. Само што има голема разлика на пример Лавера со некоја од Тему. Јас за чешел се мислев и на крај баталив. Се лажеме што има буквално се, па и бесплатна достава и купуваме што треба и што не треба.

6. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    185
    Кога ќе се сетам порано купувавме фејк копии на сенки од Кина, не сакам да се сеќавам на тоа. Добро е што имав купено само сенки за очи и еден бронзер стик друго се купував од некој познат бренд. Нема шанса да ставам нешто на лице од Тему. Кој знае како се прават во какви услови ај што се штетни за нас туку и штетат и на околина кој знае што прават тестираат на животни и слично. Не дека скапите производи имаат некои посебни карактеристики, но има многу брендови со пристапни прозводи по поволни цени.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    4.044
    Таа ефтина шминка кај нас што ја кажа е баш од таму. Или Алиекспрес или Тему, воглавно Кина.

На Bozica1980 и lovely91 им се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.939
    Допаѓања:
    11.528
    Есенс и Лореал се од таму?

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    185
    Има многу брендови со евтини цени што не се од Кина.

На GymGirl❤ и anggell им се допаѓа ова.
  10. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.820
    Допаѓања:
    3.170
    Многу нешта се „брендови“ а, истовремено, многу нешта се брендови. Од оние кои ги познаваме и ги плаќаме, поевтино или поскапо, а им веруваме. Зошто и како сме сигурни дека скапата сенка (пример) е автоматски супер со супер состојки, дека нема ништо во неа кое е штетно за нашата кожа и нашето здравје? Пример, во детската пудра на Џонсон'с, имаше скандал дека имало недозволена супстанца. Лично користам бренд стикови против потење. Се погоди еднаш да ми направи живи рани на кожата. Прогуглав, видов дека и на други, во различни земји, им се случило истото. А зборуваме за бренд, светски познат.

Треба да прогугламе, да видиме што од козметика користат кинезите. Ако и тие користат од оние што се продаваат онлајн на нивните ТЕМУ и Али, тогаш-океј.

Инаку, сомнежи има. Не би користел козметика купена од таму. Меѓутоа, во исто време, зошто користам тетратки, пенкала, закачалки, масички, сталажи, чаши, НАКИТ, патики, блузи... Не мора да е козметика за да биде штетно за кожата/здравјето.

Интересна е темава, дискутабилна е и бара истражувања.

На Snowflake97 и lovely91 им се допаѓа ова.
  11. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    807
    Да, кој се разбира, тоа се дрогериски брендови како Револушн ( што е вервв најј од сите) Лореал, Мејбилин, Есенс итн…
    Од кина тие у кам маркет, по парфимерии, на пазар…:lol: а во дм се све дрогериски а High End се веќе за професионална употреба затоа и цената им е таа затоа што вредат, нив знаеме дека ги нема кај нас само копии кинески, така да од странство само може да се набават. Јас си ги порачувам од странство од официјалните нивни веб страници и ме кошта ѓавол ипол со се шипинг и царина.

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    10.808
    Има многу хај енд брендови кај нас кои не се фејк. Mac, Anastasia Beverly Hills, Dior, Estee Lauder итн.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Дали сте нормални да ставате козметика од Тему?
    Оваа хистерија со тему е дефинитивно нешто што треба да се проучува. Не разбирам и никогаш нема да разберам.
    Освен купување реално корисни работи што тука не се наоѓаат(или се наоѓаат ама се препродавани од тему/алиекспрес за многу повисока цена), сѐ друго е учествување во чист конзумеризам.

Малку и запрашајте се зошто се работите толку ефтини...

На faye, Waverly Raven, Medea. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    185
    Точно никогаш не би ставила кинеска копија на лице. Темава е малку контрадикторна бидејќи до пред 2020 година за пример ќе ги земам Есенс на сите нивни производи пишуваше " made in prc". Од 2020 година почнаa да се веган и да не тестираат на животни. Има многу брендови што се во Дм што имаат штетен состав затоа треба да се внимава. Исто и познатите скапи брендови не мора да значи дека за скапа цена добиваш здрав производ пример Мас не е веган.

Последна измена: 30 јануари 2025
    На theunforgiven и GymGirl❤ им се допаѓа ова.
  15. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    9.046
    Од Тему не купувам козметика, дури и за облека сум скептична.
    И прибор за храна, садови за готвење, ништо такво.

Некој алат за работа нарачувам или некои ситници што не се конзумираат.

Off topic - вчера видов видео каде некоја девојка нарачала од Тему ламба за маса во облик на кроасан.
    Добила вистински кроасан, однадвор облеан со епоксидна смола, со пластично капаче и копче на задната страна од кроасанот. Го скрши и внатре беше издлабен со сијаличка но не беше пластичен туку се ронеше како тесто.
    Па таа луда уште и го проба од внатре, а смолата е канцерогена...

Не знам што ме плаши повеќе небезбендоста на производот или тоа што не мувлосал кроасанот од внатре, од што е најверојатно со триста маргарини правен. Причина плус зошто не сакам да јадам лиснато тесто...

На Medea. и studygirl им се допаѓа ова.
  16. studygirl

studygirl Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    На мене секогаш ми излегуваат реклами за тему, смачено ми е веќе. Мислам дека не можам да уклучам инстаграм или јутуб без да ми излезе реклама, особено јутуб.

На eliesaab и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  17. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    807
    Да но дупло поскапи ги препродаваат кај нас за разлика од нивната официјална онлине продавница. Сега незнам како се цените одамна не сум купила од тука нит па сум влегла да разгледам. На почетокот јас коа купував беа прескапи а повеќето стари и тестери :lol: увек кај нас прават некои ујдурми а камоли па попусти да начекаш као што можеш да начекаш онлине :lol: ма да и попуст не вреди за тестер да ти продадат!
    Инглот ја затворија ;(