Pratimo priču o teškoj ženskoj sudbini 24-verogodišnje Nefes (u prijevodu: dah). Majka joj umire na porodu, a sa 16 godina ju otac proda Vedatu iz bogataške obitelji Sayer. Sa 17 godina rađa sina Jigita. Nefes je nesretna jer ju muž zlostavlja na sve moguće načine, a ona sanja o tome da sa sinom pobjegne, ali svi pokušaju završavaju još većim nasiljem. U jednom momentu joj ipak uspije bijeg, a podršku pronađe u mladom i hrabrom mladiću Tahiru Kaleliju. On je sin crnomorske obitelji koja se bavi brodogradnjom, 29 mu je godina i zovu ga ludi Tahir jer je odvažan i ludo hrabar. Ne voli obiteljski posao, nego more i plovidbu. Ne može podnijeti nepravdu, ne može gledati ljude kako pate. Nefesin muž Vedat (35g.) je psihopata koji je zlostavlja ne sve načine jer mu ne uzvraća “ljubav”. On uvijek krivi druge, nikada ne preuzima odgovornost za svoje postupke. Skriva svoju osobnost pod veselom, ljupkom i šarmantnom maskom. Tuče ženu, potom mu je navodno žao, ispričava se, ali za pet minuta ponovno okrivljuje svoju ženu. Tvrdi da ju voli, a tuče je, siluje i već osam godina drži zaključanu u kući. Također tvrdi da voli svog sina Jigita. http://bh-vjesnik.net/crno-more-1-epizoda
A jooojj, majke ti. Mrzelo te je i da prevedes... Ajde malo da ide ova tema u kanti, ne razumem sta pise.
Ние сме македонски не сме србинки не си го потсенувај мајчиниот јазик. И во србика да идеш не треба срвски да збориш туку македонску како ние ги разбираме така можат и они нас да не разберат ако неможат ќе се потрудат.
Jas nesi go potcenuvam jazikot neznam odma sto skokate ako nevi se dopaga otvorete vie nova. Mene mi bese prva otvorena tema
Скокам за неправдата кон нас и баш дека не ми се свиѓа ќе ти поправам или пак обратно. И пишува на правилникот не со латиница туку со кирилица се пишува.
tuka nee tema za problemite so jazikot ima posebna tema za toa a latinicata se izvinuvam od mob sum a mk podrska me igra nesto dur ja namestam
Секаде се апоменува за кирилицата дури и ги бтишаат коментарите епа тогаш напоменуван најодоздоле дека немаш. Од 2011ди регистрирана сигурно знаеш што како иде. Поздрав се надевам нема по втор пат на српски
Ja izgleda novata epizoda? Mene nemie jasno zosto Tahir i Nefes nemozat da bidat zaedno? Poradi tradicija ili? Celo vreme kazuvaat deka nemozat da bidat zaedno zosto taa imala dete
Не сум сеуште, ама мора да има нешто сеа, таму разведена со дете, срамота Но пополека ќе се фанат не се сеќирај
е добро де до негде погодил.(Технички) на две на три. Нека се учат па другото што е битно, има кој да ги поправа.