Здраво Ја отварам оваа група со цел за полесна комуникација за студентите кој што работат летна студентска работа. Прашања, информации и се поврзано за Германија може да се пишува овде..
Сакам да прашам дали студентите имаат добиено дозвола за работа во областа на Минхен.. Сакам да прашам од фирмата кога ви се испратени документите во Zav, а кога сте го добиле потписот. Тоа стои најдолу од десната страна едно под друго
Здраво на сите, не знам прашањево дали ми е за тука, но сакам да прашам дали некоја од членките е отидена во Германија без виза, но со договор за работа. Јас одам во Германија со договор за работа, претходно во март месец бев 5 дена во Грција и нели имаме 89 дена престој во ЕУ. Дали тие 5 дена ќе ми се одземат од тие 89?
Со договор за работа и дозвола од ZAV. Инаку како студент имам седено 90 дена во Германија и потоа одено на одмор во Грција не сум имала проблеми .
Значи дека не би се соочила јас со некој таков проблем, но сепак ќе прашам повторно за сигурно на пасошка контрола. Фала ти многу!
Zdravo dali nekoj znae kolku se plakja kazna vkupno dokolku se otkazes od studentskata rabota vo germanija vo mc donalds?
Зависи, ако си преку агенција јас платив 100 евра бидејќи веќе визата беше готова. Ако не си преку агенција не знам точно колку треба да се плати.