1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се осеќам полошо од ку*ва

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од brokensoul, 28 април 2019.

1. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво Феминки, ве поздравувам и сакам да си ја кажам мојата мака што ме остава без сон, без живот и ме прави депресивна, па ако имала некоја друга ваков проблем да си помогнеме.
    Имав лошо минато, проблеми дома, на училиште, ајде тоа помина, но периодот што го живеев тогаш ме прави курва во очите на сите.
    Учев во средина на Македонци во средно каде што не се засакавме, и не се дружевме, имаше вреѓање, навреди, тегава средина, и почнав да ги мразам Македонците.Но си имав други другари и другарки со такво мислење и секојдневно се тргав од Македонскиот начин на живот.Моите другари и другарки беа истомисленици, и 80% од нив беа Муслимани, Торбеши,Албанци,Турци, Роми и сл.
    Заедно со нив и уште две Македонки другарки и еден Македонец другар што минуваше низ исти маки како мене почнавме да се дружиме и излегуваме со Муслиманите, (немам ништо против вас) и додека нашите врсници излегуваа во град ние излегувавме по Арачиново, Мојанци, Јадранска Магистрала, Скопска црна гора, Белимбегово, Визбегово и такви места.Бев на 16 кога првпат се смував со еден Македонец ама одма ме откачи, потоа бев во врска со еден друг од Студеничани кој во почетокот ме излажа дека е Мк но беше албанец, потоа имав еден друг мк со кој што ја изгубив невиноста, и уште неколку.Немав неполни 20 а веќе имав одено и мувано со околу 12-13 машки.Нема да разглабам за нив, ме мачи во врска со сегашниот.
    Пораснавме и се случи да се омажам за Македонец, т.е антихрист од Кавадарци, но растен во средина на македонци, каде што воопшто не ми се допадна начинот на живот, таму не само што мразат баш мешање со Муслимани, туку видов дека жена што имала повеќе партнери ја прават лесна.Згрозена од таму, се тргнавме настрана, јас се запишав на факултет во Софија, па потоа го повлеков и него.Бев среќна што во Софија никој не ме правеше лесна, дури и ми викаа да не се сожалувам и дека не сум курва затоа што дека уште што се вика сум невина заради што во нивните очи бројот на моите партнерти беше мал.
    Меѓутоа врската со маж ми беше многу тегава.Тој се знаеше со многу луге што ме познаваа предходно, успеав да го направам непријател со сите негови поранешни пријатели и пријателки, но кога ми го дозна минатото не му стана сеедно.Почна да се дружи со македонци, и некако како да имаше срам од мене.Тоа траеше додека не го донесов во Бг и сам не увиде дека сите македонци му се непријатели.Но со тоа што го скарав со сите имав и закани на фб, пробав да растурам неколку бракови и врски на негови пријатели, имав закани дека ќе добијам кривична но не ми беше гајле.
    Тоа што ме загрижува е како да докажам дека не сум курва, и како да бидам сигурна дека партнерот ме сака, бидејќи имаше другарки, пријателки и се дружеше и со македонци, металци што се знае какви се тие луѓе.
    Некако грдо ми е да го гушнам и покрај тоа што се колне дека сум му прва и единствена и дека ме нема изневерено и дека намерно ме правеше љубоморна за да дознае работи за мене.
    Се омажив со регистрација за да може да бидеме цимери во студентски дом и ми е претешко бидејќи како да немам вистинска љубов.Не знам кај згрешив и барам совет за мојава ситуација.
    Чудно ми е што беше многу друштвен со македонци и се плашам да не се расипе иако кажува дека смртно ја мрази таа земја, и се нервирам што сите му зборуваа против мене.Како да го тестирам?
    Инаку додека бевме во врска он додека се дружеше со македонците и на почеток во брак додека се замараше со метал музика имам излезено со еден торбеш, но ништо немав,другарка проба да ми го мести но страв ми беше од неверство, тогаш мм беше на проба и имаше навика некогаш да излезе со другари на кафе.Совет?

2. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Инаку заборавив, неколку пати кога ќе спомнам развод плаче и се извинува и ми вика дека не сум курва,и дека никогаш ништо немал со друга.Како да го засакам?
    Инаку ме боли затоа што според него таквите што се дружеа со муслимани и имаа дечковци и не се дружеа со металци и такви беа курви.

3. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.074
    Допаѓања:
    44.180
    Одговорот на тоа каде си згрешила си го имаш во самиот пост.
    Намерно растурање бракови, пријателства и воопшто не ти беше гајле?
    Шпанска серија или што е ова?
    Малце ми е инфантилно ова однесување. Да сме основно па ајде, бфф ја засвиѓала мојата симпатија и сега ќе ги скарувам јас.

Друго, зошто во 21 век некој се меша во нечие минато? Девојка ако има 10 партнери е да не речам што, а машко со исто толку е за жалење оти не се доволно.
    Не гледам зошто да биде некој во врска со личност што навредува поради работи што не го засегаат.

Вика не си била лесна, ама таквите како тебе што се дружеле со луѓе од различна националност и имале повеќе врски или авантури се лесни. Сериозно ова?

Навредувања, тестирања и не знам уште какви тинејџерски глупости не изгледаат како да се нешто нормално во врска. Секој по својот пат најдобро.

Што е со генерализацијата?
    Сите Македонци се идиоти, ги мразиме. Сите металци се наркомани и сатанисти. Ова уште го слушам и не ми се верува. :D

Генерализацииве се тотално непотребни и нелогични.

На CameliaMiller, sofija014, Broken♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  4. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Ми ги навредуваше другарките, кажува дека не му е сеедно што не ми е прв, и кога ќе го прашам зашто додека бевме во врска има излезено сам со друштво во парк или на кафе ќути и вика дека му е криво и дека ништо не направил.
    Сакав да дознаам што мисли за мене и затоа сакав тест.

