Фото натпревар - Тема: Декорации

Discussion in 'Литература и уметност' started by Papillon.Papi, May 30, 2015.

1. crimson

crimson Форумски идол

Јеј :)
    Нова тема: луѓе.
    Дали од далеку, дали делови од тело или портрети, не мора да се гледаат лица, а може и да е толпа луѓе, како што сакате.
    Луѓе ми се најомилени за сликање и обожавам такви фотографии за гледање. Се надевам не е против правилата поради анонимноста.

Hipster, Serafima, Annath and 11 others like this.
  2. toogood

toogood Популарен член

Jas mislev deka so likovi glasam, ama toa ne sum glasala kako sto mi stoi rabotava.

3. Ketchup

Ketchup

Мене гласањето на овој начин ми е подобар...
    Честитки до сите победници до сега и до овонеделниот @crimson . Супер тема, само што мене никогаш не ми текнало да фотографирам луѓе или некој дел од телото, затоа оваа тема ќе ја прескокнам освен ако не фотнам нешто во наредните 4 дена. :D

Arthur, LittlePinky and crimson like this.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

На друг форум, каде што има ист ваков натпревар, кога доаѓа време за гласање отвораат нова тема со воведен пост во кој се содржани сите пријавени слики и тоа со име на членот и под името неговата фотографија. Анкетата е поставена исто како овде.
    Значи нагласено е пример Гласање за тема Верски објекти, отворате, ги гледате сликите и гласате.

И мене не ми се допаѓаат предлозите да се гласа со лајкови, поради причините што ги наведе @Lady Phoenix ама и вака не е прегледно да се навраќаат тие што сакаат да гласаат, па да ги бараат фотографиите, кога би биле сумирани во еден пост би било подобро.

Еве не мора да има нова тема на секое, туку на крај на периодот за поставување слики да се направи едно резиме, да се постават сите пријавени слики во еден пост, па кој сака да си гласа за таа што ќе му остави најголем впечаток.
    Just saying... :?:

galapce, Lella, IronLady and 8 others like this.
  5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Па да, тое е точно @sesilija дека така е попрегледно и сложувам со тебе потполно. Не ее некоја голема работа тоа да се уреди, со оглед дека нема ни многу учесници во натпреварот. Но тоа зависи од модераторите.

6. mime87

mime87 Популарен член

@crimson Ти честитам и мн ми се допаѓа новата тема...
    Да продолжиме со натпреварот да не ја полниме темата со текстови се губи целата смисла натемата а модераторите нека размислат за предлозите,нема потреба сега на долго на шитоко толку да се дискутира сите имаме различни мислења да продолжиме,темата мн ми се допаѓа...

crimson likes this.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Може да почнеме?

Честитки @crimson :clap:
    И многу убава тема - и мојата омилена исто така :)
    Од луѓето имам најмногу фотографии. Порано работев со луѓе и кога имав прилика седев и само ги проматрав, нивните лица, очи, се прашував што ли мислат, каков живот живеат и така :?:
    Патем, луѓе се единственото нешто што можам да сликам од мојот балкон :lol: Па посебно сега кога не можам баш многу да шетам.

Пред неколку години бев волонтер на еден пројект, во едно село многу оддалечено од цивилизацијата.
    Фотографијата е направена во единствената "продавница" во селото, а деца што ги имам видено, беа сите како ово на сликата, без насмевка. Можеби не баш многу среќна слика како за да ја почнам темава, ама па сликата ми е многу драга и емотивна. Се извинувам за малку подолг вовед.

O_402_Dag_Klenje.jpg

vitamina, Doozy, galapce and 47 others like this.
  8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Тоа е форум кој долго време е активен, и се разбира понапреден ќе биде. :D По неколку модератори имаат на секоја категорија. А, и тие ги прикачуваат сликите од Галеријата, не ги ставаат на темата веднаш. И, си имаат категорија за фотографирање, па и поткатегории нејзини. Фемина е мравка во споредба со него.

Winter Lady likes this.
  9. littlevampire

littlevampire Истакнат член

10. Abeja

Abeja Популарен член

Честитики @crimson
    Добар е предлогот на @sesilija , вака не е прегледно, само листа на членови и треба да се навраќаш. Па ако треба и нова тема нека се отвара за гласањето.

А новата тема не ми е баш на место, не можеш да сликаш некој без негова дозвола или да објавиш слики ако веќе си го сликал. А и објавување на слики на нечии деца малку ми е морбидно. Тоа е само мое мислење.

11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И јас размислував за ова, иако фотографиите ко фотографии лично ги гледам од еден поинаков агол, не како нечии деца.
    Сакав да прикачам една друга слика која ја сликав пред некој ден и многу ми беше слатка, не се гледаа баш лицата, ама сепак е понова слика и можат децата да бидат препознаени. Сепак не би сакала баш некој моето дете така да прикачи на интернет.

Сликата што јас ја прикачив мислев дека повеќе отсликуваа еден живот, лицето е скриено ама ако и другите мислат исто, нема проблем да ја избришеме подобро.

crimson and Kukla994 like this.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Да, заради тоа прашав дали е океј темата. Јас за сите мои слики имам дозвола да ги објавувам, не објавувате слики каде што се гледаат лицата, а немате дозвола, и решен проблем :)

Kukla994 and Sky-butterfly like this.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Радости, запчињана на внучето.

(Дали од далеку, дали делови од тело или портрети, не мора да се гледаат лица, а може и да е толпа луѓе, како што сакате. )

Attached Files:

Mama25, Madam-A, marama and 16 others like this.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Мене ми е во ред темата, јас и онака не фотографирам некого и не објавувам слики без да побарам дозвола. Освен тоа, нагласено е дека не мора да се постираат портрети, може и делови од тело. Затоа еве една таква фотографија од мене :)

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Честитки @crimson :)

Еве нешто од мене
    11218505_839294862775130_5478481502433504284_n.jpg

vitamina, Hipster, Doozy and 53 others like this.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

17. lunicka

lunicka Форумски идол

18. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

:P

Attached Files:

19. poenta

poenta Форумски идол

Годишна приредба во детска градинка

DSC00300.JPG

Mama25, Ketchup, Annath and 13 others like this.
  20. crimson

crimson Форумски идол

image.jpg
    Ноџиња.

Mama25, Ketchup, Annath and 20 others like this.