Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тоскана (Toscana)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Rose04, 12 септември 2016.

1. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Ima nekoj shto ja gleda ovaa serija ? Mnogu mi imaat kazhano deka bila interesna a i lugjeto vo serija mi se nekako poslobodni i poopusteni.Jas gledav nekolku epizodi i mi stana nekako interesna za gledanje.Bidejki prvite nekolku epizodi ne gi gledav za da bidam u tek kolku tolku pobarav na net ama ja nema nigde a na yt ima samo najavii.Znaete nekoja strana kade bi mozhela da gledam?

2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.642
    Ејјј, конечно тема за серијава! Мислев и јас да отворам како на времето што отварав за италијански серии, ама ми се чини како никој тука да не ја гледа оваа. :?: :lol:
    Le tre rose di Eva се вика во оригинал, јас како и секоја италијанска што ќе ја начекам некаде - ја гледав и оваа, ама лани на босанската Хајат со превод. Сега ми е секако упропастена со синхронизацијата, ама понекогаш ја ѕиркам пак на Сител да си се потсетам. :D
    Ми се допадна серијава мене, посебно Аурора како лик. Има доста слободни сцени, да, ама и интересна е во целост од аспект на разоткривање убиства, мистерии од минатото... :D И секако прекрасните пејзажи од Тоскана :inlove:
    Само мислам дека со првите две сезони требало да се заврши серијава, третата сезона ја зафркнаа,
    посебно што воопшто не им требаше Аурора да ја убијат :|

Инаку Роуз, тука ги имаш сите епизоди со српски превод :)

На Victorian и Ingvild им се допаѓа ова.
  3. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Ova e prepolno so virusi ? Koga go otvoriv mi se ukoci cel mobilen i nemozhev da go izgasam pa morav da go restartitaram.Inache koj kje ja ubie Aurora toj so crniot mantil? A i koj mislish deka e toj ako imash gledano unapred?

4. Daisy10

Daisy10 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    94
    Пушти го од комплјутер ќе ти се отвори.

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.642
    Абе знам, сигурно многу реклами отвара и од пц, јас сега триста чуда инсталирав за блокирање па се ослободив конечно од рекламите :D Ама за друга страница кајшто ја има со превод не знам :?:
    Инаку, изгледа имаш гледано само на тв, а таму сега баш не знам до каде се... во третата сезона има еден куп нови ликови и друг заплет, после 3 години е дејството.
    Убиецот на Аурора е Изабела, девојката на Едоардо која е љубоморна што тој уште ќе ја сака Аурора. А за овој со мантилот стварно не памтам што улога имаше :?: :D

Последна измена: 12 септември 2016
  6. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Na tv e 45 epizoda.A
    na tv se do 45 epizoda a kolku sezoni ke emituvaat ?

7. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.733
    Допаѓања:
    2.953
    Џабе убава серија кога прекрасниот италијански е заменет со крекањето на нашива глумци... Јас многу го мразам тоа, ама ептен!

На Victorian и PaLaVa им се допаѓа ова.
  8. Daisy10

Daisy10 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    94
    Имаш право, не само за оваа серија туку општо синхронизацијата е катастрофа.

На kristi00, Victorian, Rose04 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.168
    Serijata e polna so dobri seks sceni :lol:

На LUCERKA, BoyL, eutixismena и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    3.558
    Конечно тема за серијава, стварно. :dance:
    Помислив и јас да отворам, посебно после последниве случувања. Мене искрено многу ми се свиѓа заради тоа што е поинаква и не памтам некоја слична на неа, со таква содржина.
    Од епизода во епизода нешто ново се открива, некоја нова тајна и те остава со уста до колена, едвај ја чекаш наредната. Глумците ми се совршено одбрани и се согласувам за ужасната синхронизација, а коолку убаво зборат на италијански. :doh:

На eutixismena и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. Daisy10

Daisy10 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    94
    Сакам да ве прашам тие што гледате понапред штоќе се случи со Аурора? Дали Гроси и е мајка? Ќе го дознае тоа? Што ќе се случи со онаа Елизабета(Бетина) ?Искрено многу ме нервира жената.Дали ќе ја ослоби Виола?

12. Daisy10

Daisy10 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    94
    и нели најдоа лешеви кои се тие лица?

13. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Отпочеток ми беше интересна, сега некако не толку. Александро пак не и верува на Аурора, дрн, дрн, дрн...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Првата сезона не ја следев редовно ама ја изгледав последната епизода од првата сезона и се вратив во колосек. Вторава сезона немам епизода пропуштено. многу ми е интересна особено како се разјаснува случајот за Пјетра Роса.
    Омилена ми е Теса.

На Ingvild му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Mariposa

*Mariposa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    183
    Мене ептен ми се допаѓа серијава, вистинско освежување е во време на окупација од турски серии по телевизиите, единствено мислам дека синхронизацијата им е промашај... А колку е само прекрасен италијанскиот јазик:inlove::D

16. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Ја има на natabanu

17. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    3.558
    Ау, појако неможеше да биде. А баш се прашував, ако Роса Гори и е мајка на Аурора, тогаш кој и е татко?
    И испадна Камерана. :clap:

Инаку мислам кога имале кастинг за помладиве глумци, главен критериум и предуслов биле да има тетоважи. Едуардо вака го гледам :inlove:.

На eutixismena, Someonespecial и joy1 им се допаѓа ова.
  18. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Можеби серијата е добра али сихронизацијата ми ствара толку одбивност што не можам ни 2 минути да ја гледам . Остана уште и играните филмови да ги синхонизараат ЌЕРКО ...

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eutixismena

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Вечерва е изгледа последната епизода од втората сезона а јас сум втора смена на работа. Можите да ме обавестувате овде што ќе се случи, кој ќе ги чека репризите викендов.

Нешто не ми е јасно ако чичковците и биле старатели на Роса и умреле сите со се неа во иста ноќ, тогаш онај судијана со темните очила од кај и е законски старател???

20. Daisy10

Daisy10 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    94
    Јас колку што разбрав тој и бил како дадилка така нешто.