Zdravo I jas istoto go vidov, Im prativ I cv mi odgovorija odma I mene me interesira Dali nekoj znae za oglasot posto malku mi e cudno.
Па... Ако прогуглаш, ќе видиш дека нема ништо за нив. Самиот збор hiraeth нема буквален превод, нешто како носталгија би било. Зошто така би се викало онлајн-училиште, поим немам. Што ти вратиле на мејлот? Можда нешо нова компанија... Гледам дека и во Србија имаат оглас пуштено на истата страна како нашава за вработување.
Имаш вакви еден куп сајтови каде што можеш да аплицираш и да предаваш англиски на деца во Кина. И најчесто саатницата е скоро секаде преку 10$ за разлика од тука понудените 7 од фирмава
И јас би рекол така. Ај и јас ќе испратам )))) Само, сигурно се работи по нивна тајм-зона, тоа е малку комплицирано, особено ако ова го сакаш како додатна работа.
Decki prativte li so napravivte, baraat headset I mic ama jas imam samo headset nz so da pravam , treba da kupuvam.
Микрофон бараат буквално да имаш пред себе? Живи глупости. Па самите слушалки (мојот модел еве) си имаат вградено микрофон. Псссс... Крај-краева, позајми од некого, ако ти е за интервју, па после, ако те примаат-купи си твој. Инаку, сѐ е тоа на пишување, така? Мислам, си немала состанок со нив на камера, така?
Мене малку ми е то неубо на камера дека треба да се претставам во видео....може да го искористат во секакви цели.. Тоа ми го мати умот
Mene mi e najveke za toa deka moze da se zloupotrebi videoto za drugo nesto Nemav nikakov sostanok so niv, mail samo mi pisaa I mi rekoa da snimam demo
Тачно, јас работам од 10 до 14, значи друга работа не можам да имам. Ама има луѓе што навечер работат друго на пр. Викенд исто тоа време се работи.
Нема никој да те користи, нормално ќе работиш со луѓе па истите ќе ги гледаш во живо преку комп, нели? Имаш видеа снимени онлајн, види како се претставуваат
И јас им пратив CV и ми врати лицето – Michael Shelby. Хаха, веднаш ми падна на памет „Peaky Blinders“! Компанијата тврди дека е со седиште во Србија, но мене сето ова не ми изгледа баш сериозно. Претходно работев со слична компанија, и таму процесот беше сосема различен. Имавме интервју, обука, а на крај требаше да одржиме пробен час пред нив за да видат како предаваме. Дури потоа се зборуваше за опрема, позадина и слично. Тука, од старт ми делува чудно: „ајде снимајте, обезбедете сè сами“, без никаков јасен процес или проверка. Дополнително, за претходната компанија имаше профили на Instagram, Facebook, па дури и LinkedIn. Комунициравме преку Viber и e-mail, а и имаше луѓе со јавни профили кои беа дел од тимот. За оваа компанија – ништо. Нема никаква трага на социјалните мрежи или било што што би потврдило дека постои. Ако некој има повеќе информации, нека сподели – можеби ќе разјасниме што е вистината.
Баш сум во групна на фб, т. Е. Чат и има срби што работат со кинези како професори. Имаше едно девојче од Јагодина и ја прашав рече дека поим нема и и беше чудно..... Нели е? Исто помислив, немаат LinkedIn, Facebook, Instagram.... Превара е гарант.
Јас не им испратив видео. Искрено, не ми се верува во целата приказна, па одлучив да не продолжам понатаму. Процесот ми е премногу чуден – без интервју, обука или каква било проверка. Само „сними видео, обезбеди опрема и позадина“, што не е баш стандардно за вакви компании. Претходно работев со друга компанија, исто така со седиште во Србија, и таму сè беше поинаку. Комунициравме со една србинка, а не Michael Shelby, имавме интервју, а постоеа и реални луѓе кои веќе работеа таму. Исто така, таа компанија имаше профили на социјалните мрежи и некаков дигитален отпечаток што потврдуваше дека постојат. Овие, пак, тврдат дека работат од 2020 година, но нема никаква трага за нив онлајн – ни профили, ни веб-страна, ништо. Инаку, ако знае некој некоја друга компанија, ве молам споделете и предложете.