Форумџика на годината

Сингл и под притисок од околината !

Дискусија во 'Сингл' започната од redhat, 9 септември 2013.

1. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Драги феминки веќе некое време сум подложна под притисок од околината поточно мајка ми ,тетка ми и сл особи само затоа што сум сингл имам 22 години и мислам нема ништо лошо во тоа. Секако не сум скроз сама само шо статусот со типот не ни е ин рилејшншип :D Никако неможам да им објаснам на госпочите дека ова не е нивното време и да ми се тргнат од глава нема да останам стара мома!!! :D Да бидат полоши работите моја другарка шо никогаш во живот немала дечко вчера фати и ми зборува како не е време за зезање и за несериозни работи остави го тој не ти треба таков и слично ... Незнам како да се справам со нив многу лошо почнаа да влијаат на мојата самодоверба. Мене не ми е лошо вака воопшто без никој и вака сум исполнета само шо некој неможе да го свати ова... Ме интересира како би се справиле вие со овие притисоци ако би биле на мое место :( :*

2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Имаш 22, а не 42, да бе да не било време за зезање и такве те ствари, а кога на 90 години, диско парти во старачки, мислам другарка ти гледам се просветлила од тоа што си фатила дечко. Така де, дечко фатила, не го фатила Светиот Грал. Ти едноставно уживај, забавувај си се и не ги форсирај работите, како и да е ќе си фатиш и ти дечко.

3. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    хаха точно ама они не сваќаат јас ич не се форсирам не е колку да имам да бидам со некој туку со убаво да се осеќам со него .. а типката од најлабава стана најпринципиелна и од диско ме тераше порано да си идеме ради него мислам шта речи коју поруку послати ... се надевам јас таква нема да станам и дека ке се остаат на раат :D :D :D

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Низ едно уво влегло, низ друго излегло. Има време за сè. И јас бев под таков притисок од мајка ми и останатите женски членови на поблиската и подалечната ми фамилија, па никому ништо. Сè во свое време, така и тебе ќе ти дојде редот да се врзеш. За поздрав е тоа што не сакаш да бидеш со било кој колку да не си сама, а ретки се тие девојки (и момци) за жал ;)

На hermosa, Gioia, femina90 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Згрозена сум, жими се згрозена сум какви умови има. Извини за овие зборови, знам мајка ти е и тетка, ама како да живеат у камено време, среден век во најмала рака.

Уживај си у годините и слободата, ќе си ја најдеш среќата кога најмалку очекуваш. И на 44 бре не е касно, никогаш не е касно според мене за правата личност.

Уживај, студирај ако сеуште си на студии или работи, шетај, забавувај се и ама немој да мариш на таквите личности. Мајка ти е знам, ама не ти прави услуга напротив само ти одмага и ти ствара стресови за без врска. Нит си прва нит си последна што е сингл, не е заразна болест да си слободна и да немаш партнер.
    Се во свое време ќе си дојде. Не обрувај внимание или пак седни и сериозно разговарај на оваа тема за да немаш стресови и притисоци од овој тип, за мене е бесмислено да ти ствара вакви притисоци на 22 години.

На Lolo5, Elena69221, kva и 2 други им се допаѓа ова.
  6. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    ке треба еден ден на сите да им ги затнам устите да им кажам дека не треба да најдам дечко за нив туку за себе ај нив постари се ке ги сватам до негде али другарка ми шо до вчера немаше дечко како да го преџвакам тоа :D :D :D тоа е од главата си патиме !!! :D

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Едноставно терај си го својот филм, имаш 22 години. Едноставно кажи им дека кога ти ќе сакаш да имаш дечко и озбилна врска, ќе имаш. И замоли ги да не ти зборат зошто се нервираш. Незнам зошто те тераат сега па и постарите луѓе сум слушнала викаат, не се брзај ова она.

8. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    па нема за шо друго факултето го завршив солидно регуларно си идам на пракса сеа си се дружам и тоа им боде очи та на моите та на другарките :D :D

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.815
    Ич гајле да не ти е. Тоа нивно однесување е немање осет и култура. Јас така го сметам. Имам во моја околина такви што само за други зборуваат и на такви роднини, тетки абе и да имам дечко не им кажувам. Затоа што ако им кажам, па кој е , од кај е, какви му се родителите, работата дали му е добра. Абе се ќе испитаат и они мислат фаќаш дечко и готово се мажиш. Се мешаат во туѓа интима. Не се замарај.

Мене и претпоставената на работа еднаш ме праша дали има дечко и кога кажав немам “Леле па како да немаш, па штета е на овие години“ абе што да ти кажам. Кај анс уште луѓето се прости, а дел и се прават прости. Ако е некој сингл не е инвалид па да го жалат.

На Lolo5, hermosa и redhat им се допаѓа ова.
  10. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Така е! Може да стане касно ако прерано се направат чекори за кои времето ќе покаже дека се погрешни.

