Форумџика на годината

Фип железничка карта

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од maichka, 6 март 2023.

1. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Здраво женички ,

Барав тема за фип железничка карта но не можев да најдам.
    Фип карта е меѓународна карта за која имаат право запослените во железница и нивните сопружници и деца.
    Со фип картата добивате бесплатна карта за возење со железничкиот транспорт во сите земји во Европа.
    Дали некој од Вас има таква карта и колку ја имате искористено?

На NoirSerpentine и daylight им се допаѓа ова.
  2. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.089
    Додека студирав редовно ја користев, поефтин транспорт за шетање низ Европа нема, а башка си е уживање со воз низ цела Европа, сега не секој може да издржи толку долга релација со воз али погледот кон природата додека се патува е приказно само по себе, буквално израснат сум со возови :)

Ако имаш таква карта користи ја што почесто тоа е привилегија која ја имаат малкумина, верувај уживањето е бесценето и се памти за цел живот.

На maichka, NoirSerpentine, sunshinebabe и 4 други им се допаѓа ова.
  3. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Се трудиме да ја котистиме колку можеме... Штета што немаме меѓународни релации... Односно најубаво е до негде со авион да се иде... И од таму со воз до посакуваната дестинација... Другата година сакам да ја прошетам цела Европа со фипот... Уште од сега правам план за како да стигнам до Португалија :lol: оваа година ќе ја освојуваме само Италија :l:

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Иииии... Барем мене по комотно ми е патувањето со воз... А и можеш да си земеш кушет кола пааа и да си подлегнеш (ова до срга го немам направено... Не знам) :rofl:

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.