Нели велиме човекот учи додека е жив... Секој ден примаме нови информации, некогаш сериозни, некогаш информативни, а некогаш и забавни. Што, за прв пат, дознавте или научивте денеска? На пример, јас денеска дознав дека во западна Македонија, зборот Ајпутка означува комарец, и тоа од оние со долго и тенко тело и нозе. And I'm still shocked
Ок не баш денес, ама пред некој ден дознав (ми кажаа) дека 34+35 песната на Аријана Гранде всушност значи 69 и бев ваков Mind blowing Не ми е јасно како никогаш не ми текна да ги соберам бројкиве После тоа си мислев, ок само ја ли може толку да не сфатам, и коа кажав она на група луѓе, имаше доста шо не сфатиле до тогаш
Интересна тема. За песната на Ариана 34 + 35 = 69 на кој да му текне тоа, не сум знаела Таа 7 Rings што и е песната збори за пари и иронично е преработка на песната My favourite things. Пред некој ден дознав дека од изметот на кравите се прави метан
Научив дека овошјето за да не потемни му се става лимон , поготово на банани . Кулинарски совет кој сигурно е добар за домаќинство
ние западно-македонците за ајпутка ги сметаме и оние инсекти кои ги викаат МОЛЦИ (ама не знам како да објаснам кои се тие, како мали ситни пеперутчиња )
Прв пат слушам дека оние големите комарци ги викаат Ајпутка . Каде поточно ова , во кои градови во Западна Македонија ? Во Тетово до сега не сум го слушнала ова ... Последно што слушнав / научив е дека изметот на птиците ( звучи гадно ) може да се преработи и да се добие струја од тоа .. Што и како подетално , не знам , треба да го прашам човекот од Џепчиште , што го направил тоа .
Учев англиски и не научив ништо, а дознав дека фетусот од 14 недела почнува да слуша звуци од надвор.
Дознав дека жените не требало да се на високи функции такви како претседател, премиер и сл.. жените ги прегазиле мажите денес требало редот да се знае,да не се деградирале мажите а ако жените биле толку добри ќе останеле во рајот..... и тоа од жена кажано образована и на добра работна функција..уште ли ги има вакви..
Научив дека золјата ( види слика ) е така наречена по инсектот оса ( золја мислам дека е на српски ) затоа што , кога еднаш ќе го искористиш тој вид на оружје , повеќе не се користи , односно , осата боде само еднаш . По убодот , таа умира .
Научив дека кога си играш мајтап со тие што те провоцираат тогаш ти кажуваат што мислат искрено за тебе
Воглавно сум во тек со информации, посебно во доменот кој мене ме интересира. А денес дознав дека марципанот содржи цијанид.
Каков шамар може да ти удри животот, се што си направил досега, да ти се врати и наплати, ко бумеранг...