Дали е ова единствената тема за просо и притоа нема никаков одговор? Јас почнувам да го користам во исхрана, поточно го купив па сега размислувам со што да го комбинирам. Солена или блага варијанта? Веројатно прво ќе го пробам во блага.
Солена е подобро. Може и пити да правиш од просо, да го јадеш со болоњезе сос, со сирење како палента, со грчки јогурт и јајца, со било каков сос за тестенини оди убаво. Во блага варијанта не ми се допаѓа поради текстурата.
Гладна кучка просо не сонува, туку еве ме ја дојадов пченкава до мене и се мислам дали да го допијам или фрлам чајов за слабеење. Просо имам подготвувано, само со вода варено исто како макароните што се подготвуваат.
И мене не ми се допаѓа просото во блага варијанта. Јас најчесто го варам со зачини (како ориз) и после оладено го јадам како гарнир со месо/риба и зеленчук. Многу ми е убаво така. Некогаш го варам со ситно сецкан морков и потоа (оладено) го мешам со урда. Ко крем салата доаѓа отприлика и супер ми е и како намаз и онака за мезе.