Прекрасна уметност на обликување билки, дрва и жбунови..волшебно Искрено, не ни знаев дека постои ваква уметност и дека има име-топијари...Ако има ваква тема, јас се извинувам за маката што ќе ви ја направам да ме бришете Во времето на ренесансата, топијари ги краселе градините во дворците на Франција, Англија и Италија. Имаме ли ние во нашава Македонија вакви уметници, вакви паркови..Дали некој шетајќи по светот имал можност да плакне очи со вакви уметнички дела?
Мислам дека нема ваква тема, браво за идејава. Фасцинантно е, впрочем како и секоја друга врста на уметност. Имам забележано и кај нас на некои места обликувани растенија, но не во форми на ангелчиња, животни или луѓе, далеку од тоа. Навистина прекрасно.
Прекрасно, волшебно...не можам да им се изнагледам на сликите, а што ли би правела кога би ја имала таа привилегија да ги видам лично, да прошетам во тие лавиринти...стварно убавина. Морам да прашам некој дали имаме вакви уметници, вакви градинари...пред зоолошка градина има една желка од цвеќе направена, убава е, но направена е на конструкција, имам видено петел и една голема цветна топка пред мостот Г.Д. Треба да ги сликнам и ќе ги ставам овде.
Ќе се заглавиш во лавиринтот бапчее,не ќе можеме да те извадиме од тие брилјантности,што ќе правиме без тебе!?
davaa ednas na kanal 5 nekoi baba i dedo vo skopje tuka vo gjorce mislam sto si pravele vakvi topijari vo gradina.Bash ubavo
Прекрасна тема Топијарите се вистинска уметност за која што треба вештина, трпение, години... и љубов!!! Спојлер: *** http://www.zdravaiprava.com/kako-da-oblikujete-skulpturu-u-vrtu/