Правилата веќе ги знајме пошто веќе неколку години се дружиме, ама за тие шо ќе не дружат прв пат: се црта секој ден од Октомври по веќе дадена листа со ма(стило). Ама се е флексибилно и препорака и подложи на модификации (цртање неделно, преку неколку дена, со користење боја итн), има многу неформални листи и мини предизвици и одберете си тој кој би одговара вам! Земете мастилото и фатете се за работа! Листата со теми за секој ден од Октомври: Со среќа!
Ден 1 - dream Сакам максимално да се држам до хорор. Секоја година пробвам да се држам до хорор. Никогаш до крај не успевам да се додржам до хорор. Ама пак тргам со сон = кошмар и Крипи Паста приказните кои апсолутно можи да се извор на многу кошмари.
Ден 2 - spider Обично ми треба бар 10 дена да почнам да каснам ама годинава ја отворам со ден 2 и каснење. ✨ И не само каснење, туку и quickie, за да не каснам многу. Сакам да кажам квалитет во 20 минути нема. Не стигнав да го клам пред работа ко го брзав па еве сега. Сега место за денешниот ден, се думам овај да го преправам.
Јас како чоек шо секоја година ја отвора темата и ја прај до последно...до ден 3 сум и толку ми се глупи зборојте шо нема да го прам ден за ден. Решив да се хајпнам со 1 тема. И земав денес хамер и почнувам од ден 1. Темата ми е Хари Потер, сакам да е како мапа со мали детали за секој ден prompt. И како секој ден ќе додавам нешто - ќе апдејтирам тука.