Форумџика на годината

Телевизијата денес!

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angelinkka, 29 ноември 2012.

1. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Дали ви се случило да пребарувате по телевизијата и по половина час на превртување на ТВ каналите да не најдете ништо интересно за гледање? :envy:
    Што мислите за телевизијата и ТВ каналите денес?
    И колку денес го користите телевизорот?
    Се надевам ќе се развие добар дискусија!
    Ако има ваква тема слободно клуч!

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Го кршам мразот,прва сум :D
    Се дешава,многу пати.
    Го користам од 12ипол до 1ипол,и од 7 кога почнуваат турскиве серии. Повеќе гледам филмови на интернет,на телевизија и да сакам,не би нашла некој по мој вкус :)

3. lulutik

lulutik Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Постојанооо! Освен турските серии кои се по сите наши канали нема ништо! :?:

4. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    никогаш ми се нема случено тоа бидејќи секогаш наоѓам нешто интересно за гледање, пред се на странските канали, сите дискавери и сите national geographic ми се омилени, ги обожавам и благодарна сум што денес постојат такви канали. сметам дека неможе да се генерализира бидејќи колку што има глупости на mtv на пример толку паметни работи има по горенаведените канали, како и каналите за готвење за патување итн. сметам дека денес секој може да си најде нешто интересно зависи кој што го интересира...

5. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Телевизијава денес ни е нападната од серии и глупави сапуници за кои не сака да си трошам време! Иначе од телевизијава наша гледам само вести а иначе гледам доста емисии What not to wear и ред други кога ке ги фатам ..

6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас гледам често телевизија, имам кабловска и дигитална, македонските програми се аут, гледам само Discovery, Fox Life/Crime, Animal Planet, National Geographic, Viasat Nature и други документарни. Телевизорот ми е нон стоп вклучен на една од овие програми.

7. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Телевизијата денес е жива катастрофа!
    Илјада пати ги вртам каналите и не наоѓам ништо што би ме врзало пред ТВ.
    Само серии ,серии ,серии...Преку глава ми е веќе од нив!

8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Искрено само ако има добар филм,комедија,или некоја интересна поучна емисија.

9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Ретко човек на најде нешто убаво кога почнат од 7 сабааајле турскиве до утрето до 7 сабајле ги има..турски па турски мислеш само туркските сериии треба да се гледааат...па ни во турција не ги давааат колку како што ги давата кај нас... :!: :!: :!:

10. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Единствено на 24 кичен има што да се гледа уствари на странсиве може да се најде по нешто. А на нашиве гледам само вести и ништоооо друго . Катастрофа сме со турскиве серии.

11. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Добро е телевизијава се држи и ден-денес со некои добри емисии и филмчиња.Не знам што се деси со светов(под смисла животот во Македонија),на секоја можна програма има турски серии.Плачења,тепачки,убивања.....Нема ништо паметно на телевизија,што онака мене ми бе заинтересирало.Затоа телевизорот ми е уклучен еднаш или два пати во неделата,ако се најде нешто интересно па да го излгедам,иначе се друго се повторува одново и одново.Да на почетокот сите ги гледаа турските и индиските серии кога почнаа да ги емитуваат,ама сега веќе претераа!Мислам јас лично не се замарам со таквите глупости,ама ти да земеш даљинско,да менуваш програми и на секоја по некоја турска/индиска серија?!Па тоа мислам го нема нигде во светов!Затоа нашава држава е една и единствена..Имам неколку пофалби за некои емисии,што се документарни и што стварно вредат за гледање.А за другото е се објаснето во горенапишаното^.
    Извинете јас си се занесов малце со пишувањето,но ако сте рочитале до овде,се надевам дека го разбирате моето мислење. :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Порано беше голем дел од мојот ден ама последнава година да речам едвај се завртувам...не дека немам време туку нема веќе што да се гледа...од серии ми се повраќа :puke: , Од квизовите на Сител исто така а и од целокупната нивна програма.... македонска телевизија асална не ни преостана... единствено ако се завртам на Mtv или Vh1 друго ништо ! :devil:

13. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Нема никакви поучни емисии и квизови.Кај и да пуштиме само турски филмови играат.Не преплавија тие турски серии.Нека има ама не по цели денови.Да има од се по малку.Слабо има некои интересни програми од кои може да се научи нешто.Само сапуници.

14. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Се согласувам со тебе :!:

На Dog-lover и kathy-style им се допаѓа ова.
  15. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Охоох, не некогаш да ми се има тоа случено.. Туку секогаш!! :fubar:
    Повеќе нема ништо интересно, нашиве имаат само турки серии и реклами, нешто интересно ако се најде на Нешнел Џиографик, Дискавери, Експлорер, Хистори и тие другите!
    Веќе ни телевизија не гледам, ох до каде стигна времевоо :x

16. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Во последно време ептен ретко гледам телевизија.Каде и да пуштиш само се вртат турски серии.. порано се сеќавам даваа и поучни емисии, филмови, квалитетни серии ..сега ништо.

17. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    да да многу ретко гледам од турскиве величенствениот и на foxlife,foxcrime,TLC тоа гледам по цел ден.... :D

18. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    друг коментар немам :D

Прикачени фајлови:

19. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Па има некои канали.. ама порано додека NBO беше бесплатно, си работеше исто како другите програми беше поубаво.
    Си гледаш филмчиња секој ден, кога сакаш. Имаше убави :D
    И на А1 се случуваше да дадат филм. На Сител даваат ама не ми се свиѓаат, ретко. :?:
    Не гледам многу телевизија, неможам ништо да најдам :| Освем ако нешто игра па сум снимала, ама и тоа ретко :lol:

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Телевизијата денес е катастрофа и веќе една година немам седнато пред телевизор нешто да гледам, ретко некоја серија и тоа само кога ќе седнам да одморам или додека јадам.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.