Нова сум на форумот и се соочувам со нешто што го сметам моментално како проблем . Имено веќе година ипол дена работев преку својот фејсбук профил со додавање на луѓе како потенцијални клиенти ама денес се соочив со лимитација односно известување дека неможам да додавам повеќе од 5000 луѓе.Наводно го имам надминато лимитот и затоа ја отворив темата. За да прашам дали вие сте се соочиле со слична ситуација да бидете лимитирани да додавате луѓе и што сте направиле во врска со тоа ?Кај мене опција е исто така преку страница на фејсбук да работам меѓутоа истата треба да се плаќа преку кредитна картичка и јас немам идеја колку тоа реално ќе ми се исплати и ќе ме кошта на месечно ниво. Ве молам за поконкретни совети што да правам во оваа ситуација кога сум ограничена од самиот фејсбук како да го решам овој проблем? Ве молам тие што работите преку фејсбук да ме советувате или пишете во dm.
Не можеш ништо да направиш. Лимитот за фб профил е 5000 пријатели, ако сакаш да правиш бизнис тоа го правиш преку страна, а не профил. И зошто страната да се плаќа преку картичка?
Не мора да плаќаш за реклама за страницата, доволно е да собереш луѓе кои се заинтересирани. Не се гради бизнис преку ноќ. Си згрешила што си потрошила толку време, од профил да ја тераш идејава
Н На фб страните има опција да платиш за да се рекламира страната кај рандом луѓе и во кој град и држава сакаш.
Ако сакаш преку профил да работиш а не преку страна, направи нов профил и до името само стави Втор профил. Многумина имаат втори па и трети профили ако достигнале лимит на број на пријатели.
Знам дека бара за реклама ама девојката ако не сака да пушта реклами нема потреба да става картичка.. исто како и до сега што не користела реклами на профилот. @SkyStar99 кога веќе си изградила големо community на профилот ќе земеш да ги поканиш сите твој пријатели да ти ја лајкнат страната. Без реклами тешко дека ќе ти идат многу нарачки, пуштај реклами и на мали суми за македонија нема потреба од големи буџети ако работиш сама.
Ако сакаш да работиш преку фб треба да имаш бизнис пејџ, а не приватен профил. На него секако немаш ограничување на следачи. Кредитна картичка се остава само кога пушташ спонзорирани постови, реклами. Нема да те украдат, се поставува лимит на буџетот и може да пробаш со сума пример од 5 долари на ден, и помалку. Ако не пушташ реклами, туку само си објавуваш постови не плаќаш ништо. Значи од почеток треба да почнеш, од нула и да им пратиш покана на сите пријатели да ти ка заследат страницата.
Фала ви на сите, а најмногу фала ти тебе.Зошто порано не размислив за оваа опција? фала ќе го земам во предвид многу ми помогна .
Баш од оваа причина е и лимитот. Направи си пејџ, немаш ограничувања и има плус опции од обичен приватен профил. А исто така изгледа и попрофесионално затоа што тоа му е намената. Не знам за каков бизнис се работи, ама можеш да ги поканиш сите 5000 пријатели да ја лајкнат страницата и да продолжиш да објавуваш од таму. Ако сакаш да направиш некакво community каде што би комуницирале поактивно размисли за фејсбук група.
Лимитот за 5000 пријатели постои од почетокот на фб, најдобро е страна како што ти кажаа членките погоре, реално од тие 5000 пријатели можи 2000-3000 не ни знаат зошто те прифатиле, а со страна барем ќе водиш статистика, ќе ставаат лајкови и ќе знаеш колку имаш фанови