Здраво на сите Живеам под кирија , а со мене и неколку десетици а може и стотици лебарки. Во стан сум на 7ми спрат. Ве молам за помош?!
Позитивно искуство со ддт. Ќе ја означам @Chanell*, тие скоро имаа проблем со лебарки, верувам дека го решиле.
Samo so Acidi borici ke se spasis, se istura tecnosta vo mali cinii i gi ostavas vo sekoja soba vo nekoj kos
Можеш и да направиш тесто од ациди борици прашок, компир и вода. Се вадат мали топченца и се ставаат во ќошеви.
Jas go imam isprobano, nema ni edna lebarka, a stanot mi vriese od lebarki, i super e acidi borici ne e stetno za milenicinja i luge
ај земи од земјоделска аптека неопетроид течност (350 ден ) раствори во шише со пумпица и напрскај секаде по кошот на подот Тоа е најефикасно
Epten e efikasno i ne e opasno za tebe i vo slucaj ako imas milenice. Koga ke stavis , najprvo ke pocnat da umirat najgolemite ,pa posle pomalite, ke vidis ke treba da gi cistis, i na kraj nema da ima veke i ocekuvam da mi pises rezultat posle nekoe vreme
Да. Купив Непитроид раствор од земјоделска аптека, го растворив со вода и прскав насекаде каде излегуваа. Во купатило немам оддамна видено ниту една, а излегуваа по 6-7 огромни секоја вечер. Во кујна две три сум видела оттогаш, ама ќе напрскам пак деновиве.
Има дејство околу 4 месеци ако има поминато прскај пак прслај и надбор по тераси ѕидови нема ни комарци ми муви да има
Оваа година врие од лебарки. Дури и низ улициве гледам насекаде ги има. Мислам дека немаат направено генерална дезинсекција оваа година и излегуваат од шахти и канализации. Мене однадвор ми влегуваат дефинитивно. П.С. некни една пред носот ми помина, падна од кровот на куќата
Значи жените некаде јајцата си ги чуваат Инаку..спас од овие ако сте во зграда - нема. Освен цела зграда да викнете служба. Така беше кај моите, додека не се собраа сите ништо не бидна. Џабе беа сите миксови.. Во куќа е поинаку, ма да од една страна е бетер пошо од надвор свашта иде па и они..
Немаат направено дезинсекција неколку години наназад, и лани имаше проблем, ама не толку колку годинава. Имаше некоја изјава од овие за животна средина, дека тие известиле, ама град Скопје имал одговорност да спроведе. Сигурно и другите градови и општини треба да си спроведат. За жал, дури не се изврши дезинсекција редовна и тоа таму накај февруари, пред циклусот на несење јајца, ова другово е само привремено... Мислам дека ако продолжат вака без дезинсекција и дератизација и глувци и змии ќе почнат да шетаат насекаде... Едит: И секоја зграда треба еднаш годишно да прави прскање најмалку на заедничките простории. Особено кров и подрум, таму најмногу се размножуваат. Кај нас во зграда ако не се убедувам јас 2000 пати да се викне, и сама да организирам, никогаш нема да се испрска, а обврска им е на куќниот совет.
Веројатно мислиш си ги простудирала , ова твоево има друго значење . Инаку да, намножени се периодов и очигледно е проблем.
Змии веќе има.. Два дена ми кружи снимката од змијата на кеј. И на други места биле видени. А бубачкиве и кај мене во населба ги има полно. Надвор ги гледам постојано. Дома немам сретнато (сѐ уште), или само добро ми се кријат.