СУГС: ,,Браќа Миладиновци" - Гимназија

Дискусија во 'Образование' започната од Jule55, 19 јуни 2012.

1. Jule55

Jule55 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Слушам дека можам да се запишам во гимназија иако една година поминав како мн добра,а другите две (сигурно и 8 ке завршам одлична)одлична. :) Но ме интересира ако знаете нешто за гимназијава,некој што учел/учи таму. :)
    Какво е вашето мислење за гимназијава? :)

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Без навреда за тие што учат/завршиле али според мене гимназијава е дно дна. Ако веќе сакаш да учиш гимназија запиши се во Корчагин, Орце, Карев, Ѓеорѓи, Јосип Броз Тито, Панче Арсовски итн и стегни си го столчето. Гимназија пред се е да се навикнеш да учиш, ако ти е колку да си поминеш полесно онда нема што да бараш во гимназија боље запиши се негде во стручно да имаш колку-толку некакви шанси после одма да работиш, бидејќи тешко дека ќе ти се учи пак чим од старт бираш полесно школо. Со една година многу добар примаат во сите наведени гимназии горе освен во Корчагин. Така да таа теорија не ти држи вода.. Извини вака остро што реагирам ама не сфаќам ученик да се потценува себеси и да сака да учи гимназија, а да се запишува во школо со нула репутација. Ако веќе идеш таму боље запиши се ветеринарно.

На Jule55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mimi33

Mimi33 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Колку што ми имаат кажувано добра е гимназија иако не е мн јака,а и нема мн учење,лесно се поминува.Јас учам ветерина (прва година),бидејки мислам дека е подобро,но сепак изборот е твој. :)

На Jule55 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jule55

Jule55 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4

Јас не сакам да се запишам во оваа гимназија затоа што не дека не сакам да учам,туку во другите (појаките) неможам и несакам во такви гимназии (од одредени причини). ;)
    Сепак фала ви што ми одговоривте. ;) :)