Zdravo Ajde malce da porazgovarame za ovaa kompanija bidejki online nema mnogu reviews, a vo zivo imam slusnato nekoi negativni iskustva. Spodelete ako imate nekoe iskustvo so niv, bezrazlika na koja pozicija ste aplicirale nekogas ili ste rabotale/ rabotite. https://coordea.com
Имаа неколку пати објавен повик за Content writer/Copywriter, јас аплицирав и ми немаа ништо пратено. Дечко ми исто така имаше аплицирано за Sales advisor, му се јавија на телефон имаше интервју и потоа исчезнаа, не се јавија никогаш повеќе. Така што до сега моето искуство само негативно, скроз не ми изгледа на фирма каквашто се претставува сериозна.
Ni mene, mesec dena me "vrtkaa" so 2 intervjua so pravenje proekt za da na kraj ne te izberat i soopsteno preku mail. Kazuvaat deka im se dopagja tvojot proekt, deka se zadovolni od tebe i na kraj neprofesionalno te izbegavaat, duri im pisav mail no ne dobiv odogvor. Mnogu imale iskustvo vakvo so ovaa kompanija zatoa sakam da go spodelat bidejki drugite da si znaat pred da apliciraat i im dadat lazna nadez deka se odlicni za poziicjata
"Nasiot tim ne ve odbra zal ni e" A za pricina ne kazaa,mnogu se neprofisonalni kako sto se prestavuvaat daleku se.. Kazuvas deka si zadovolen i posle begas so dva reda vo mail bez konkretna pricina, uzas.
Немам искуство со фирмава, не сум аплицирала/работела но мој другар работеше во канцеларијата во Скопје па имам некои информации. Фирмата е на Македонец од Шведска, имаат канцеларии во Тетово и Скопје и работат на проекти за Скандинавија. Конкретно тој работеше на закажување на некои настани и комуницираше со луѓе од тој реон заради организација на истите, основната плата не беше нешто голема ама тој беше презадоволен бидејќи на крај на секој проект добиваа големи бонуси од неколку илјади евра. Работеше таму неколку години и колку што знам одеше и на обуки и службени патувања и добро беше платен. Како се влегува не знам ама пред извесно време ми влегоа на профил на Линкдин ама не ми се јавија.
i jas imam negativno mislenje za niv bidejki i mene me vrtkaa cel mesec,telefonsko intervju pa vo Coordea bev na intervju,kao zadovolni,dobar vi e angliskiot i na kraj ne se ni javija,gi pobarav mi kazaa kao cekale feedback od Svedska i ke me izvestele i ne si javija veke nikogas barem na mail da pisaa ne e fer i krajno neprofesionalni.
Мислам дека луѓето кои раб таму се задоволни, имаат убави канцл и ми изгледа дека финкционираат супер само можда треба да сменат пристап како ги одбиваат потенцијалните кандидати. Ако ова е единствен проб, не значи дека е лоша фирма
Ne mozes da bides profesionalen ako ne znaes kako da odbies kandidat, pa i mali firmi duri znaat poprofesionalno od niv da postapat.
Ne rekov deka e strasno, ete mene barem preku mail me izvestile, pogore clenkite nit povik nit mail, uste beter.
Nigde ne bese kazano deka e losa, kazav kakvo iskustvo imam so niv, se pojavia i drugi sto imale slicno kako moeto