Пред еден месец започна четвртата едиција на УЕФА Лига на нации. На гости на Фарските Острови на 7 септември изигравме нерешено, а на 10 септември тука во Скопје ја победивме Ерменија со резултат 2:0. Денеска игравме во Рига против Латвија и лесно ја совладавме со резултат од 0:3. Моментално на табелата, со три изиграни Македонија има 7 бодови, Латвија 3, со по две изиграни Ерменија има 3 бодови, Фарските Острови 1 бод. Доколку Ерменија вечер ги победи Островите, повторно нема да може да не стаса и ќе и бегаме со еден бод. Во недела играме против Ерменија на гостински терен. Останатите лиги:
Ако ја победиме Ерменија во недела, незаоирливи сме, со 10 бодови ниту една нација нема да ни претставува конкуренција. До душа Латвија и Островите и засега не ни претставуваат конкуренција.
Италија - Белгија може е најинтересна засега, еве веќе падна гол. А за Англија стварно не знам како си дозволи да падне во лига Б, сепак во последните 3 години два пати беа финалисти на европските првенства.
Од денешната понуда Италија Белгија е најтрактивна така е, ама Белгија не е повеке јака како пред неколку години, lele kakva sansa za Gre od linija ja izvadi Colwill Pickford težok kikser
Ај, нема да им е прв пат, то го гледавме само пред 2 години на светското во Катар. Еве Италија даде втор гол, Ретеги 24 минута.
Koa igra Palmer u Chelsea sekoa utakmica gol ili asisst, isto i Saka u Arsenal, Bellingham u Real isto, a koa igrat u reprezentacijata kako da se invalidi cccc
Баш поради оваа причина и годинешново европско беше најдосадно што некогаш сме имале. Клубот ги плаќа многу пати повеќе од државата, затоа не се мачат и не ризикуваат да се повредуваат тука оти клупските натпревари им се многу поважни.
И Ерменија вчера кикснала на гости што значи нас пишано ни е да бидеме први во групата. И да изгубиме во недела со еден гол разлика остануваме на врвот. За кого грицкаме семки вечерва?
Kje ja pomineme grupava no kolku e toa dobro nz mng podobro e da ne ja pomineme grupava i cuvame za slednite liga nacii za slednite liga nacii kako prvi vo c kje imame sansi da igrame baraz za ep protiv poslabi a vo b tesko deka kje sme prvi i sansa za baraz tesko deka kje dobieme a sega ova prvo mesto nisto posebno ne ni nosi