Noir Perfume Lab наливните парфеми се парфеми инспирирани од познатите светски брендови. Noir нуди голем избор на машки, женски и унисекс парфеми, за сечиј вкус. Нивната парфимерија се наоѓа во Битола, а достапни се и онлајн за цела Македонија. Дали сте пробале некој парфем од оваа парфимерија, како сте задоволни? Во оваа тема може да се споделуваат мислења, препораки, импресии за нивните парфеми. Јас сум многу задоволна од нивните парфеми, повеќе од пола година ги користам и би рекла дека (според мене) нудат најдобри наливни копии. Задоволна сум од трајноста и од тоа што мирисите се многу блиски со оригиналите. Трајноста е уште поголема ако се додаде и една маслена капка во парфемот. Лично ги имам испробано: My Way - Armani Coco Mademoiselle - Chanel Versace Bright Crystal Miss Dior Blooming Bouquet Coco Vanille - Mancera Versace Crystal Noir La vie est belle - Lancome Black opium - YSL Dior Addict Машкиот Dior Sauvage го имам нарачувано за поклон.
Ко ја што ја навлеков Панда на еден друг бренд, така она мене на Ноар Месецов за првпат ги пробав: Inspired by Coconut Passion – Victoria’s Secret Inspired by La Vie Est Belle – Lancôme Inspired by Libre Intense – YSL Inspired by Euphoria – Calvin Klein Сите 3 се одлични парфеми, претрајни, и мислам дека многу потсеќаат на оригиналите. Моментално копијата од VS Coconut Passion ми е фејв Пресладок. La vie est belle одлично го доловиле, нежен и женствен. Libre го неам мириснато овој Intense, а копијава мириса многу софистицирано и отмено, за поспецијални прилики. Еуфориа пошо не ми е по вкус, го подарив. Многу е јак и тежок за мене.
Богами, им направивме гага реклама Те погодив со Coconut Passion и Libre Intense, знаев дека ќе ти се свиѓаат, сличен вкус имаме. Мене класичниот Libre ми е еден од омилените парфеми, и општо YSL нема лош парфем, според мене сите им се префинети и елеганција во шише, исто и Диор. Дури и Black Opium кој се смета за тежок парфем и за повозрасни дами, мене ми е меѓу омилените. Најмногу комплименти имам добиено за Dior Addict од Ноар. Супер ги доловиле, јас баш ги споредував со оригиналите што ги имам користено или само испробано од тестери, и мирисите се стварно идентични. Само пофалби за нив, за 650 денари 50 мл и 1300 за 100 мл, добиваме топ трајност и квалитет. Пофалби и за доставата, од Битола до Скопје ми стигаат за два дена, што е голема предност за мене зашто сум многу нестрплива и не сакам многу да чекам за достава. Да не звучам сеа ко инфлуенсерка, ама со првата нарачка на сајтот се добива 10% попуст, а доставата е бесплатна за нарачки над 2000. Има опција и да нарачате пет мини парфемчиња од 10 мл за да ги испробате. Само маана е што нема опција да се плати со картичка директно на сајтот, туку само во кеш при преземање на пратката. Добро би било и тоа да го средат.