1 ден Појадок Земички со јајца (273 калории) состојки: 1 јајце, сирење, лажица сурутка, сол, бибер, земичка, 20гр. свежа шунка, лажица сецкан магдонос подготовка: помешајте ги сирењето, сурутката, биберот, солта и премачкајте ја земичката; преку неа ставете го вареното јајце, шунката и магдоносот. Ручек Ролат (293 калории) состојки: 50гр. зелена салата, три шампињони, четири ротквици, 2 лажици сурутка, лажица мед, 2 лажици сенф, 1 лажица масло, сол, бибер, 2 шницли подготовка: исечете ја салатата, шампињоните, ротквиците; изматете ја сурутката, медот, сенфот, солта, биберот, маслото; остатокот од сенфот премачкајте го на шницлите; завиткајте ги, прицврстете со чепкалка и послужете со салатата. Вечера Шпагети со пиперчиња (455 калории) состојки: 100гр. шпагети, сол, лути пиперчиња, лажица маслиново масло, чешне лук, бибер подготовка: сварете ги шпагетите, динстајте ја пиперката во масло па додајте го лукот; процедете ги шпагетите и додајте им ја смесата; забиберете и послужете. 2 ден Појадок Шарен двопек (194 калории) состојки: 2 лажици шумско овошје, 3 лажици посно сирење, 1 лажица мед, 2 двопека, 1 лажица диетален маргарин, 1 лажица сенф, 20гр. тврдо сирење подготовка: помешајте ги овошјето, сирењето и медот и со нив премачкајте го едниот леб; другиот премачкајте го со сенф и ставете му тврдо сирење одозгора Ручек Зеленчук со ориз (326 калории) состојки: 50гр. ориз, сол, 100гр. шампињони, 100гр. тиквички, 150гр. морков, 1 домат, 40гр. грашок, 1 лажица масло, 40мл. супа, бибер. подготовка: сварете го оризот; шампињоните, тиквиците, морковот и доматот исецкајте ги и динстајте ги со грашокот; додајте им го оризот, супата и биберот. Вечера Пилешка салата (318 калории) состојки: 1 домат, 1/2 јаболко, 1/2 црвен кромид, 2 лажици масло, сол, 1 лажица балсамиран оцет, бибер, 70гр. пилешки филети, 40гр. зелена салата, 4 кикиритки подготовка: доматот, јаболкото и лукот исецкајте ги па динстајте ги на лажичка масло, сол, оцет и бибер; пилешките филети исецкајте ги и печете ги на масло, додајте им сол и бибер; салатата и кикиритките сервирајте ги со зеленчук. 3 ден Појадок Овошни мусли (394 калории) состојки: 1/2 киви, 1 мандарина, 1 орев, 1 лажица суво грозје, 3 лажици сирење, 45гр. корнфлекс, 50мл. млеко подготовка: овошјето исецкајте го и промешајте го со сувото грозје, сирењето, корнфлексот и млекото. Ручек Лосос со спанаќ (402 калории) состојки: 150гр. лосос, лажица сок од лимон, сол, бибер, масло, 2 лажици супа, 2 домати, 250гр. свеж спанаќ, 1 лажица пармезан, 45гр. леб подготовка: рибата попрскајте ја со лимонов сок, посолете и забиберете и печете на масло; додајте ја супата, исецканиот домат и спанаќот и динстајте пет минути; посипете со сирење и јадете со леб. Вечера Компир со посно сирење (308 калории) состојки: 200гр. варен компир, сол, 150гр. посно сирење, 40гр. кисела павлака, бибер, лажица сецкан магдонос, домат подготовка: помешајте ги сирењето, павлаката, солта, биберот и магдоносот; компирот сервирајте го со исецкан домат и преливот од претходно. Ја има некој пробано диетава или ? ја најдов на нет па ме интересираат ваши мислења за диетава
И за мене.Впрочем ако сакаш рамен стомак треба да ги јадеш топ 10-2-те храни за рамен стомак.Јас си ја имам листата на фрижидер,од некоја страна ја вадев,а знам дека меѓу најдобрите од листата се овесот,јогуртот,бадемите,емките,зелената салата,зелениот чај,бананата,лососот итн. Побарај на гугл топ храни за рамен стомак и ќе си најдеш. Оваа воопшто нечини.НИКАКО!
нема врска сум внесувала и мноогу помалку калории од ова па нема рамен стомак за 3 дена поточно нема никаков ефект за 3 дена сенф,шпагети,измешано се и сешто буквално(моето куче јаде подобро организирана храна(по вкусови) од ова) Не ја пробав диетава ради лошата организација на храната, па јас од ова веднаш би повратила Ако некој го јадел ова јас веднаш се поклонувам сума сумарум не се залажувај со вакви глупости, ако сакаш рамен стомак прво помини во теретана па направи неколку стомачни и неколку склекови пред фрижидерот па потоа земи ги оние намерници за рамен стомак( зелен чај, ѓумбир... )