Јас и бебе од 1 месец сме веќе 10 дена хоспитализирани на клиника Мајка Тереза поради Staphylococcus epidermidis бактерија. Прашањето ми е дали и колку се плаќа престојот во болница?
Za dete do tri godini ne se plakja pridružba, za nad tri se plakja. Vo Kozle minatata godina so malata bev, četiri godinki imaše togaš, 1000 od den beše ako se sekjavam ubavo
Вака сега, ние на два пати лежевме со малата во општата болница во Прилеп, покрај за малата имаше наплатено и за мене, ама не беше некоја голема сума.
A hranata beše katastrofa, muvlosan leb nosea na mali dečinja, znam se zafrkavav deka za 1000 dnevno bar taze leb da donesat
Ние еднаш лежевме ко беше малата 1.5 година, еднаш ко беше 2 години и некој месец. Сега баш средував документи, првиот пат за малата сме платиле 1700, за мене 250 денари, вториот пат за малата 2200, за мене 150 денари.
Do tri godini ne se doplakja pridružba, ete može bezveze nešto, ama nad tri godini se doplakja za pridružba plus lečenjeto što e
Ние баш до три години лежевме три пати во болница по 5-6 дена и плаќав како партиципација околу 1500 мислам беше.
Лани во Козле кога лежевме, син ми немаше 3 години, ама плативме 2.400 ден. за 10 дена болничко лекување, наводно се плаќале лековите што се примале, и некои од дополнителните испитувањата (не сите).
Да, и нас ни наплатија за седум дена, шест ноќи, над 3 години, едно 2500 ден за лековите за неа, плус ја тоа башка за придружба. Бесплатно
Над 3 е? Ако е над 3г се плаќа. А до 3 ние исто си плативме лани Ништо не е бесплатно изгледа кај нас
До пред 7 години не се плаќаше ништо до 1 година ниту за бебе ниту за придружба. Сега можи се плаќа. Имаме 2пати лежено на 1 и на 5 месеци не плативме ништо.