1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фемински κлуб на читателκи (Every Smile You Fake - Dorothy Koomson)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 25 февруари 2013.

?

Која да биде следна книга за читање?

Анкетата е затворена на 3 февруари 2022.
  1. Honor - Elif Shafak

66,7%
  2. A Flicker in the Dark - Stacy Willingham

16,7%
  3. The Hush - Sara Foster

16,7%
  4. The Architect's Apprentice - Elif Shafak

0 глас(а)
    0,0%
  5. I Know This Much Is True - Wally Lamb

0 глас(а)
    0,0%
  1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    17.157
    Сега гледам, ама изгледа ја нема на англиски или јас не можам да ја најдам. А оригиналниот наслов на италијански е Il tribunale delle anime.

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене ми изгледа интересна The Life List. Си викам од кај ми е познат насловот, и ми текна дека имам сретнато еден цитат од книгата на tumblr - Fear of change makes us stagnant.
    Можеме оваа да ја одбереме, да ја ставиме за некој ден, таман да дочитаме другово :)

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.730
    Може, како сакате. Инаку The lost girls of Rome се вика книгата од Донато, мислам дека ја најдов на торент. И оваа, The life list едвај ја најдов, ја чекав од подамна.

4. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    17.157
    Нека биде штом така за некој ден The Life List. Јас сега ја почнувам таа од Каризи, ме заинтригира многу кратката содржина. :)

5. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас мислам дека можеме да ја искористиме луфтата за малку да избегаме од темава и да ги прокоментираме избраните актери за главните ликови од Me Before You :)
    Со оглед на тоа дека годинава ја читавме книгата во клубов и сите бевме импресионирани, верувам дека ќе нé интересира и филмот :wasntme:
    Sam Claflin ќе го игра Вил, а Emilia Clarke ќе ја игра Лу (барем такa прочитав во статиите што ги отворив).
    Emilia ми е прекрасна, дури ми е многу поубава од тоа како ја замислував Лу додека ја читав книгата :lol: Не знам колку е висока, јас Лу си ја замислував како слаба и висока, несмасна девојка :D А Sam... ми делува некако многу млад, што знам. Не се сеќавам дали сум го гледала во некој филм, го изгуглав и на некои слики можам да си го замислам како Вил. Ама ми делува многу лигав :?:

6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Здраво луѓенца,одамна ме немаше.
    Ви се придружувам оваа недела за The Life list,ми изгледа интересна.
    Инаку јас ја прочитав деновиве и On Dublin Street,ама да не вадам фрустрации на темава,можам едноставно да се согласам со Реин,како јас да сум го напишала :D
    Каде заминаа авторите што пишеа фина еротика и што всушност знаеја барем приближно да ги претстават вистинските жени?
    Како во 50 нијанси и во Raw,и во Даблин Стрит,Џоселин е патетика.Ни го демонстрираат женскиот род како да сме глупави,наивни и зависници од секс :D
    Let’s pretend this never happened ја почнав,но ми здосади и не ја завршив.
    За двете од Донато Каризи,ако имам време дефинитивно ќе ги прочитам,бидејќи одамна ми се во to-read list.
    ...............................................................................

Инаку не сум знаела дека ќе прават филм за Me Before you,добра приказна,ама се сомневам дека ќе биде добра реализација.
    Емилија Кларк е прекрасна глумица,иако Лу ја замислував како несмасна,малку погруба,сепак можеби ќе испадне добро.
    Сем Клафин воопшто не ми е за улогата на Вил.Го познавам од Игри на Гладните и додека за таму е совршен Финик,овде би изгледал како празноглав шармер,а Вил е многу повеќе од тоа.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bussines-woman

bussines-woman Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    Имам прочитано 3 книги на Каризи: Шепнувачот, Ловец на души и Владател во сенка. Од Матица си ги имав земено и буквално ги прочитав во еден здив. Каризи знае да биде ептен брутален, но најмногу ми се допаѓа што ме држи во неизвесност до самиот крај. По малку наличуваат една на друга, но топло ви ги препорачувам доколку сакате крими романи :)
    Моментално ја читам Inferno од Браун, имам прочитано 1/3, сеуште неможам да дадам коментар за неа...се надевам дека како и останатите книги на Браун - возбудлива и мистериозна до самиот крај :)

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.730
    Го сменив насловот, не можев повеќе да го гледам стариот.
    Не можам да го најдам торентот, ај ако го најде некој нека го постира во темава.

