Дали некој има одено овде? Ме интерисира каква е водата, дали е чиста и кога влегуваш е веднаш длабоко или? Дали е големо место и има каде да се шета, и како се движат цените за сместување храна итн. Споделете ги вашите искуства.
Flogita (Грција) местото е супер, има прекрасно шеталиште и бич барови, многу е блиску до солун, одма после неа каликратиа. За луге кои им е скапо на Халкидики, Флогита е најдобрата опција, поефтино е и е само 20км пред Халкидики и има слична вода (сепак неспоредлива со краците) но илјада пати подобра од канализацијата во Паралија и Олимпик бич
Flogita (Грција) Колку рано враќам... На Nea Flogita мислиш? Моето последно летување во Грција, преееед негде 5 години. Водата беше грозна, страшна. Сите беа сместени во апартман, ние со цел памет отидовме во хотел. Portes Palace се викаше чинам. Пустелија во негова околина, медуза до медуза во вода. Плажата беше празна. Алги во вода, и се останато по пропис. Единствено убаво што паметам е кога зацепавме цело попладне по плажа да шетаме и преминавме на другиот крај. Краци и така натаму да ти објаснам не знам, не сум била во Грција многу пати.
Бил некој тука во последниве години??? Каква е водата, плажата, како се движат цените за смештај....?
vo momentov pisuvam bas od tamo i mozam da kazam deka e prekrasno edinstveno loso e sto ima mnogu izrazenia malku plima i oseka pa vodata porucek se kacuva za eden metar i stanuva malku po prljava inaku pred pladne vodata e kristalna i vo pocetokot e odma dlaboko i posle sto povekje odis se e poplitko no jas ne sum ovde preku agencija
Јас годинава бев на одмор во Неа Флогита. Ама бев уште во јуни, вансезонски, зошто тогаш беше поевтино, нели како и секогаш. Мене ептен ми се допадна се. Значи тоа е мирно место, нема нешто многу ноќен живот, но сепак има доволно бич барови. Плажата е прекрасна, ситен песок, чиста. А за водата па да не зборувам-кристална е. Се случуваше кога има ветер малце да се замати и да надојдат медузи (но мртви и неопасни) ама тоа беше многу ретко. Во сите 10 дена-3 пати можеби се случи тоа. Во врска со смештајот и цените... Ние бевме преку кавадаречката агенција Атлантик Турс, еве веб сајт од нив: http://atlantikturs.com . Бевме сместени во една вила, поточно вилата Bouzalis. Во апартманот имаше убави кревети, телевизор, добро опремена кујна, терасичка, купатило со туш кабина. Има апартмани кои гледаат накај морето и едни кои гледаат од страната на улицата. Еве го ценовникот за вилата: http://atlantikturs.com/?page_id=1479 И еве неколку слики кои јас ги сликав и сама да погледнеш како тоа се изгледа. Спојлер П.С. Ако ви требаат уште некои информации + слободно прашајте ме!
мозе ли некој да ми казе дали да ризикувам да барам сместај на лице место во неа плагиа или флогита зосто сум со две деца колку ми се сансите да најдам ве молам некој планираме да тргнеме на 15 август
Ќе може ли некој да прати линкови од веб страни од некои апартмани во Неа Флогита. Важно ми е да има соба со четири кревети, кујна и веце. Благодарам однапред.
Да ми препорачате некое место за смештај во Неа Флогита ми треба за две ноќевања, апартман или шо и да е
Да ми препорачате некое место за смештај во Неа Флогита ми треба за две ноќевања, апартман или шо и да е
Ако планирате да одите во Флогита за викенд ви препорачувам да си одите со претходна резервација бидејќи за викенд доаѓаат од околните градови и е преполно па може и да не најдете сместување
Здраво дечки? Мислења за Неа Флогита во Септрмври? Плажа, медузи, забава за деца, аква парк, сместувања предлози?
Лани бевме во Флогита крај на август почеток на с.ептември, со оглед на тоа што Грција и не ми е баш истражена според мене за фамилијарен одмор со деца е солидно. Ние бевме сместени во прв ред, кај тие кафанките и само тоа ми сметасе музика до 12 - 1 ннавечер. Плажата е голема, широка долга, плитко, чиста водата, немаше комарци. Нема мн дуќани но доволно за ако нешто ти затреба, бо близина односно пред да влезеш во Флогита има еден голем маркет со простојни цени, на 6-7 километри во Неа Мудања има лидл. За децата има доволно забава, од лулки со парички, до бесплатни лулки и по бич баровите ги има. Нема премногу да неможеш глкава да кренеш но според мене доволно. Храната вкусна ако седнеш некаде да јадеш, за цената незнам по рестораните ние лани си готвевме дека баш тој период малата ми преспиваше па или јадевме гиро и печено пиле и хоум мејд бај ми. Јас би отишла пак. Местото е споено со неа Плагиа, кое е помало и пооскудно во однос на Флогита, но да не те лажам јас си барав смештај оваа година во Неа Плагиа но не најдов за терминот за кој барам, ако најдев ќе одев таму. Се мислиме дали да одиме во Лептокарија 10 дена или во Јерисос на третиот крак 7 ден, од 1 Септември. Искуства ве молам за со мало дете.
Ти благодарам на исцрпниот одговор Е сега да споделам и свое искуство. Искрено според мене Лептокарија за со мало дете и не е најдобар избор. Плажите се хаос и тесни. За шетање има, но според мене за со дете имаш поубави дестинации. Топло би ти го препорачала Неи Пори, широка и пространа плажа со ситен песок погодна за деца. Има и занимации за деца а блиску е и Лептокарија па можете да ја посетите (во Лептокарија е и Лидл). Блиску е и Платамона која е прекрасна за вечерни прошетки (ако ви здодее во Неи Пори). А во Јерисос не сум била.