Zdravo imam prasane do site koi se vkluceni na forum, imam raboteno 1 godina vo vinarija i imam steknato dovolno iskustvo kako tehnolog no ima eden mal problem, ne plakaat dovolno pa ako nekoj od vas znae za vinarii na koj im treba tehnolog neka kaze. Pozdrav [mod-kirilica:31oy7lq7][/mod-kirilica:31oy7lq7]
Rabota vo vinarija А имаш ли факултет завршено? Мислам тие мерења се учат брзо ама не е така едноставно ко што изгеда. Ако имаш факултет да знаеш дека ретки се винариите што ваваат повеќе од 18000 на технолог а за работа има еве во Јужниот дел на Македонија и во Тивешијата има многу винарии може одма не се бара ама кај и да е ке побараат сега од Септемвро ке почнат.
Rabota vo vinarija Imam zavrseno tehnoloski fakultet vo Skopje, sega rabotam vo vinarija tikves kako pogonski inziner. Imam golemi odgovornosti a mala plata. Nekoj ke si sede vo kancelarija i ke uziva kako mojot sef a nekoj ke raboti i zaslugi ke pagaat vo voda.
Rabota vo vinarija Ми ги потврди стравовите. Леле и мене истата судбина значи ме чека ако не фатам странство. Значи секаде во Македонија е така. Сега со отварањето на смерот по енологија уште толку ке се зголеми бројот на ’’учен’’ кадар па може и да паднат платите. Ако се најде некој што знае ваква информација за работа нека ти каже, јас деновиве бев во две винарии на посета ми треба нешто за факултет ама и двете имаат технолози. Инаку за платата секаде е таа не само во винариите туку и во сите погони поврзани со храна и пијалоци. Ретки се тие големите фирми што даваат многу повеќе од 20000. Добро е и ова што си го нашла, сега ако одиш во друга фирма полесно ке преговараш штом имаш искуство.