Enes - odzata od Ljubin

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од JadeStone, 12 мај 2025 во 10:44.

1. JadeStone

JadeStone Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site vo forumov, nezavisno dali veruvaat ili ne vo "drugata" nauka. Bi sakala da go spodelam moeto iskustvo.
    • Prvo, site ponekogas barame izlez vo nesto sto e verba od ednostavna pricina sto sme vo nekoj korsokak posle mnogu obidi vo realniot svet.
    • Jas licno sekogas prvo posetuvam lekari, psiholozi, coacheri i zboruvam so lugje od doverba. Taman rabota deka tuku taka ke ripnam da nekoj drug mi go resava problemot so baenje a jas da ne mrdnam so mal prst.
    • Megjutoa dojdov vo situacija deka imam blokada za mnogu pravci vo zivotot, kako da sum prokolnata. I togas posegnav po resenie od druga dimenzija.
    Moite iskustva:
    • Pozitivno: Sneza od Kumanovo, koja pocina pred nekoe vreme. Zenata ne mozese nisto da smeni ili vlijae, no ako nesto i se kazese na kafe, toa bese absolutno tocno. Stvarno taka ke bide za nekoe vreme.
    • Pozitivno: Zora od Aerodrom, koja leci so bioenergija i mnogu mi ima pomognato, ama veke e 90 godini.
    • Negativno: Eden kup gledacki i gledaci po Makedonija sto demek i pravat nekekvi marifeti. Ne im gi pamtam ni iminjata, oti site se takvi lazovi i manipulatori da ne vredi da gi objasnuvam. Mislam deka se itri i kazuvaat prikazni deka demek pomognale, i na kraj samo si zemaat pari. Skopje, Veles, Kumanovo, Stip, odela majka mi da najde care za sestra mi - nisto, samo lazgi. Sum odela i jas za moite problemi, glupost do glupost, voda ovaa, voda onaa, vrvci vakvi, vrvci onakvi sto vrska nema.
    • Negativno: Enes od Ljubin, sto demek e super odza, se znae da opravi i nikoj ne bil kako nego.
      • Covekot prvo ne si stoi na zbor, vtoro koga ke zaglavi da poveke godini ne uspeva, edistveno resenie mu e da me izbegava. Krajno nekoulturno ne se ni javuva na telefon. Jas dobro zanm deka on sto pati pred mene dignal telefon koga sum kaj nego.
      • Znaci ako nego go biva za nesto, prvo ke znae sto obekava, za sto go biva a za sto ne. Jas so godini se nadevav deka on ke pomogne, posto go rekalmiraa i drugi i on samiot sebe si kako "vrv". Ama laze do maksimum i realno nisto ne napravi za podobro da mi bide. Duri mislam deka beter trganaa rabotite posle negovata "pomos". Sum mu ostvila debeli pari i nisto ne pomaga. Ni za rabota, ni za ljubov, ni za zdravje ne pomogna, a imase slucai i za mene i za moite deca.
      • Da ne zborime deka i se izdra na majka mi koga go pobara od mnogu maka po telefon - toa e zena od 70 godini i bezobrazno e taka da se odnesuva. Sramota i na bilo koj dodusa da se izderava po telefon. Ako nesto ne moze, treba ubavo da si kaze.
    Gi predupreduvam site da se drzat podaleku od manipulatori. A ako nekoj ima konstruktiven predlog, nekoj sto nasol spas nekade, neka pise.

Millam deka ovie anaonimni forumi i za toa sluzat, da nie lugjeto spodelime iskustva i da spasime nekoja sledna zrtva.

На Astfor му/ѝ се допаѓа ова.