1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Учење дански јазик?

Дискусија во 'Образование' започната од mode-kristina, 23 јули 2014.

1. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Ја разгледав целата категорија и видов дека нема ваква тема. Сакам да го научам овој јазик бидејќи имам роднини(сериозно,не лажам) за да ги изненадам кога ќе се јават на телефон, во некоја од темите спомнав дека почнав да учам минатото лето, но поради училишните обврски и приемниот испит по германски за во средно, и тоа што го знаев го заборавив,а плус и од транслејт учев и се сомневам во некои работи дека се точни,а плус една од моите цели е да студирам во странство, а една од тие земји кои ми се во план е и Данска. Сакам да прашам дали има тука приватни курсеви, ако има кажете ми ви кој центар, или пак ако знаете некоја друга онлајн страница, кажете ми. Ви благодарам однапред!

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    44.274
    За приватни курсеви не знам,ама еве една страница,се надевам ќе ти помогне барем малку : http://www.goethe-verlag.com/book2/DA/DAMK/DAMK002.HTM

3. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Верувам дека ќе ми помогне. Ти благодарам многу!

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.