Од студиото Warner Bros официјално е потврдено дека ќе се снима серија Harry Potter, која според прогнозите, би траела една декада. Секоја сезона од серијата, ќе биде базирана на една од книгите, што се дел од франшизата, а познатиот актерски тим ќе биде целосно заменет со нов. Серијата ќе се прикажува на нова платформа наречена Max, која што е спој од Discovery+ и HBO MAX. За снимање на серијата има многу бурни реакции по социјалните мрежи. Некои велат дека серијата нема да биде на ист квалитет како филмовите, и дека ниту еден актер не може да ги замени старите. Кое е вашето мислење? Дали би ја гледале серијата?
Зошто да се гледа една сезона која трае неколку часа, кога би можела да се гледа еден филм кој трае 2 часа... Кога се што било прикажано во филмот ќе биде прекажано во серија..
За мене филмовите се едно од најдобрите нешта во историјата на човештвото. Така да, не знам дали е добра идеја да се чепка толку рано било каков римејк. Ваљда ќе привлече нови генерации, ако им делуваат филмовите старински, шо знам. Проблемот е што се знае кој е Хари Потер. Па дури и Хермиона и Рон. Ќе треба ептен внимателни да бидат со изборот на глумци, мислам дека тоа ќе биде решително за успехот на серијата. Ваљда ќе вложат многу во неа, штом планираат лагано да ја развлечат цела декада. Не е невозможно, напротив, можат да се посветат на повеќе детали. Но дали ќе го има вајбот? Зш Хари Потер си има свој посебен магичен вајб, карактеристичен шмек.
Ниту Северус Снејп никој не може да го замени, а Драко секогаш ќе ме потсетува на Том Фелтон. Никој нема да ги замени. Едно големо не.
Премногу е рано!!!! Плус бидете спремни за black Hermione, gay Neville, gay Dumbledore се разбира, Latin-American Luna, bisexual gender-fluid Dobby и disabled Pakistani Hagrid. Не се секирајте за Lord Voldemort, Dolores Umbridge, the Malfoys ets.. тие ќе бидат бели и стрејт, нели оти само белците се негативци. Е можеби трансџендерите ќе ги одбегнеме поради ставовите на нашата ЏК, или пак намерно Sirius Black ќе биде трансџендер за да докаже жената дека не е трансфобик. A Mcgonagall, таа ќе биде Палестинска бегалка.
Ама јас не разбирам зошто мора римејк? Која е поентата? Што ќе постигнат кога има многу подобри идеи... На пример за 4 founders of Hogwarts...
The 7 8 schools are: Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry (Scotland) Beauxbatons Academy of Magic (France) Castelobruxo (Central Brazil) Durmstrang Institute (Northern Europe) Ilvermorny (Eastern North America) Mahoutokoro School of Magic (Japan) Uagadou School of Magic (Uganda) Koldovstoretz (Russia) – Not on the map Или да измислат нова приказна во духот на Хари Потер со сосема нови ликови која ќе се одвива во Ilvermony или Durmstrang.
Зошто мора се' да се модернизира?! Никогаш нема да го стигнат врвот на Даниел, Том Фелтон, Ема Стоун...Нека остане нешто што ќе е од минатото, нека остане оригиналот. Единствено децата може да ги привлече римејков заради подобар квалитет и некои нови случки. Нема да го гледам филмов(ептен ако не се потрудат премногу и направат нешто посебно), наместо тоа време да го губам на римејков стариот ќе го изгледам со вистинските глумци.
Мене па баш ми е убава идејава. Мислам дека со серии сите серијали подобро се доловуваат, бидејќи се опфаќа поголем дел од приказната, со многу повеќе детали што се изземени во филмовите. Е сега само што ќе биде чудно со нови глумци.
Мислиш Ема Вотсон? Се што било и е популарно со мисла да го направат уште популарно,го уништуваат. Можеби ќе ја погледнам серијава,ама нема да биде иста како оригиналните филмови од книгите.
И за Wednesday исто така зборевме сите па на крај серијата доживеа огромен успех, јас ќе и дадам шанса.
Едно големо не. Хари Потер е света работа. Кој сака детали ете ги книгите и повеќе од доволно се. Римејк прават бидејќи немаат идеја нешто ново да создадат, и сега све прават или после 20 години дејство или со нова технологија итн. Тој филм си го има своето, толку е. Како за сексот и градот..тотален промашај направија.Ќе се искриви сликата што е Хари Потер,која е приказната.. какви и кои карактери се глумците итн. Фали иновација во новиве години,фали некој бум. И го нема за жал..
Филмот Хари Потер е едно од најголемите ремек дела создадени. Серијата сигурно ќе биде популарна, пошто Хари Потер нели, ама ќе биде само бледа сенка на овој Хари Потер што го знаеме. Тоа се неповторливи ликови, од Даниел како Хари па се' до Роби како Хагрид. Би сакала баш да ја гледам серијата, чисто да видам колку се потрудиле.