Дали некогаш сте биле уценувани, доколку е да што било предмет на уцената т.е што барале од вас. И дали вие некогаш нкого сте уценувале, и поради што. Очекувам да бидете искрени и да го споделите вашето мислење и искуство на оваа тема со нас, можеби тоа ваше искуство ќе му помогне некому да не стане и тој жртва на уцена.
Чудоо прва да пишам.....инаку не ме уценувале не дај боже и да ме уценувааат пошто јас малце сум таква мрдната не давам да се понижувам....инаку јас дома знам чат-пат мајка ми да ја уценеам за некој денар да извлечам или за некаде да одам ете тоа
Уценувана не сум била никогаш и недај боже да западнам во таква замка,а јас да уценувам нема шанси не сум таква личност како што несакам тоа да ми го направи никој,така и јас не би го направила тоа никому не мислам на оние мали уцени кои ни ги даваат по дома дека ако не научиш нема излегување или пак,дај ми некој денар па ќе исмукам,мислам за нешто поголемо тоа може само нездрав некој да го направи.
Не мислев уценување од типот со киднапирање мафија итн. Мислев на оние ситни уценувања од типот кога дечкото и вика дај ми или ќе ти раскинам, или обратно ќе ти дадам ако ти го направиш ова и ова. На таква уцена мислев. Или уцена од сестра брат од типот нема да те издадам за неоја работа ама ти ќе го направиш тоа и тоа за мене. Ете на такви ситни уцени мислев, и ме интересира дали прифаќате такви уцени, или по секоја цена одите до крај макар и на крајот да бидете губитници.
Се случило. Уште пред да почнам врска со бившиот, тој настојуваше да разговараме а јас го одбивав, игнорирав и го бришев од Фејсбук при што тој постави слики на кои сме јас и тој, сосема случајно сликани, обични слики на кои сме во училиште но на кои бев грозна и ми рече дека ако сакам да ги избрише ќе треба да го додадам пак и да се согласам на разговор за таа тема за нас.
Девојки имам проблрм ве молам за совет или решение некое ..имам дечко долга врска пред него имав еден краток период беше ама имавме нешто повеќе од мување обично али сепак не беше секс сега тој инсистира да се видиме јас не сакам дечко ми да го варам а овој на некој начин ме уценува хелппп хитно е
Најподлата човечка особина, дно дна, мразам вакви луѓе и ако забележам дека некој е склон на такво нешто, едноставно не комуницирам. Среќа е ако се откријат на време таквите, за да не им се дозволи близина.
Да, бидејќи дознав нешто што не требаше да го знам. Ама погрешен потег и се зезна личноста пошто имав повеќе од доволно во себе, а било каква уцена не поминува кај мене. Неам ништо скришно во животот, така да личноста бргу ја снема од сите социјални мрежи кога виде дека сум доволно сериозна.
Ме имаат уценувано. Ама знаете како "кучето што лае не каса" епа така и ова. Не им се замарам. Јас не се служам со такви ниски чекори за да придобијам нешто..