Ја отворам темава за да споделиме производи кои сме ги користеле и сме биле задоволни, но се повлечени од продажба/производство. Некогаш на некои им нема замена, но доколку имаме предлог производ сличен на повлечениот може да си споделиме Ќе почнам прва: 1. Маскарата Miss Sporty, најубава маскара, не се ронеше и не се размачкуваше, трепките како лепеза. Плус и беше памтам 130ден, преевтина. Само неа ја користев. Многу се разочарав кога ја повлекоа, и ден денес барам замена, нема иста. Најслична ми е на Catrice Glam&Doll False Lashes, и виолетовата и сината водоотпорна. Во четката се слични, ама сепак не е тоа тоа. 2. Essence Fresh&Fit пудрата, лесна, доволно покривна и со преубав природен финиш. Па и Essence Pretty Natural беше многу добра, и неа ја повлекоа. 3. Nivea Happy Time лосион за тело, совршенство. Го користев многу одамна, прекрасен мирис на сладок портокал или цвет од портокал, не знам точно да опишам, кожата свилена, и буквално не ти треба парфем, прекрасно нешто, уште го памтам мирисот. Овој лосион баш не можам да го преболам Видов на Амазон дека го има, ама не знам дали е истиот, ама кај нас го нема колку што имам побарано. И точно во ова пакување. За сега толку, може ќе се присетам на уште нешто. Па да споделиме
Интересна тема. Баш ме натера некако да размислам кои производи онака баш ми фалат и не сум им нашла замена. Оваа маскара ми ги правеше совршени трепките, долги и густи. Мислам дека до ден денес и барам замена, најприближна е catwalk на Голден роуз. Мини сенкиве на Аура беа многу убави. Исто преефтини беа колку што се сеќавам. Имав една омилена нијанса што преубаво ми ги истакнуваше очите, цело средно ја носев,уште не сум си нашла слична боја како таа. Фиксаторов беше топ и како прајмер и како фиксатор. Пудрата совршено се блендаше со него. За овие два парфема можеби повеќе ми е криво што се повлечени од носталгија. Многу ги носев во средношколските денови и баш би ме потсетиле на некој убав период но за жал биле лимитирани.
Најнепреболена пудра ми е Bio Detox на Bourjois. Знам дека воопшто не важеше за омилена, ама мене ми беше перфектна. Најпогодена ми беше и нијансата и самата пудра.
Си имам јас еден производ за на оваа листа. Парфемче на Bon Bons MALIZIA од минт. Не можам да поверувам дека на интернет нема ниту една слика од него-од сите други мириси има! Дури пишав и во фабриката но, за жал, не добив одговор. Какви спомени ми враќа... Не сум нашол друг сличен мирис како тој. За среќа, пред некое време најдов неколку на Бит-пазар и си ги купив. Не ги трошам! ))
Пудрава на Bourjois сите пудри им се одлични, ама оваа ми беше омилена. Штета што ја повлекоа, уште во 2016.. Оваа маскара на Катрис. Одлична формула , трепките ги правеше како лепеза.
Catrice holiday skin luminous бронзер во нијанса 010 summer in the city. Најубавиот бронзер што некогаш сум го имала. Фармаси vpx pro мат кармин во нијанса 04. Оваа нијанса нешто прекрасно.
За козметика моментално не ми текнува, ако ми текне ќе пишам отпосле. Ама затоа патам по два парфеми што ги нема веќе. 1 wild pearl Naomi Campbell го земав одамна од фри шоп и тоа беше рендом одлука у брзање пошо автобусот ме чекаше. И после тоа веќе не го најдов, насекаде ми рекоа не го произведуваат веќе. 2 Love in Paris Nina Ricci овој го собрав од колекцијата на баба ми, амааа толку елегантно и убаво мириса. Тоа е чудо. И трае многуу, можеби еден од најтрајните парфеми што сум ги имала. И за него ми беше кажано го нема веќе никаде, освен некои што продаваат на Али експрес или ебау, зедов еднаш копија од Економик ама не е тоа тоа
Три години барав парфем, и само што си најдов, го укинаа... Иам уште пола шише, душа ме боли да го трошам... И ова цело време се шприцав со него, пресекси ми мириса, и трајно беше... @sofija014, Мејбилајн буквално имаат само две маскари, водоотпорна и обична, се друго само четчето е различно. Увек ќе укинат една маскара, и после месец дена ќе ја воведат пак со ново паковање. Твојава ја има, ама со право четче. И имаш уште овие две со скоро па исто четче...
@Gosh Многу парфеми, иако се со укинато производство, пак можат понекогаш да се најдат Арманито го има на Ebay и по некои парфимерии, пример линк. За Авонот, пример линк.
Вторава ми фаќа око некако, би и дала шанса, само ја немам видено нигде низ продавнициве, каде ја има?
Ако имаш некој во Америка, можеш да си го купиш од таму, од Амазон, го имаат они. Околу 20 долари е, со бесплатна достава.
Првиот го имам во залиха мириса на смоква никаде не можам да најдам нешто слично, а вториот го немам видено одамна ваљда е повлечен кај нас...
Кај ме потсети членкава погоре, средно кога бев си го користев, многу ми беше убав за секојдневно мирисање и комплименти добивав. Сакам вакви свежи мириси. Ама одамна го немам сретнато.