Zdravo na site vo forumov, nezavisno dali veruvaat ili ne vo "drugata" nauka. Bi sakala da go spodelam moeto iskustvo. Prvo, site ponekogas barame izlez vo nesto sto e verba od ednostavna pricina sto sme vo nekoj korsokak posle mnogu obidi vo realniot svet. Jas licno sekogas prvo posetuvam lekari, psiholozi, coacheri i zboruvam so lugje od doverba. Taman rabota deka tuku taka ke ripnam da nekoj drug mi go resava problemot so baenje a jas da ne mrdnam so mal prst. Megjutoa dojdov vo situacija deka imam blokada za mnogu pravci vo zivotot, kako da sum prokolnata. I togas posegnav po resenie od druga dimenzija. Moite iskustva: Pozitivno: Sneza od Kumanovo, koja pocina pred nekoe vreme. Zenata ne mozese nisto da smeni ili vlijae, no ako nesto i se kazese na kafe, toa bese absolutno tocno. Stvarno taka ke bide za nekoe vreme. Pozitivno: Zora od Aerodrom, koja leci so bioenergija i mnogu mi ima pomognato, ama veke e 90 godini. Negativno: Eden kup gledacki i gledaci po Makedonija sto demek i pravat nekekvi marifeti. Ne im gi pamtam ni iminjata, oti site se takvi lazovi i manipulatori da ne vredi da gi objasnuvam. Mislam deka se itri i kazuvaat prikazni deka demek pomognale, i na kraj samo si zemaat pari. Skopje, Veles, Kumanovo, Stip, odela majka mi da najde care za sestra mi - nisto, samo lazgi. Sum odela i jas za moite problemi, glupost do glupost, voda ovaa, voda onaa, vrvci vakvi, vrvci onakvi sto vrska nema. Negativno: Enes od Ljubin, sto demek e super odza, se znae da opravi i nikoj ne bil kako nego. Covekot prvo ne si stoi na zbor, vtoro koga ke zaglavi da poveke godini ne uspeva, edistveno resenie mu e da me izbegava. Krajno nekoulturno ne se ni javuva na telefon. Jas dobro zanm deka on sto pati pred mene dignal telefon koga sum kaj nego. Znaci ako nego go biva za nesto, prvo ke znae sto obekava, za sto go biva a za sto ne. Jas so godini se nadevav deka on ke pomogne, posto go rekalmiraa i drugi i on samiot sebe si kako "vrv". Ama laze do maksimum i realno nisto ne napravi za podobro da mi bide. Duri mislam deka beter trganaa rabotite posle negovata "pomos". Sum mu ostvila debeli pari i nisto ne pomaga. Ni za rabota, ni za ljubov, ni za zdravje ne pomogna, a imase slucai i za mene i za moite deca. Da ne zborime deka i se izdra na majka mi koga go pobara od mnogu maka po telefon - toa e zena od 70 godini i bezobrazno e taka da se odnesuva. Sramota i na bilo koj dodusa da se izderava po telefon. Ako nesto ne moze, treba ubavo da si kaze. Gi predupreduvam site da se drzat podaleku od manipulatori. A ako nekoj ima konstruktiven predlog, nekoj sto nasol spas nekade, neka pise. Millam deka ovie anaonimni forumi i za toa sluzat, da nie lugjeto spodelime iskustva i da spasime nekoja sledna zrtva.