Форумџика на годината

Си купив евтино од Aliexpress

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Danche96, 31 октомври 2023.

1. Danche96

Danche96 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Она што ме прави посебно среќна е кога ќе заѕвонат на врата и ќе ми достават пратка од Aliexpress што е порачана пред 23821 денови. Најчесто купувам работи од Aliexpress што не чинат многу и што не ми е важно во каков квалитет ќе дојдат, па по некогаш и дали воопшто и кога ќе дојдат. Исто така и не ми требаат веднаш. Ја отварам темава да си направиме муабет што си купувате евтино од Aliexpress за вас или вашите блиски.
    Пример продукти со линкче би било интересно доколку споделуваме.

*Не, не работам маркетинг во Aliexpress само знам дека постојат многу продукти за кои сакам да им дадам долари и да се израдувам за нив за 23821 денови :D

На KittyAgnes и winnie02 им се допаѓа ова.
  2. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.823
    Накит, организатори, играчки за деца, стегачи и акцесоари за коса, декорации за торта и родендени

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Лигавчиња за бебе Baby Bibs 5Pcs/Lot Cotton Bibs Cartoon Print Saliva Towel Baby Boys Girls Bibs Newborn Feeding Bibs Unisex Cute Bandana Bibs - AliExpress

Мислам дека најискористено нешто ни се, пошто синчето многу се лигавеше до скоро. Чист памук, слатки дизајни и ептен ефтино ми дојдоа тогаш, дури и од оваа цена што е сега помалку платив.

На winnie02 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    13.247
    Сe и сешто, ситници, ланчиња, алки, привезоци, ремени, маски за телефон, облека за кучето највише, некоја играчка, каивчиња, тањирчиња и многу други работи, главно ситници.

Од облека за мене само едни бициклистички хеланки за ич пари, екстра растегливи и прилагодливи, купаќи и две блузички летни и тенки и едни cute папучи за дома.
    Сите се погодија, за цените поготово, одлично.
    Неам замерка.

И треба реални да бидеме во однос на квалитетот, колку пари толку музика ама некои ствари и вредат поише отколку за цената, зависи.

А и да се читаат реценции од другите купувачи, оценки, каков рејтинг има селерот па врз основа на тоа да процениш дали вреди да се порача од таму.

До сега, не се десило да не стигне пратка, каснеле со месеци ама стигале.
    Дури и неколку пати ми рефундирале па по некое време стигнале работите.
    И најбитно што како што е на слика така стига, оштетено не сум добила никогаш за среќа.

Веќе подолго време ептен каснат ама ептен, ако претходно чекавме месец или месец ипол и викавме многу е, сеа за три месеци им требаат, зборам за пратките со бесплатен шипинг.
    За тие со стандарден шипинг побрзо стигаат, во рекордно време еднаш една пратка стигна за 2 недели.

Одамна не сум нарачала нешто, поише ради тоа што споро стигаат па и некако меракот ко да ми помина.

На KittyAgnes и Гладиоли им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    55.827
    Редовно си порачувам од Али, за тие цени квалитетот е супер. Моментално чекам 9 нарачки да стигнат. :tmi: А за колку време, обично чекам месец, некогаш повеќе некогаш помалку. Често гледам на попусти што има и последно начекав епилаторче намалено до 300 и нешто денари од 1000+. И рецензии секако гледам, ова имаше прилично добри. Блутут слушалки исто на попуст околу 500 денари, само што стигнале кај моите па допрва ќе ги пробувам. :D
    Друго што сум порачувала е накит, џиџи миџи за дома, маички по кратки, смарт часовник, кармини, стикери и сл.

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
  7. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.940
  8. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    280
    Одамна не сум нарачала, последно нарачав 8 тркалца за корпите од машината на садови за 200-300 денари , а тука ми бараа 1800 денари .Ова ептен се иплатеше и квалитетни се тркалцата. Друго кога беа помали децата интересни рачни часовници, накит.

9. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    719
    Сега АлиШит е буквално булшит, комплет со шиТпинзите!
    А дека има евтини работи, скоро и да нема, кај нас истите работи се наоѓаат за 30/40% поевтини.
    На Али сега се продава, преостанатото ѓубре од по фабриките..

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Магнетните коцки оддамна ги меркам.
    Нема некако интерес ќерка ми општо за местење коцки. Баш ако не ти е мака да споделиш искуство ко ќе стигнат.

Инаку порачувам често ,сега за украсиве здивев :D

11. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
  12. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Јас многу сакам да порачам од aliexpress. Имаат преубави ствари ама појма немам како се порачува и како стига во пошта тоа.
    Ако има некој живци нека ми пише лп да ми подобјасни ќе му бидам вечно благодарна.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Маж ми порачуваше од Алиекспрес. Ситници за него, прстени, маски за телефон. На друго не ми текнува. Многу се чека за нарачките. Најчесто стигаа за 2 месеца.

14. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.359
    Дечки ме интересира, на сите вас пред врата ви стигнуваат работите или обично за месец, 2 идете во пошта да си проверите? На пример ако поштарот не помине кај вас дали самите идете да си проверите?

15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Пред врата ми стигаат, ги остава поштарот.
    Порано ми стигаше порака и идев во пошта.

16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Моите стигаат кај мајка ми, она е обично дома, ама дури и поштарот знае дека често порачувам и ми ги носи редовно.

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Зависи што порачуваш, мали пратки поштарот ги доставува на адреса, ако е нешто големо, мора сам да си го подигнеш. Ако не најде никој на адресата, должен е поштарот да остави ливче со кое одиш во пошта сам да си подигнеш.

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.940
    Кои магнетни коцки? Да не ме смеша со друга членка :D ?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    4.900
    Со мене те помеша, јас порачував магнетни коцки, чекам да стигнат, ако се добри ке порачам уште.

На tanjita и Осе им се допаѓа ова.
  20. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Да со @macalavica извини :D