5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.159

е браво алал да ти е како си успеала да достигнеш до тој степен во твојот живот! ти си имаш зацртано цел во главата и додека не го правиш тоа ти не седиш мирна.
    тебе не ти е битно дали ке навредиш некого или повредиш , ти сакаш да излезеш чиста пред друштвото таму . но додека ти сама не се средиш прво животот друштвото ти никогаш не можеш да бидеш тоа што сакаш. минатото е минато никој не може да го избрише но барем почни со цел да постигнеш добро. добрината со добро се врака

На Мала плавуша, makedon81, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Пробубав да бидам добра и видов само лошо, се осеќам грдо и сакав да им наштетам бидејќи збореа дека сум курва и дека не чинам.

7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    55.117
    @brokensoul бројот на партнери не те дефинира како личност. Кај нас е таков менталитетот, жена што имала повеќе мажи била лесна, курва, за жалење а мажите што имале повеќе партнерки биле фраери.
    Не ти вели директно, ама "таквите што правеле така" биле курви. Мене ми личи дека тој е опседнат со тоа што не ти е прв.

Немој да се форсираш да останеш со личност која не ја сакаш. А и очигледно која не те почитува. Не можеш сосила да засакаш некој, тоа е сигурно. Остави го минатото, почни од ново. Цели да бидеш подобра личност.

На CameliaMiller, Broken♡, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.074
    Допаѓања:
    44.180
    Прилично отворено ти кажал што мисли. Барем според мене е очигледно. :D

Сака некоја на која тој ќе ѝ биде прв. Очигледно фактот што не ти е прв малце така го повредува неговото кутро и кршливо машко его.

Криво му е, ама ништо не направил де. Да.:D

Вака, апсолутно никој не ти дава право да растураш нечија врска, брак или пријателство. Кога ни тие не те прифаќаат, тргни се од нив.
    Не гледам зошто губите време и нерви на нешто што не ви одговара. Тој пустиот навреден оти не ти е прв и оти немаш само еден сексуален партнер, ти си удираш глава оти не знаеш да засакаш некој таков.

Па како да сакам бре некој што ме навредува и не ме прифаќа?

Најдобро за тебе и за него: одете секој по свој пат. Не е океј да форсирате однос што очигледно не е океј, да се тестирате, да се навредувате. Ќе најдеш некој што воопшто нема да се замара со твоето минато и нема да цмиздри оти не ти е прв, а тој ќе најде некоја што има исто мислење како него и едноставно ќе се прифатат.
    Сами си се уништувате.

На CameliaMiller, sj *O*, staycalm и 6 други им се допаѓа ова.
  9. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Да ама јас не сум виновна за тоа.И како што успеав да читнам на форумов видов дека многу други се мажени со тој што не им е прв.Се надевам дека ќе се подаде некоја таква да сподели совет и мислење, многу би ми олеснило.Мене ми е грдо што беше опседнат со дружења, што додека тој ме правеше курва, моето друштво го правеше ненормален затоа што имаше другари и другарки за кафе и ми викаа дека многу е опуштен и сега никаде не излегува и со сите се раздели.

10. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    А на таквите кој им даваше право да ме прават курва и да му викаат дека не сум искрена?

11. Anabelle.Amorette

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.074
    Допаѓања:
    44.180
    Тоа многу зборува за нив. И да, разбирам дека те боли.
    Ама факт е дека не можеш да ги контролираш. И да нема ништо, ако некој сака да се најде во муабет ќе си измисли своја вистина.
    Живеј си онака како што мислиш дека е најдобро за тебе. Ако се трудиш да му докажуваш некому дека си ваква или онаква, си се изгубила себеси. Што има да бара некој доказ за нешто? Мора да се правдаш?

Затоа тргни се, не гледам потреба да се објаснуваш некому што си и каква си.

На CameliaMiller, Broken♡, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  12. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Ќе размислам најубаво.Курва или бе барем моите пријатели се реални за разлика од неговите.

13. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Курва не си, без разлика на бројот на партнери. Ама имаш зла душа. Извини вака.
    10 пати потенцираше националности и ги делиш луѓето според вера и стил на живот. Растурап бракови, го правиш непријател со поранешни пријатели. Зошто?
    Ако не те цени и ако му смета твојата неневиност, остај го. Ама да наштетуваш на луѓе само затоа што си огорчена..

На Fleur-De-Lis, hristinss, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  14. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Па како да го правам пријател, не е за религијата дека јас ги делам туку они ме хејтаа.Сакаш да кажеш дека женет човек е ок да има другари за кафе?

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Постов..вака
    giphy (6).gif

На Rock\m/girl, Regina.Phalange, Fleur-De-Lis и 75 други им се допаѓа ова.
  16. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Па според тебе не е океј да има воопшто другари? Ти нели спомна дека имаш вистински пријатели. Или со нив не идеш на кафе само се слушате еднаш месечно.

На CameliaMiller, Broken♡, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  17. brokensoul

brokensoul Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Моите пријатели не се како неговите.

18. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Епа ај ти најди му пријатели тогаш :)

На CameliaMiller, sj *O*, staycalm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не, никако. Се ожениш ли, другари јок.
    Ако ти имаш вакви ставови, ние џабе ќе ти велиме дека не си курва. Ти не си, ама имаш други особини кои и те како не се во ред.

На hristinss, CameliaMiller, Broken♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.892
    Допаѓања:
    12.526
    Ништо не сфатив. Што си ти по националност? Муслиманка си, но што си по националност?Зошто избра баш Македонец? Целата приказна ми е конфузна.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.