Мартинки. Мартинките најчесто се носени од панкерите.Тие се најчесто црни но можат и да бидат во најразлични бои и дизајни.Карактеристично за нив е што се обрабени со жолт конец.Колку повеќе стануваат во мода,толку повеќе се додаваат шари и мотиви на нив.Сепак-по мое мислење вистинска мартинка е црни кожни Doc Martens-и Дали вие носите мартинки? Мене искрено не ми е удобно носењето на мартинки.Но,понекогаш знам да ги носам и планирам да си земам исти како тие на третата слика (белите со цветчиња)
Хах помислив дека темава е за мартинки за на рака. Инаку јас сакам мартинки и често си носам. Сепак мислам дека не можеш да ги носиш со секаква облека, треба посоодветна и за на нив. Но, симпатични ми се и си купувам штом најдам некои со убав дезен. Црните не ги сакам.
топ мартинките се закон. и единствено што ме радува е што за брзо време мартинсот ќе дојдат повторно во македонија
Во светот се доста популарни, ги има со различни дезени и шари.Мене лично не ми се вклопуваат во стилот но вака ми се интересни
Симпатични ми се оние шарените и сакам да гледам како некој друг ги носи, но на моја нога никогаш не би ги ставила
хипица оние оригиналните ги има само во конверс и они се застапници официјални се друго е имитација. Така да сега од догодина повторно се обновува договорот и ќе ги има. или така нешто може и побрзо
Како малецка носев т.е кога имав 7,8 години, но сега не би ги носела. Убаво ми изгледаат на друг, но на мене не.
Да не знае некој кај можам да најдам црни?? Бев во Солун во Конверс беа најефтините 145 евра..сега дали тоа е многу за мартинки незнам.. Што мислите??
Ги обожавам. Носев пред две години, ги турив од носење абе до кинење. И сега ќе дојдат во мода и ќе ги носи некое шмизле што пред некое време ми коментирала како сум можела да ги носам и дека се металци сме ги носеле.
јас вчера добив мартинка од мојата другарка бело со црвено таман се погоди мене ми се убави мартинките . и онака јас носам конче црвено на рака секогаш така да не ми смета ни мартинка . а и ме потсеќа на времето кога бевме мали и секогаш ни купуваа мартинка ама имаше уште нешто на нив ама не се секавам . се сеќава некој од вас? ского секогаш добивав мартинки од другарки и другари кои му ги правеле бабите и радо си ги носам
Јас видов во Њујоркер пред два месеци розеви за 600 денари. Многу ефтино ми изгледаа а многу беа убави. Слични на овие беа
аууу сум ја промаршила темава хехехе прочитав мартинки и сакав да се испофалам за мартинката моја хахахах ама кончина на рака ние ги викаме мартинки извинете девојки
Бидејќи сеуште се облекувам во панк-рок стил, Мартинсот ми се составен дел од мојата гардероба . Многу ги сакам, а ги носам од мојата 14 година . Посебно ми се свиѓаат оние со шари.