Како претходните години, така и оваа - добредојдовте во Инктобер. Покрај официјалната листа, има и низа неофицијални кои можите да ги пратите. Правилата се лесни и се поќе како препораки. Идејата е да се црта секој ден, во црно- бел стил со мастило/ стила. Апсолутно можи да се приклучите покасно. Можи да бидиво боја. Темите сами си ги интерпретирате и на крај на ден ако гаргојл за вас е комшијата шо го неќите, кои сме ние да ви кажиме поинаку. Спремни? Заинтересирани?
Јас сакав годинава да се обидам, ама стварно не знам колку ќе стигнам. Желбата ми е да ги цртам дигитално за да се извежбам.
Лани се навлеков на ова и годинава не заборавив едвај чекав да дојде октомври, ми се црташе . Баш пред некој ден ми текна и си викам колку брзо помина една година, како вчера да беше предизвикот.
Day 1 - gargoyle прва идеја не ми беа статуетки, ми беше the gargoyle king од Риврдејл. За чоек шо стварно ја неќи серијата, стартувам со неа Инктоберов.
Ова се официјалните правила секоја година. Ама пак ќе речам, правилата се само то - препораки. Мој предлог? Фати стилце и хартија и приклучи ни се со: @sweet-cherry @f.girl & @Celltica btw girls, love your gargoyles. Мож треба да ги буцниме тие лани шо не дружеа. The more the merrier.
@LadyLollypop @IM.TMKQ @Guns N` Roses @mula @Bitter-Sweet 5 по 5 ќе ве канам пошто до толку стигат известувања. Ова специјален поздрав и жими се не е шејд, кон @SStasia али ок е за известувањето за неа, јас ќе ѝ пишам посекако.
Day 2 - scurry дур го надумав шо да биди, бели влакна на глата ми пораснаа тон. Ко почнав Инктобер сакав се некоја крипи тема да е. Гледајќи ги зборовите - нема да ми потрај ова. Ама тука се трудев. Колку- толку. Уз пат да поканам назад тука лански учесници пошто бестис, ни недостигате: @Amellie13 @st-el @anicka_m @x-MajaEsposito-x @*Лаванда*
2. Искрено не знаев што е scurry, гуглав и ми излегоа глувци, па тоа цртав Опашот значи ми е слаба страна, пет пати го прецртував и јок не го бива.
@Alishan30 @LovelyGirl3 а вие кај сте маќкина? @sweet-cherry @Celltica +1. Зборов прв пат го сретнав тука. Ама ете, не е само уметност, и литература се учело со Инктобер.
Day 2: Scurry Првпат се обидов да нацртам нешто со one line техника и сакам да кажам дека е потешко отколку што очекував Што пенкала користите? Многу се разлева мастилото кај мене и ме нервира што не можам да нацртам убави прави линии Не знам дали е до пенкалото или до хартијата можеби?