Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Pitbull (Питбул)

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од yawn, 23 јули 2011.

1. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Барајќи да прокоментирам збор-два за него,не ми се верува дека не го сретнав како тема :)
    However,Питбул (Армандо Кристијан Перез) е Американски рапер,пејач,текстописец и продуцент.
    Најпрво се прослави со својата "I Know You Want Me (Calle Ocho)" па "Hotel Room Service",за на крај да добие светска слава и многубројни хитови со најпознати светски музички имиња...
    Мене лично ми се допаѓаат неговите песни,но некако премногу го форсираат и малку здодевни станаа ]:)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.845
    Добри се песните :) :*

3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Не направил ништо посебно значајно во музиката. Ниту едно значајно дело кое ќе остане да се слуша генерации и генерации. Плус, речиси сите песни му се дуети во кои се појавува на 15 секунди и рапува делчиња кои се без врска.
    Така да, палци надолу за Пит Бул.

4. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.558
    Сите песни му се исти, досадни и немаат никаква музичка вредност.

Одамна изгубениот брат на Денис Екс ќе да е, тој е „квалитетот“.

На Hipster и renata77 им се допаѓа ова.
  5. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Ми се допаѓаат повеќето песни. Добри ми се за играње :dance:

6. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
  7. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    638
    Допаѓања:
    829
    Ги имав во телефонот ''I know you want me'' & ''Hotel Room Service'', џускавме со една другарка на нив.

Не знам ниедна друга негова песна, а и овие двете погоре се без никаков квалитет.

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Ја сам мала ПИТ БУЛ - ТЕРИЕР! Па и не баш... |(

Типов ме иритира со капитал И. Ме нервира со самата своја појава. И кога ќе видам дека секоја втора, а ако не и секоја песна е feat. Pitbull исклучувам, жими се.
    Путбул ми е новиот Дејвид Гета. Значи сегде го има, а сепак е доказ дека квалитетот не се постигнува со квантитет.
    Една единствена песна ми е од него интересна за журкање, а се останато да беше без него, ќе ми беше поубаво. Абе нешто како вегетиче кое попримило влага и мувлосало, и не ти треба бе, не ти треба.

Еве ја песната. Оп цуп са са! Ама мора да имам исконсумирано неколку коктелчиња за да се разиграм на овој сељачизам. Ех што ти е логика, сељачко + сељачко = Пирамида игра :D
    Или само имам убави спомени од една блесава журка на песнава, или сум скренала на момент и знам да го сфатам ремиксов, не знам. Како и да е стискам заби и ја постирам.

http://www.youtube.com/watch?v=tKugtvlVgMo

На crazyinlove19 и renata77 им се допаѓа ова.
  9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    А јас баш сакам да ги нервирам тие што го мразат Питбул. :lol:
    jokin
    Има добри песни, понекогаш претерува, мене понекогаш ми е досаден, со кој ќе стигне прави песна, ма даај-take a f***in break, man -.-
    Омилена (засега) ми е таа со ne-yo-give me everything. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Негова песна што ја знам каде што само тој пее е Calle me Ocho :wasntme: .
    Па и стварно, само таа му е негова. :D
    Овие што се убацува само :lol: , ми се топ и си ги слушам често, On the floor, I like it, Give me everything tonight, сега ја слушам и оваа со Марк Ентони и ми се допаѓа. 8)

11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Многу одбивна појава,има нешто селјачко или во неговата физиономија или во неговото држење и пеење со искривена уста,вака нешто[​IMG]
    Не сум сигурна што го прави поголем селјак,но најверојатно несоодветноста на филмот во кој си живее( мачомен,ганстер бр.1 ,мафиозо и сл) и неговата прилично тапа и глупа надворешност,но мислам дека ептен би се вклопил во српската естрада.Како создаден за дует со Миле Китич е,нешто во стил Циле Миле :D
    За песните.....после првата I know you want me,која се покажа неприфатлива за моиве уши,кога и да го начекам го сменувам така да воопшто не му ги знам останатите.Иако не сум во тек со кариерата,не очекувам некои драстични промени во стилот,па и со кој било да сними дует би било варијација на тема(првата песна).

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ^ nigga additude, а тој е latino muchacho |(
    Totally unattractive! :puke:

13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    2.038
    Кога излезе I know u want me јас тоталнооо се вљубив во песната значи година дена и повеќе не ми излегуваше од глава, a постоа Hotel Room Service беше јаготка на шлагот така да покрај овие две песни си го засакав и човеков, интересен акцент има сладок ми е кога зборува :lol: , а и овие новиве песни што му се дуети се добри ! така да мене ми се допаѓа како изведувач :D

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.290
    За вас не знам ал јас би му идела на концерт. Па чоече ќе дојдат ЏЛо, Марк Ентони дури може и ќе се смират :lol:, па Акон, па Енрике, Шакира, Фарел, Аш Аш Ашер :wasntme:
    Он е убацување во добри летни хитчиња најчесто, то ти е летен момак. :D
    Шо знам што фора им стана да биде он рапувачот, а каде каде има боље момци за хитчиња со ft. Mене ми е ок без да го гледам, зашто тие песнички ми се топ, онака апла хитче за 2 месеци и после 1 година не знаеш ни А да кажеш од песната, битно си ја потпевнувал цело лето ил зима. Дури и пола ринг тонови на мобилни се од ова песниве од кучево. И обавезно у дискотеки ќе го слушнеш неговиот глас на 20 секунди. Негови самостални песни ја освен 2 апла што му беа хитови не ни знам други.
    Него на лик е антипатик. Па и стално у одело ко мислиш господин чоек, а да не му ја зборам онаа фацата ко погоре Рената што ја стави, ти доаѓа бокс да му мавнеш, барем намерно тогаш ќе ја криви устата од болка.
    Ах да и да не заборавам ми го има спомнато името во песната Рум Сервис поштовање :rofl:

На Rozich, JoxyTheFreak, BeYourself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.828
    Ауу бре не го можам овај :puke:
    Како зачин ми е, во секоја манџа го има. Досаден е. Ќе си пее, ќе си пее некој изведувач и оп! ете го Питбул да излае нешто |(

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Има карактеристична боја на гласот, така да од далеку може да се препознае дека станува збор за Pitbull. За овие неколку години додека е на светската музичка сцена има успеано да си изгради сопствен стил и препознатливост, без разлика дали тоа за некои ќе биде вулгарно и одбивно, за други – забавно. Сепак, за да стигнеш до учество во песна на пејачи/ки со поголемо реноме од тебе е успех, бидејќи има нешто во тебе што ги привлекло.

Лично јас, немам некое посебно мислење за него. Оние неколку песни кои му ги знам и ми се допаѓаат за забава и журка можам да ги слушам, друго – не. Овие денови, како за инает ми се допаѓа Bon, bon. :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=EPo5wWmKEaI&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=9O72RLP5fF4&ob=av2e

http://www.youtube.com/watch?v=0ghPCj0wWV8

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Како појава ми е ептен антипатичен, а има неколку добри песнички. Го има секаде, буквално-заради тоа ми е уште поодбивен.
    Омилената од него ми е I know you want me. И искрено се сомневам дека ќе направи подобра некогаш...

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    551
    Мене ми е баш онака Топ! Ми се свиѓа,да го има само во делови од песни и тоа летни хитовии и можам да кажам дека на сите песни им дава посебен шмек :rock: Досега нема песна што не ми се допаѓа од него!
    Ма го обожаваам :rock:

http://www.youtube.com/watch?v=2up_Eq6r6Ko :dance:

19. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Првите песни му се најубави I know you want me i hotel room services

20. Tanny