Ако седнеш да разговараш сериозно, прашај ѓи мајка ти и тетка ти кои планови тие ѓи имаат за тебе :) ?
    Дали еден од тие планови е на 24 години да седиш домче со цуцли и шишенциња?

На Lolo5, Hipster и redhat им се допаѓа ова.
  11. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    се ежам од самата помисла мислам да не бидам сватена погрешно не дека ке сакам деца не сакам сега... лошо е што они се неми на моите објаснувања дека јас сепак не сум сама и дека сум среќна и вака само ке речат е како не ...а другарка ми леле леле како да ми го кројат они живот не сум робот паа :(

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.815
    Ама златни години се 22, немаш 30 па да те напнуваат. Уживај си. Има време за се.

13. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Не се замарај воопшто!!! Ја сум постара од тебе па сингл во моментов...
    Тука нема ништо чудно и страшно,сите имаме периоди кога сакаме да сме сами,не бараме љубов и сл.А и тој статус сами не значи дека сме сами..опколени сме со пријатели и љубов на др.начин!
    Мене директно и во фаца никој не ме напиња за ситуацијава,ама постојано вртат од околу,као да си најдеш некој,време е,искачај почесто бла бла..од кај знаат дека не си бркам некој? :lol: Не сакам по секоја цена да бидам во врска,не сакам ни да барам специјално...сакам спонтано да иде се и без притосоци од околината! Ќе издржиме,заедно сме посилни! ;)

На redhat, Tanjamm и esperansa777 им се допаѓа ова.
  14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не можам да се начудам на вакви муабети :o

Потрагично е што многу често ти ги прават некои другарки кои пошто-пото фатиле дечко, имаат катастрофална врска (а до вчера секој ден ти ѕвонеле за диско и кафе-шеми, во превод се неиживеани, и преку ноќ стануваат домаќинки, готват вечери и веќе не им е интересно да излегуваат и да се дружат) и сега ти викаат "време ти е да си фатиш дечко", како што мене ми се случи, а само што наполнив 23.

Не, не ми е време и дечко ќе си фатам тогаш кога ќе сакам и кога ќе ми се погоди, зашто сакам квалитетна врска, а не само да имам некој колку да не сум сама. Чак што више, сама одлично и фунцкионирам, не сум изгубена во простор и време, ниту очајна зашто немам дечко ;) Си уживам во младоста и слободата, зашто за некоја година ќе го немам ни едното, ни другото и не би сакала да жалам за времиња што не можам да ги вратам.

На redhat, Gioia и esperansa777 им се допаѓа ова.
  15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    се согласувам со мислењето на Gioia,ама и малце е зафркнато кога сите другарки со кои излегуваш ќе си фатат дечковци за озбилно или ќе се мажат па ќе нема со кој ни на кафе да излезеш а камоли во диско или пак излегувате заедо во диско и сите на маса со дечковците а ти сама ко сијалица е погрозно чувство нема,инаку и јас не се брзам и не се истрчувам со првиот што ќе налети,ниту очајно барам,оставам на спонтаноста ама тоа што го пишав погоре е зафркната ситуација

На redhat, kva и Gioia им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.815
    Убаво кажано. Од кај знаат дали имам некој, дали барам некој и дали веќе сум со некој. Јас со една другарка абе од средно не сме се виделе и на фб кога почна да ме прашува за еден дечко со кој имав кратка врска, кој е, од кај е, што работи, колку години има, па што не одиш со него да живееш. Психички ме замори.

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Е тука веќе во право си,лоша ситуација е,сум била сведок на вакво нешто,тешко е,сите со дечко јас сама,ама пак не можам да идам со некој само ради тој факт да не бидам сама...нема да бидам среќна и исполнета,и така веќе не праиме ништо! ;) Пак ќе се одлучам на чекање на правиот момент,или бар ќе мислам дека е прав...па макар дошол и на 30 год, :D

На femina90 и esperansa777 им се допаѓа ова.
  18. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    еее па тоа е тоа глеам имам многу истомисленици и тоа ме радува искренооо :D ми дава мотив а не дека ја нема другарка ми она е тука за кафе за све неможам да кажам ја нема али е у некој филм луѓе не иде по диско се му кажуе на дечко и до вц да иде и после као еве ти треба вака сериозно јас само се насмеав последен пат коа ми кажа имам уште една другарка сингл и неа ја дави а до вчера истото девојче викаше несакам дечко бла бла ахх луѓево се фемонеми стварно :)

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.815
    Јас имав таква рано и беше за брак, ама при прва прилика се омажи и после кажуваше како е добро во брак. Ама после се виде колку и е добро, рмбаше и по дома и на работа, и плата им оставаше, а нејзините не смеат на гости да и дојдат. Глумат луѓето. Значи едвај чекала да се омажи, а тој истиот ја влечкал со себе во друштво па после не сакал ни за себе ни за нејзе да плати. Други им плаќале сметки. Мизерија и такви да ми солат памет ми се повраќа.

20. Akiii

Akiii Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    Легенди сте хаха