-Ги поздравувам сите ќелави со песната “Во коси да ти спијам” - Снаата ја пречекува свекрвата со песната Црна се чума зададе . - Мајката и таткото му посакуваат среќен прв работен ден на нивниот син ( кој е ѓубретар ) со песната Остани џубре до краја. - Мајката ... и таткото ... на својата многусакана ќерка ... и пожелуваат среќно стапување во брак со песната Пази скиме спаваш. -Поздрав до комшијата и неговиот новороден син со песната “Сине мој” -Ја поздравувам погребната организација со песната “Доџи и узмиме” -Поздрав до дедо ми кој инаку е глув со песната “слушај кај шумат шумите” -Ги поздравувам сите слепи со песната “Ако ме погледнеш во очи”.
-Специјален поздрав од мајката и таткото на невестата, до зетот со песната "Играј коњу играј" -Специјален поздрав од младоженецот до родителите на невестата со песната "Кој му ја мати водата на коњите" -Специјален поздрав до разорлените сватови, ги молиме да не кршат чаши зошто после невестата ке игра боса -Поздрав од музиката до сите фатени на орото, немојте да ги газите жиците оти прекинува музиката
На циганска свадба вака се поздравувале: Поздрав до невестата и се моли да не меша многу, оти отиде пијачката
Црн хумор... Бабата и дедото му го честитаат вториот роденден на своето внуче со желби за многу среќа и здравје и да живее уште толку.
Лилитке мори Да плачеш или се смееш ова Уште еден сличен: Искрени желби за новороденчето со песната „Да живим још један дан“
Поздрав до комшијата кој е инвалид со песната “Стани моме да заиграш" Поздрав до мојот сосед кој има 70год. и е неженет со песната “Кад права љубaв закасни”
Слепиот дечко ја поздравува девојката инвалид со песната: „Стани моме да заиграш да те гледам весел јас„
СП од слепиот татко до својата ќерка во инвалидска количка со песната „Стани моме да заиграш да те гледам весел јас“. СП од непознат до непозната со песната Track 06. Едит, ме претрка Мимс.
На моите драги непријатели им посакувам среќно поминување преку минско поле со песната учини бар један погрешног корак !
-Саша Матиќ го поздравува Дејан Матиќ со песната „Упали светло да се гледамо у очи“ -Бабата по поздравува зетот со песната „Играј коњу играј“ , а зетот ја поздравува бабата со песната „Црна се чума зададе“. -Публиката го поздравува Тони Михајлоски со песната „Во коси да ти спијам“.
Шта кажу девојке кад оче да искупеневиност? „Нека ме боли мало, нека малоо“ А шта кажу кад искупе невиност? „Направи ми синаа“ Шта каже муж жени кад се врати са полагања? „Дигни ме пао сааам“ А кад уџе у контејнер он каже: „Како си, како си могла, како си успела?“ А шта је рекла циганка за време бомбардовања? „A око мене лете, лете сви, хајде барем и ти полети“ Шта каже Јелена Карлеуша када види миша? „Иде маца око тебе“ Шта је реко србин када је отишао на летовању у Грчку? „Ово је земја моих снова“ Шта каже дете мајци? "Доџи и узми мее“ Шта је Милошевич рекао у Хагу? „Све је лаж, само пуста лаж“ Шта је рекао наркоман? “Ти си ми у крвии“ Шта је рекао поп у јавности? „Никадааа, белу боју не носим“ Ком песму је друг, друга честитао роџендан? „Умрии прије смрти“ Када сам стао за сто у кафану, конобар је пришао и рекао шта желите? А ја одговори: „Пиво ми дај, пусти музику и не пеглај“ Шта је рекао алкохоличар када је видео флашу пива? „Погледај како дрхтим када гледам те, и као да си последња на свету не дам те“ Након неког времена као што је попио пиво рекао је: „Требаш ми, требаш ми“ Шта је Шешељ рекао у Хагу? „Лажу, лужу ме, да вријеме лечи све“ Када је купац ушао у продавницу продавац је рекао шта желите, а он је одговорио: Беле руже, беле ружее“ Шта је рекао муж жени, када се вратио са посла мртав уморан? „Ја ринтам, ринтам, по целу ноч и дан“ Након лошев изведеног ударца, судија је рекао: „Поново, поново“ Сада че те видети за кого је навивала Лепа Брена када су се побили Мујо и Миле? „Удри удри удри Мујо“ Шта је рекла девојка дечку после раскида? „Кажем одлазии“ Након једне секунди? „Мислим остании“ Се надевам дека ги знаете повеќето песни.
Поздрав до онаа нафураната коза што се меша во туѓи животи со песната од Стоја - Умри. и поздрав до моите соседи со песната од Џеси Џеј - Who's laughing now.. Ај хоуп деј лајк ит бикоз Ајм гоинг то РОК Д ХОЛ НЕЈБРХУД!!!!!!!