1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Храна за зајчиња

Дискусија во 'Дом' започната од HoneyAxl, 23 мај 2013.

1. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    не видов ваква тема,ако има слободно клуч :!: бидејќи ке земам бело зајче мало е ме интересира за храната а кој знае нешто повеќе слободно нека пише иако ке биде малку офтопик ама ме интересира :lol:

2. TheKitty

TheKitty Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Ваљда трева :$ хахахахха...

3. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    -јас сум ветеринар и можам да ти кажам вака за зајачето не треба да му даваш купечка храна, потрено му е сено тоа мора да го има 24 часа да му е достапно свеза вода нон стоп и откако ке има над три месеци старост во исхраната треба да му внесеш зеленчук и малку овошје како на пример зелка марулка морков магдонос модар патлиџан блага пиперка краставица и овошје какокруша јаболко банана портокал лубеница динња јаготки цреши. овошјетто давај му го еднас на три дена по малку а додека зеленчук треба да има секој ден на пример по три така малечки порции ито така давај му и гранчиња од липа од врба еднаш неделно за трошење на забите. исто така и еднас на 4-5 дена билки како камилица диво нане и зајачето ке биде топ ;) :*

4. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Зашто да не смее да се дава купечка храна баш ме занима? :?:
    Еве ги моиве 7 се здрави прави а нема нешто што не јадат ( секако тоа се однесува на секоја храна што е дозволена за зајаци ).

5. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    можеби не е за овде ова прашање, но сакав да прашам дали некој знае од кај можам да набавам поголем кафез за зајче? Јас имам малечок и секогаш го пуштам надвор, но иди зима и нема да можам да го пуштам толку често, па затоа и ми треба поголем кафез може и некој ги прави и слично. фала однапред