Форумџика на годината

Стипендирање за студирање во странски земји

Дискусија во 'Образование' започната од Sweetlove_0312, 21 октомври 2021.

1. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Добив многу голема мотивација и потреба да отворам една ваква тема во која ќе го споделам тоа што го истражував овие неколку дена и што можеби ќе ве интересира и вас за да се вклучите во дискусија за овие теми. Се работи за студирање во Словенија и во други земји со стипендирање кои што ги има на овај линк. https://www.fakulteti.mk/job/201020...udenti-od-slovachkata-vlada-za-2021-22-godina
    Ми изгледа за совршена прилика за сите кои би сакале да ја искористат можноста за студирање со стипендија на магистерски студии или било кои студенти кои би имале желба да се надополнат со нивниот успех каде што се гледаат подобри. Голема прилика за сите кои што би посакале да студираат во тие земји каде што имаат сигурност во себе дека ќе одат да продолжат со студирање овде. Тоа што би сакала да има во оваа тема се дискусии, ваши мислења и некој со кого би ги споделила овие работи за да си помогниме колку што можиме. Да си дадеме шанса, за сите кои не се во добра финансиска можност за да го дозволат ова и сите кои би сакале да го искористат ова право да си имаат шанса за подобра иднина, да си го обезбедат своето работно место посигурно и најбезбедно.
    Инаку, јас сум сеуште во тек со студирање на додипломски студии и сум втора година. Сега имав прилика да го разгледам ова што ми се дава на располагање. Што значи дека сега само разговараме на оваа тема, не е за сега туку е за после 2 години. Покрај тоа и сите заслужуваат најдоброто да го имаат. :)