Често им гледам огласи, remote најчесто, најбитно си осигуран. Ме интереса ваши искуства. Web :https://bit.ly/EmaptaContactUs
За тие квалификации, за работа само во втора смена треба да платат, обично не ставаат плата во огласите ама на еден од огласиве имаа наведено 30 000 плата, не е ни чудно што нон стоп пуштаат огласи.
Кога активно си барав работа имав едно интервју со нив за со германски, и после тоа ги снема, не се баш некои најсериозни во поглед на интервјуа итн. Тотално ги снема и не ми ни пишаа никаков фидбек само исчезнаа.
Во глобала знам дека се нови, немаат премногу вработени ама активно се шират. Имам познаничка таму што работи, она е задоволна во делот за програмирање. Е сега имаат различни позиции и во маркетинг делот, lead gen, customer support.. Имаат и remote и hybrid позиции. Вака имам чуено позитивни работи, но нели секој со своето искуство. Секогаш пишувај ако така направат, по некогаш може да не вратат од било која причина, а ако пишеш нема ништо да изгубиш, само ке добиеш детален фидбек за твоето интервју, макар позитивно/негативно.
Секогаш пишувам, некогаш имало позитивен некогаш негативен фидбек некогаш воопшто никаков, но во меѓувреме јас си ја најдов сегашната позиција па не се испозамарав за фидбек.
Мене ме интересира дали обезбедуваат нивна опрема за remote работа или треба од твој лаптоп да работиш?
Ниски плати даваат, членката што праша погоре, добиваш лаптоп за работа, имаат канцеларии во Скопје, повеќето што работат се млади дечки..