Здраво женички , Барав тема за фип железничка карта но не можев да најдам. Фип карта е меѓународна карта за која имаат право запослените во железница и нивните сопружници и деца. Со фип картата добивате бесплатна карта за возење со железничкиот транспорт во сите земји во Европа. Дали некој од Вас има таква карта и колку ја имате искористено?
Додека студирав редовно ја користев, поефтин транспорт за шетање низ Европа нема, а башка си е уживање со воз низ цела Европа, сега не секој може да издржи толку долга релација со воз али погледот кон природата додека се патува е приказно само по себе, буквално израснат сум со возови Ако имаш таква карта користи ја што почесто тоа е привилегија која ја имаат малкумина, верувај уживањето е бесценето и се памти за цел живот.
Се трудиме да ја котистиме колку можеме... Штета што немаме меѓународни релации... Односно најубаво е до негде со авион да се иде... И од таму со воз до посакуваната дестинација... Другата година сакам да ја прошетам цела Европа со фипот... Уште од сега правам план за како да стигнам до Португалија оваа година ќе ја освојуваме само Италија
Иииии... Барем мене по комотно ми е патувањето со воз... А и можеш да си земеш кушет кола пааа и да си подлегнеш (ова до срга го немам направено... Не знам)