Пицава беше изненадување за тато,не успеав да ја слиκнам без ρачето Пρавена е од готово тесто со додадени κечап,сусам,филе,печуρκи,κашκавал и маслинκи.
Може фотографија која веќе ја имам постирано во темата Фемина Инстаграм? Spoiler Вегетаријанска пица, се што има е домашен кечап, кашкавал, кромид и чери домати. И лично јас користам строго босилек, не сум љубител на оригано...
Spoiler Тестото стандардно со тоа што 20 % од белото брашно е заменето со 'ржано. Одозгора домашен доматен сос, тенко сечени тиквици (предходно малку потпечени во рерна малку да дехидрираат), свежи шампињони, брокула и малку рендан кашкавал. По печењето додадено само уште парчиња чаден лосос. Пицата се вика "маж ми не е дома"
Spoiler: рецепт За тесто : 250ml топла вода 2 лажички сув квасец 1 шеќер 2 лажички сол 2 масло 3 шолји брашно најпрво има кечап и оригано,млечен кашкавал ,парчиња свински врат ,кругчиња тенко сецкан кулен и две јајца кои се ставаат пред пицата да биде готова.
Првата пица која ја подготвив сам. Готово тесто, пилешки гради, млечен кашкавал и кечап. Печурки заборавив.
Еве една архивска и едноставна, со готово тесто, кечап, шунка, млечен кашкавал, печурки и едно јајце на крај. Spoiler П.С. немате милост со темиве, арно вика Самерка Вики, Вале и Лејди очекувам целото друштво на гости да нѐ викнете
Spoiler: Рецепт за саканиот и мене се разбира хаха Млечен кашкавал шунка маслинки габи тесто од тоа што месевме леб хаха (брашно по потреба,сол,шеќер,квасец,вода)
@Bridget Аман бе жено, па во секоја тема зачини ставаш.Мора ли да држиш предавања на сите ? Ако си и во живо таква реална и ако му плескаш секому во лице, ти симнувам капа, ама ако само овде се правиш нешто што не си, те жалам. СЕ СОГЛАСУВАВ СО НЕКОИ ТВОИ МИСЛЕЊА, АМА КАКО ШТО ТИ РЕЧЕ ФЕНИКС, НЕ СЕ ИЗРАЗУВАШ НАЈДОБРО.Би требало никот да си го ставиш Брич, зошто си многу остра.Пријатно Слиκата ми е κатастρофа а и не сум пρавела пици оддамна, оваа е аρхивсκа
Мене комшивката ми имаше дадено еден рецепт за пица,мислам дека мојот е сличен со нејзиниот,но еве ќе ви го кажам според нејзиниот рецепт: 600-700 гр брашно масло 1 финџал млеко ќе се измеси 5-10 минути,тестото да отстои покриено со крпа,се дели на 2 тавите се мачкаат со маргарин,прво тестото се намачкува со кечап,сусам,оригано и 1 лажица сол Ете вака е де
Spoiler Посна пица, во тестото нема јајце Горе: 2 вида на кечап - лут и нелут (50:50) Доматите се нареден најдолу Кромид Пиперки - пиперките не беа свежи :/ Малинки - добив замерка дека многу маслинки сум ставила Оригано И испрскана е горе со малку масло за да потпечи убаво пс. Пицава е правена вчера вечер, ја ставив и во Фемина Инстаграм
Uh, stignav, pomisliv anketata kee postavena ama izgleda seuste ja nema. Ili pa jas ne ja gledam Mini pici. Nekoi se so jogurt premackani mesto so tomato..
@Kukla994 последниот воз го фати jас да ja потсетам @RainBow вечер анкетата да ja стави ако не и е тешко
Еве ја анкетата, три дена ќе се гласа. Немав идеја баш насловот на анкетата како да гласи, па нека пише некој ако има подобар предлог.
Ај дa јa прoглaсиме @Lady Phoenix зa пoбедник и дa пoчнеме сo нoв рецепт. Или уште денес се глaсa? Oк, вo тoј случaј уште имaм шaнси зa пoбедa