уште од кога почнав пудра да користам, останав верна на BOURJOIS и не зажалив (уопште не се приметува дека имате пудра, а лицето делува кристално чисто)
Мислам најдобра е за нормален тип на кожа. Според мене зборам, дека јас имам нормална кожа и супер ми е оваа.
Healthy Mix е наменета за сува до нормална кожа. За комбинирана и мрсна кожа се 123 Perfect и Flower Perfection од Bourjois.
Devojki mi treba sovet, koja bourjois bese za kombinirana do mrsna koza-healthy mix ili flower perfection? Fala vi puno...
Мене ми е супер @buba4e89, јас баш во тој период ја користев лани. Само одозгора задолжително нанесував камена пудра и се` беше супер.
Околу 700 денари е кога не е на попуст, а ја има во Космо. Поточно, ја има низ сите парфимерии кои имаат козметика на Bourjois, но јас секогаш си ја купувам од Космо.
Healthy Mix e 600, додека Flower Perfection e 650 денари, но не на сите продажни места. Побарајте на нивната официјална страница на фб
Денес ја пробав на тестер CC од Боржуа и мене ми е лично воденеста и не ми се допаѓа. Некоја друга пудра да препорачате за комбинирана кожа.
Доста е течна, да, но мене ми одговара многу за летниов период. И покрај тоа што лизга низ прсти, на лицето се фиксира, доста е покривна и дава некој полумат финиш, со камена одозгора постигам одличен мат изглед. Ако не ти се допаѓа тогаш ништо, барај некоја друга. Ми ја фалеа онаа од Maybelline во стаклена амбалажа со плава пумпица, наводно била супер за овој тип на кожа и кога ја пробав на рака ми се виде доста сува, па ете пробај ја неа ако не си ја приметила до сега.
искрено по мое мислење сметам дека не одговара на мрсна кожа, посебно не е за во летен период. многу брзо ќе светнуваш, дури и да ставиш камена пудра повторно нема да го постигнеш саканиот ефект.