@Marossa убаво ти текна да се вратиш. :D
    @bussines-woman слободно пиши коментар во темава кога ќе ја завршиш. :) Па можеш и да ни се придружиш тука за The life list.
    http://forum.femina.mk/threads/Инферно-Ден-Браун.19235/

Јас ја дочитувам Central park од Мисо, ја најдов прееска за симнување, уште таа од него ми е непрочитана и морав одма да ја прочитам.
    Па да ја завршам Cover her face, негде до половината стигнав и ќе ја почнам The life list. па после тоа планирам We were liars да ја почнам. И така.

На bussines-woman и Marossa им се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Еве торент, јас од овде ја симнав
    https://kickass.to/the-life-list-lori-nelson-spielman-epub-traitor-t8744701.html

Реин, We were liars се сеќавам дека ја читавме во клубов со SV1911, баш најди ги коментарите, ние не бевме нешто многу импресионирани :?: Ама како сакаш, барем не е многу голема и нема да зажалиш за изгубеното време ако не ти се допадне :)

10. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.730
    Хах, да, сосема изумив дека беше ставена тука. Гледам SV1911 ѝ дала 4, ама тебе не ти се допаднала нешто посебно. Не знам, ако налетам на нешто друго за читање ќе ја оставам, инаку ќе ја прочитам во недостаток на нешто подобро нели.

Сакав да кажам и за Me before you, мислам дека Емилија Кларк е супер за улогата, а Сем и јас го имам гледано во Игрите на гладните, плус кога го барав на гугл видов дека ја има улогата на Алекс од Love, Rosie, каде што, ако ме држи сеќавањето, глуми тинејџер.
    Не знам како ќе биде во улогата на Вил, можеби ќе изненади. Со душа го чекам филмот, би одела и на кино да го гледам дефинитивно.

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    99.999
    Не можам да ве стигнам во читање ,ама редовно ве пратам [​IMG] .

На Someonespecial, Lella, RainBow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    @lunicka welcome to our club :) Сега таман почнуваме нова книга, можеш да ни се придружиш.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    99.999
    Што знам ,не сум толку начитана за да пишувам такви рецензии како вас.Ама ми помагате да направам листа за читање.Па кога стигнам...:D

14. bussines-woman

bussines-woman Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    @RainBow сега имам причина плус да го убрзам читањето на Инферно ;) Не ветувам, но ќе се потрудам да ја прочитам и The life list :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.730
    Како иде луѓе? Јас ја дочитав ноќеска, не можев баш да ја оставам.8-|

16. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас вчера ја почнав, паралелно читам и друга, па стигнав до 32%. Засега многу ми се допаѓа, имам некои претпоставки, баш ме интересира дали нешто ќе погодам :D

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Јас уште неделата ја прочитав,си реков со неа ќе почнам,мислев ќе ми треба повеќе време,ама ја прочитав за една вечер :D
    Кога ќе завршите сите,ќе напишам критика.
    Во меѓувреме ќе разгледам што има ново на Гр.

18. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    17.157
    И јас сношти ја почнав, ама до 4та глава само стигнав. Интересна ми беше, ама очите ми се затвораа :) Ќе му се запнам денес и утре да ја дочитам :)

19. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.730
    Еве предлог од мене за следна, се разбира не мора да биде прифатен, давајте сите предлози. :)
    https://www.goodreads.com/book/show/15818343-the-promise-of-stardust
    Ми беше во препораките на гр, ама ептен ме заинтересира, ми се допаднаа и корицата и насловот. Да ја завршам We were liars, па мислам секако оваа да ја читам.

На sia.bella и Marossa им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Еве од мене нешто,ги разгледував номинираните по категории за 2014.
    1.Snow White must die - Не знам дали ви е читана на вас,ама јас од одамна си ја чувам во to-read.
    2.The pearl that broke its shell
    3.All the light we cannot see
    4.Ugly Love - ова е нешто како Чик Лит,па може да се остави за понатака,за полајт денови или за пауза меѓу книги :D
    5.Don't look back-И ова ми личи на лесно четиво,ама ме заинтересира.

Инаку луѓе не знам дали сте ја приметиле Khanh на Goodreads,ама девојкава е тежок критичар и ептен кул рецензии дава.