Мислам дека нема ваква тема, ако грешам простете. Честопати сме биле сведоци на некои од нашите омилен актери/актерки да направат неверојатна трансформација за некоја улога дали во филм/серија небитно. Дали се постигнува тоа со шминка,маски, менување на комплетен физички изглед итн, сепак резултот е одлична трансформација,речиси и непретпознатливост на ликот. За оваа категорија се доделува и оскар. Кои се повпечатливите транформации кои вас ви оставиле впечаток, ви се допаднале и ве воодушевиле или пак обратно сметате дека се голема утка или се лошо реализирани. Мене нумеро уно ми е Ralph Fiennes – Harry Potter and the Goblet of Fire-Лорд Волдеморт Исто и една легендарна, Robin Williams – Mrs. Doubtfire
Ииииии колкав нос имал овој, не сум го знаела актеров, за срамови фанов на ХП. Мене закон ми се Џони Деп и Џим Кери за трансформации. Овој вториов не ми по ќеиф, некако ме нервира кога глуми, ми се чепати, ама морам да кажам, секоја чест за трансформации. Дефинитивно не го може секој ова, овие имаат баш такви специфични фаци... за да си играш со нивните ликови. Спојлер
Дузи никад не е касно да се научи нешто плус, бај д веј Фајнс е брилијантен глумец. Јас па не го сакам Џони, ама имал нависитна добри трансформации. Од филмот Алиса во земјата на чудата исто и колешката негова беше многу добра Дури Helena Bonham Carter поише ми се допаѓа ака Red Queen И уште една што последна ептен ми фати за око, дури на крај памет која глумца е во прашање, Albert Nobbs, во истоимениот филм, ликот е овој, А кој го глуми,ни помалку ни повеќе познатата Курела Девил,(Glenn Close) Спојлер Абре маж ипол ја имаат направено, останав со подзината уста кога видов а кого се работи, немогуќе.
Одлична тема Хипстер Инаку се согласувам со твоето мислење дека Ralph Fiennes во улогата на Лорд Волдерморт е најдобра трансформација досега. Џони Деп и Џим Кери исто така имале добри трансформации, посебно Џони Деп кој многу добро знае како да се соживее со самиот лик. Исто така добри филмски трансформации имале и Спојлер Meryl Streep
^ уф да скоро непрепознатлива е Спојлер Додека ми е свежо да продолжам со уште некои кои ми текна, па друг ден ќе коментирам кој биле најдобри а кој не ми се допаднале толку. Хит Леџер-Џокер И Christian Bale мислам дека ја има направено најневеројатна трансформација на тело Спојлер Во the Machinist се згросив од неговото тело, ама буквално. Можеби не е со јака шмикна и со маски но да си играш со килажа за мене е уште повпечатливо. Добра трансформација во сите улоги скоро е како нов глумец, за тао треба храброст, секоја чест.
Mене прво ми текна на оваа од игра на гладните оти пред некој ден го гледавме џим кери Bо Mаска Tom Hardy Bо DARK KNIGHT RISES бајааѓи се зедебели и набилда Спојлер
Меѓу постарите беше Роберт Де Ниро во Raging Bull (1980) (8.2 на IMDB). За улогата се здебели околу 27-28 кг, а за неа доби и Оскар. Од него повеќе се здебелил Винсент Д’Онофрио во Full Metal Jacket (1987), се поправил 31 кг.